Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   ms czy ed (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212482)

kubaboo 27-04-2009 10:57

ms czy ed

mam zamiar grac albo msem albo ed niegralem jakies 4 miechy i mam zamiar grac z kumplami na swiecie pvp i tu pytanie co lepsze ms czy ed (oczywiscie z paccem) dobije tak 40 m lvl i kupie pacca i tu sie sprawa komplikuje bo ed ma sio parale i wali od lodu ale ma slabsze ue i hury niz ms a czesciej solo bede expil i tu takie pytanie co wybrac jakies +/- kto lepszy do solo bo do team huntow to druid jakos niemoge sie zdecydowac ;/ druidem troszk ciezko runki sellac teraz, a msem szybko m walle i sd schodza niewiem jak z paralami u ed jest?
prosze o wypowiedz ludzi majacych 60+ lvl tymi charami

Maciekxd 27-04-2009 11:20

Paralize prawie wcale nie chodzą
Grałem obydwiema profeskami
Druidem do 52
Sorcem mam 61 i gram ciągle
Sorc Fajniejszy
Lepszy, szybkszy i z mniejszym waste (lub nawet na +) exp
Bierz sorca i sie nie zastanawiaj
Cya

*Czarny* 27-04-2009 17:01

ms
czemu?
ue vis hur i gran vis lux
na hunty tez cie beda brac ale raczej na takie lepsze typu hellgorak gdzie sie bardzo przydasz
a solo to se po*******asz na quarach/banucie/frostach itp

Hovvner 27-04-2009 20:09

ED najlepszy na wojnę <3

I najwięcej z nim zabawy :D

Satanik 28-04-2009 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hovvner (Post 2532133)
ED najlepszy na wojnę <3

I najwięcej z nim zabawy :D

chyba z punktu widzenia knighta...

najwięcej z nim zabawy bo co? bo masz darmowy heal? żal mi knightów i tego waszego podejścia...

btw. niech wrócą knightci z przed 7.92 ;/ wtedy taki knight coś potrafił a nie to co teraz... 90% najtów to boty które skąpią kasy nawet na potiony bo zamiast cieczyć się grą wolą sprzedawać kase na allegro :Ork:

@topic

MS power B)

qq2 28-04-2009 13:18

Nie ma to jak wypowiedzi fanbojów jednej i drugiej profki...

@ejtynadolezbijeszmnie/??//

kubaboo 28-04-2009 13:29

odp

nie offtopujcie trolle do qwy nedzy tr noobsy jakies z was czy co ?

Hovvner 28-04-2009 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2532392)
chyba z punktu widzenia knighta...

najwięcej z nim zabawy bo co? bo masz darmowy heal? żal mi knightów i tego waszego podejścia...

Nie, aktualnie mykam na ED bejbi <3

Za mało grałeś w inne MMO żeby docenić druida ;)

Draago 28-04-2009 23:32

Zalezy od tego co chcesz robic. Najlepiej wybierz ta profesje ktora Ci sie lepiej gra. Nikt Ci tu nie doradzi na 100% Wybor i tak nalezy do Ciebie.

kubaboo 29-04-2009 15:23

odp

Problem w tym, ze gralem ms'em dopuki mi anty wir sie nie spie... i reszta chyba latwa do domyslenia sie. Dlatego teraz zastanawiam sie czym grac bo ms'em troszke lipka byla (63 lvl mialem ) bo jak chcialem gdzies poexpic to zajete przez wyzsze lvl ;/ (ancienty, frosty, o dziwo nawet czesc tombow na ktorych sie wogle nie zwraca kasa ;/ dragi edron ) i tu jest problem bo wiecej jako takich dobrych miejscowek niema,a na crystal spiderach przewaznie ktos siedzi ;/

BaxCrow 01-05-2009 02:51

Wszystko zależy od tego, czy chcesz grać tą postacią dla poziomu, czy dla wojenek. W tym momencie oby dwie profesje są bardzo podobne.

Elder Druid to typowa profesja do wojny. Siocher, paralizator.
Do tego może używać Magic Walls i SD. Jeżeli chodzi o zdobywanie poziomu, różnica między ED a MS jest taka, że na poważniejszy respawn, czyli Frosty i itp.
Potrzebne są SD, a co za tym idzie, druid musi je kupować, a MS może sobie sam je stwarzać.Jednakże, taki Druid jest dużo częściej brany pod uwagę na polowania z blokerami.

Master Sorcerer lepsza profesja do zdobywania poziomów, jednak mało popularna wśród osób, które wybierają się na hunty, ponieważ Druid może leczyć blokerów, a MS nie. Jednak MS ma 2 zalety, którymi przewyższa druida, potężne UE, które powoduje, że mag to maszyna do zabijania w pojedynkę.
Do tego mag, ma tą przewagę, że może sam wytwarzać sobie SD.

Co do jednego postu pana, który uważa, że EK teraz w 90% to boty.
Zgadzam się. Ale nie zgodzę się z tym, że dopiero od nie dawna rycerz brał na polowania druida, od zawsze było to popularne, ze względu na sio.
Sam gram EK, ale uważam, że w tym momencie, bo wprowadzeniu wielu udogodnień w grze oraz dużych zmianach spowodowanych balansacją profesji, to druid jest tą lepszą.

Pozdrawiam. BaxCrow.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:55.