Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Galerianki. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212896)

Gonzo 04-05-2009 00:37

Galerianki.

http://www.megavideo.com/?v=0JDZKSEO

"Galerianki" to krótki, bo trwający trzydzieści minut film opowiadający o życiu nastoletnich gimnazjalistek, które spędzają czas w centrach handlowych szukając facetów, którym oferują usługi seksualne w zamian za pieniądze i inne gadżety. Film ukazuję drogę normalnej dziewczyny do galerianki, ponieważ nie była akceptowana przez środowisko.

Polecam obejrzeć, oraz ciekawi mnie - czy ktokolwiek z was spotkał się z tym zjawiskiem w swoim otoczeniu? Nie mówię, że w kręgu swych bliższych znajomych, lecz chociażby w szkole? Czy uważasz, że problem należy nagłaśniać czy bagatelizować i jednocześnie uciszać?

Film wywarł na mnie wrażenie, osobiście nie zauważyłem, że takie coś ma miejsce - a jak jest w waszych regionach?

Ashlon 04-05-2009 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2536408)
Polecam obejrzeć, oraz ciekawi mnie - czy ktokolwiek z was spotkał się z tym zjawiskiem w swoim otoczeniu?

Nie spotkalem sie.
Cytuj:

Nie mówię, że w kręgu swych bliższych znajomych, lecz chociażby w szkole? Czy uważasz, że problem należy nagłaśniać czy bagatelizować i jednocześnie uciszać?
Trzeba naglasniac i walczyc z taka patologia. Rozumiem, jesli kobieta sprzedaje swoje cialo, bo w krotkiej perspektywie czasu nie bedzie miala pieniedzy nawet na jedzenie/utrzymanie, ale dziewczyny, ktore, dosadnie mowiac, daja dupy za nowa pare spodni, sa glupimi dz**kami.

Gelt 04-05-2009 00:50

Znam, oglądałem, widziałem. Te co znam oddawały się by "podnieść" swój status społeczny:) Ba, nawet jeden chłopak się znalazł... Piękna mam okolicę: D

@down

W prawie każdym kawałku na OCB są te wstawki. Żałuje bo w instrumentalu psują klimat...

Snopeczek 04-05-2009 00:53

Osobiście nie znam, wiem jednak o takich w niedalekim otoczeniu.
Film oglądałem już dawno, po wyśjciu albumu OSTRego. Tam 'skity' są wzięte z tego filmu, przesłuchaj chociażby kawałek 'Sam to nazwij'.

@down
to jest wg mnie tzw słowotwórstwo

Rybzor 04-05-2009 01:17

O boziu, CP!

Nie spotkałem się z takimi przypadkami wśród nastolatek, a słowo z nazwy tematu pierwszy raz widzę na oczy xd

btw. kolesia od oświetlenia w tym filmie zabić to mało ;;

Lasooch 04-05-2009 01:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2536410)
Trzeba naglasniac i walczyc z taka patologia. Rozumiem, jesli kobieta sprzedaje swoje cialo, bo w krotkiej perspektywie czasu nie bedzie miala pieniedzy nawet na jedzenie/utrzymanie, ale dziewczyny, ktore, dosadnie mowiac, daja dupy za nowa pare spodni, sa glupimi dz**kami.

To, że ktoś jest głupią dz*wką nie znaczy, że trzeba to nagłaśniać. Mnie osobiście nie rusza, że ktoś marnuje swoje życie. Jego sprawa. Może zmądrzeje i oby wtedy było za późno.

@top: nie spotkałem się.

zoliax 04-05-2009 07:39

@up
A chciałbyś, żeby tak twoja córka skończyła?

@top
Spotkałem się z tym problemem... w gazecie. ;d

Erverse 04-05-2009 07:59

UP.
Jakby ją dobrze wychował to by do tego nie doszło.
TOP. Nie spotkałem się.

Misza 04-05-2009 08:17

Nie spotkałem się, szkoda. ;/

Shadron 04-05-2009 09:10

Nie spotkałem się.Ogólnie fajny film!

Gierubesoen 04-05-2009 09:19

Nie mam nic przeciwko- panowie zadowoleni, dziewczyny też, więc w czym problem? Niektórzy są przerażeni, że teraz już gimnazjalistki uprawiają seks itd. Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )

PS We Wrocławiu tego pełno... Galeria Dominikańska, Magnolia, Arkady, Pasaż Grunwaldzki, wystarczy przejść i się rozejrzeć wokół...
Film dobry, całkiem realistycznie pokazana sytuacja.

Ashlon 04-05-2009 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2536425)
To, że ktoś jest głupią dz*wką nie znaczy, że trzeba to nagłaśniać. Mnie osobiście nie rusza, że ktoś marnuje swoje życie. Jego sprawa. Może zmądrzeje i oby wtedy było za późno.

