![]() |
Lagi podczas chodzenia
Podczas gry,kiedy naciskam na mapę tibii postać chodzi szybciej niż jak chodzę strzałkami,dlaczego tak jest?
|
Z prostej przyczyny. Klikając raz na mapie wysyłasz tylko jeden pakiet danych, trzymając strzałkę kursora pakiety wysyłane są cały czas i jest ich wiele. Przyczyna? Słabe łącze, bądź przeciążone serwery lub łącze (lagi).
|
A co z przepustowoscia lacza? Trzeba sciagnac program do zwiekszenia przepustowosci? Dobry pomysl Filush? Bo widze jestes programistaheh
|
Cytuj:
|
@Filush
Kolejny post, w którym piszesz jakieś brednie próbując być mądrym. @Topic Menera 432 USA Non-PvP Serwer Menera (na tym grasz?) jest zlokalizowany w USA, to może powodować lagi (a konkretniej opóźnienie), zakładając, że mieszkasz w Polsce. |
omg Filush ale glupoty pierdzielisz o jakis syndromach farenhajda :D
nie od dzisiaj wiadomo ze na serwerach usa czesto sa lagi przez co chodzenie strzalkami jest wolniejsze bo jak juz Rozenix powiedzial klikajac raz na mape wysylasz tylko 1 pakiet danych a trzymajac strzalke wysylasz ich wiele |
Zależy to tez od powierzchni na której chodzę np na niskim lvlu nie widać problemu a jak chodzie na wyższym lvlu po kafelkach chodzi mi gorzej niż jak chodzę po trawie.
|
Nie jestem pewien czy to problem przez pamięć w bosie.Gram w inne gry internetowe np cabal i takiego problemu niema.
A bez bota jest jakiś sposób na poruszanie się strzałkami jak po kliknięciu myszy? |
Jak mam sprawdzić pamięć w biosie?
|
To , ze serwer jest amerykański ma bardzo duże znaczenie. Grałem na honerze( Us) i mam ping sprawdzajac przez wp.pl (ping wp.pl -t) wynosi okolo 35ms, natomisat mam 220 fps w DX9, to i tak mam lagi. Zacząłem grać na Harmoni ( GER)i mam rowniez 220 fps, ten sam ping , natomiast lagow w ogole nie widac.
To ze serwer jest w ameryce to znaczy, ze sygnal musi dluzej isc. Spróbuj zagrac na jakims serwerze niemieckim, najlepiej non-pvp zebys szybko lvl wbil tak okolo 20 i zobacz ze postac plynnie chodzi. US a Ger Serv ma bardzo duze znaczenie |
A zwykły format nie pomoże?
|
Dzięki Filush zrobiłem tak jak mówiłeś i pomogło!!! 100% polecam troche roboty w biosie i dziala jak marzenie!!!
|
Cytuj:
Cytuj:
A tak wogole to edytuj posty zamiast pisac 3 pod rzad |
Cytuj:
|
Cytuj:
Jesli to pierwsze to az sprawdze bo nie wierze a jesli to drugie to daj link do tego "adaptera" bo w google nie znalzlem |
ta w serwisach komputerowych jest ale w google nie ma bo jak wpisuje SYNERIOS 34F to nic nie znajduje
|
Tak, w google tego nie ma a naprzyklad jak sie wpisalo iphone w google zanim wogole wyszedl 1 model to wyskakiwaly setki stron, dziwne nie? I po co uzywasz slow ktorych sam nie rozumiesz?
|
hmmm... ostatnio cos podobnego na forum czytalem moze tobie tez pomoze... wogle te programy przydatne i dzialaja tak jak należy ;p
http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=35522 |
Cytuj:
|
nie wiem o co wy sie klocicie.... problemy z lagami na serverach USA sa powszechne u wielu graczy i tyle.Proponuje sprobowac z tym co pisalem 2xUp... mi w pewnym stopniu takei operacje pomogly... nawet nie tylko o tibie chodzi ale o inne gry online typu quake ,cs , cod ....
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:39. |