![]() |
Imiona diabłów.
Z góry, nie pytajcie po co mi, tylko jak jakieś znacie, nie wiem z Biblii, podań i wierzeń ludowych, telewizji, etc. Podajcie imiona diabła/diabłów, dla przykładu znam takie:
Diabeł, Belzebub, Szatan, Lucyfer, Behemot... I co zna ktoś jakieś?? @Down Właśnie mi się przypomniało i chciałem edit'nąć;) |
...Mefistofeles z Pani Twardowskiej Mickiewicza (tfu,tfu). A tak. I jeszcze ja.
@she_ Mefisto to to samo co Mefistofeles |
@up Jelsi jzu to Mefistoteles...
Mefisto z Mistrza i MAlgorzaty |
Rokita, Kusy, Boruta :evul:
|
OMG na forum zaczyna panoszyć się zło!, Najpierw 666 teraz imiona diabła, pentagramy i demony są już od dawna, teraz tylko czekac aż obok loga pojawi się obrazek szatana i pentagram 8o
|
Najgorszy diabeł jakiego znam : Scorerer
A tu reszta diablow : Magus,Matkusi tam kilka. Wiem ze nikomu sie nie przyda i ze to noobowskie ale z diablo : izual Wiem,jestem kamikaze i dostane ostrzezenie |
Cytuj:
wlasnie.... jestem jeszcze ja.... Devil. She_Devil |
Wujek samo zlo ;D
|
Izual...faktycznie.
Jest jeszcze Faust. Kain (syn adama) nie byl diablem, ale vampirem :) |
Raziel w Soul Reaverze był uważany za diabła, jeśli zabijał niewinnych ludzi. :P
Ja w jakiejś książce (ni pamiętam nazwy, dawno czytałem) czytałem o niejakim Sobacie... Tak na marginesie, internet to szatan - tam jest mailer deamon. :P |
No to tak...
Abdiel Abbadon Abigor Abraxas Adramelech Af Agaliarept Agares Agiel Alocer Ahriman Amaymyon Ammit Amon Amy Andras Androalphus Antichrist Ariel Arioch Asmodeus Astaroth Azazel Baal Balam Baphomet Barbatos Beelzebub Behemoth Belial Belpheor Berith Botis Bifrons Buer Byleth Camio Cassiel Dagon Eurynome Flauros Forcas Furfur Gaap Gamygyn Glasyalabolas Gremory Gusoyn Ipes Leviathan Leonard Lilith Lucifer Lucifuges Malphas Mammon Marbas Marchocias Mastema Mephistopheles Moloch Morax Naberus Orias Oze Paimon Pazuzu Pursan Ronwe Sabnac Sallos Sammael Satanachia Scox Stolas Sytri Tephros Urobach Uval Vepar Volac Zagan Zepar |
Beal
Pajmon Zapan Bussas Batym Eligor Walefar Zepar Bun Beryt Szaks Pricel Murmur Fakalor Gomory Amduscias Aim Orobas Wapula Aamon Lorjal Forneus Arias Cimery Feniks Rajm Halfas Win Dekarabia Zalkos Kajm Wolak Oz Haagenti |
:p :p :p GUMBAS :p :p :p
|
Diablo , Mefisto no i Baal :D 8o
|
Nie znam się, ale czy Abaddon nie był upadłym aniołem zemsty? Może i rzeczywiście diabłem, ale tak się pytam tylko...
|
re up^
Diabły to upadłe anioły (to tak według bibli) |
OMFD* Ten diabeł to nieżle musi się ukrywać, że za tyle osób się podaje :D
------------------------------ *-O My Foocg!ng Devil :D |
Jak można było zapomnieć o:
Acharon Ehey Homus Athanatos Ischiros Aecodes Almanach Araton Bethor Phaleg Og Pophiel Phul Shmiel Shmul i nawet przemożny i straszliwy Semaphor ;) |
adrian ;) tak slyszalem :p podobno syn diabla ]:->
p.s. ja mam tak na imie :D:D |
@Młodsza młodzierz
To nie jest temat do robienia sobie jaj... @Reszta Dzięki, nie wiedziałem, że aż tyle tego;p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:47. |