Nie chodzilo mi o naglasnianie sprawy, podajac dane danej osoby (na zasadzie "Ta Y to taka a taka, bo daje dupy"), tylko po prostu trzeba rozmawiac na taki temat i jasno wyrazac swoje negatywne (w moim przypadku) podejscie do takich osob. Dopoki taka osoba nie lamie prawa i nie afiszuje sie z tym, a "zajmuje sie" tym procederem - mi to wisi, jej zycie. Po prostu nie toleruje takiego postepowania i mowie o tym glosno, a czy ktos wezmie sobie to do serca, czy nie - nie moj problem.

Gelt 04-05-2009 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2536463)
Nie mam nic przeciwko- panowie zadowoleni, dziewczyny też, więc w czym problem? Niektórzy są przerażeni, że teraz już gimnazjalistki uprawiają seks itd. Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )

Pytanie czy to dobrze, że świat idzie tak do przodu. Przecież to jeszcze dziecko. Ja się tylko dziwię tym wszystkim facetom. No ale dziś takie zachowanie jest ładnie nazwane "fetyszem"..

Shanhaevel 04-05-2009 10:54

Cytuj:

Film ukazuję drogę normalnej dziewczyny do galerianki, ponieważ nie była akceptowana przez środowisko.
Sprytne, teraz z pewnością będzie powszechnie szanowana.

@up
Jutro będą to nazywać 'sportem narodowym'.

@2xdown
Nie, w Szwecji już tak jest.
Patrz:
http://www.filehurricane.com/photo-viewer/1665

Grue 04-05-2009 11:14

Spotkałem sie z takimi 'chetnymi' szmatami. Z tym ze narobilem jej na cale centrum (stary browar) obciachu ze juz sie pewnie nie pokaze tam xD Nie szanuje takich uposledzonych zer. Ale tak patrzac w ogole na dziewczyny lat 90-99 to to pokolenie jakies zjebane jest. Przynajmniej w Poznaniu, z bloków, dzieciaki sa jakies uposledzone. Niewiem czy MTV i inne tv, gazety namieszalo we lbie czy co....

Gelt 04-05-2009 11:18

Grue, nie mylisz się.U mnie ostatni normalny rocznik to 88, moze 89.. I trafiłeś! TV...

@Shan~

Czyżby tylko Polacy byli takimi dewiantami?: >

Lasooch 04-05-2009 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 2536443)
@up
A chciałbyś, żeby tak twoja córka skończyła?

Gdyby moja córka tak skończyła, przestałbym ją uznawać za swoją córkę. Może u mnie mieszkać (bo za wyrzucenie chyba groziłyby mi konsekwencje prawdne), ale niech na chleb daje d*py, ja jej karmić nie będę. I w 18 urodziny - na bruk.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2536466)
Nie chodzilo mi o naglasnianie sprawy, podajac dane danej osoby (na zasadzie "Ta Y to taka a taka, bo daje dupy"), tylko po prostu trzeba rozmawiac na taki temat i jasno wyrazac swoje negatywne (w moim przypadku) podejscie do takich osob. Dopoki taka osoba nie lamie prawa i nie afiszuje sie z tym, a "zajmuje sie" tym procederem - mi to wisi, jej zycie. Po prostu nie toleruje takiego postepowania i mowie o tym glosno, a czy ktos wezmie sobie to do serca, czy nie - nie moj problem.

Wiem, że nie chodziło o nagłaśnianie przypadków, tylko nagłaśnianie problemu. Ale nie widzę w tym celu, niech robią ze swoim życiem co chcą.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2536463)
Świat idzie naprzód, średnia wieku inicjacji seksualnej ciągle maleje i nie ma co płakać nad młodymi panienkami które chcą dobrze wyglądać ; )

Mamy odmienny pogląd nt. dobrego wyglądu, ale de gustibus non disputandum est. W sumie nawet est, ale nie zawsze warto ; )

Exodus 04-05-2009 12:08

Ja ogladalem ten filmik kilka miesiecy temat i akurat jakis czas pozniej bylem z kumplami w galerii, zaczepily nas 2 małolaty, które wyraznie szukaly **** do dupy, strasznie sie narzucaly.

Tez tak jakos mi sie wydaje, ze te mlodsze roczniki od 90 wzwyz jakies po****e sa, we wczesniejszych sa takze takie wyjatki, ale w tych pozniejszych to juz jakas plaga.

@up
A nie probowalbys corce pomoc z tego wyjsc, tylko odrazu powiedzmy po 2 przypadkach, odrazu bys ja skreslil? Myslisz, ze tak latwo wlasne dzieci odtracic?

Mazur199 04-05-2009 12:21

imo,bardziej spotykanym przypadkiem są dajki pod dyskotekami

Dr.Unknown 04-05-2009 12:45

Po co jakieś głupie słowotwórstwa, jak mamy komplet słów - chociażby "kurwa".

/care

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:10.