![]() |
Ab'Dendriel- elfickie miasto
UWAGA!!! Przewodnik zawiera dużo zdjęć, więc proszę cierpliwie poczekać aż sie załadują. Jeśli widzisz x nie pisz abym zmienił serwer ponieważ SSy są w dobrym miejscu _______ Słówko na wstęp Cytuj:
Ab'Dendriel 1. Ab'Dendrylijska Brama Tu zaczynamy naszą wycieczke po Ab. Do miasta elfów prowadzi tylko jedna droga- majestatyczna brama zbudowana z wielkich głazów, strzeże jej Elf Guard a więc uważaj! 2. Poczta, Ambasada Thais Na poczcie pracuje Olrik, który z chęcią pomoże ci wysłać paczkę lub list, lecz nie za darmo (list-8gp; paczka-15gp). Piętro wyżej mieszka Roderick, jest on zapewne ambasadorem. Przed pocztą znajduje się zejście do podziemia, skąd gracze często biorą Raty aby podwyższyć wydajność swojego treningu. 3. Gildia Czarodzieji Elficki mag- Eroth uczy tu chętnych czarodzieji, niektórych czarów, oczywiście nic za darmo. Gildia znajduje się na wschód od depo. 4. Depo W tym miejscu możesz schować swoje skarby, pieniądze, jedzenie, które upolowałes podczas huntu w zalesionych okolicach Ab'Dendriel. Depo jest centrum handlu w tym mieście 5. Wieża Spoconego Cyklopa U Spoconego Cyklopa można zobaczyć wiele dzieł rzemiosła wojennego. Szkoda, że można na nie tylko popatrzeć. (Cyklopa nie da sie zaatakować, on nas też nie atakuje) 6. Wieża obserwacyjna Wieża stoi na jedynej drodze prowadzącej do Ab'Dendrylijskiego portu, żaden intruz nie możne dostać się do miasta bez zauważenia przez czujnych elfickich strażników. 7. Biblioteka Kolejnym punktem wycieczki jest- biblioteka. Tu starożytne elfy gromadziły swoje księgi, w których zapisywały swoją wiedze oraz szkicowały mapy nowo odkrytych terenów. Księgi respią się tu raz dziennie po savie 8a. Myśliwy W tej jaskini Aneriu sprzedaje to co upolował, czyli jedzenie (hams,meats) po dość dobrych cenach, dzięki czemu jest u niego całkiem duży ruch 8b. Sklep z artykułami magicznymi Sklep ten znajduje sie nad jaskinią Aneruiego. Sprzedawcą jest tu Shiriel, można u niego zakupić runy, księgi zaklęć oraz magiczne fluidy. 9. Ołtarz Kolejny przystanek- ołtarz, elfy składają tu ofiary dla tibijskiego boga Durina. Nie radze kłaść na nim nic cennego, ponieważ wszystko co się na nim znajdzie trafia prosto do Durina, ja dla pokazania efektu rzuciłem na ołtarz list. 10. Świątynia Maealil uczu tu czarów leczniczych tj. Ultimate Healing, Ultimate Healing Rune. W świątynii jest protection zone oraz lądujemy tu po przejściu labiryntu (>pkt. 17) 11. Święte Drzewa Kolejny elficki ośrodek kultu, respią się tu kwiaty 12. Łucznictwo Irea sprzedaje tu amunicje do broni dystansowej 13. Warzywniak Brasith sprzedaje tu świeże warzywa i owoce pochodzące z elfickich plantacji tzw. eko-żywność 14. Bard (skpel z artykułami muzycznymi) Jeśli potrzebujesz instrumentu na tibijską impreze to musisz tu przyjść, Elvith sprzedaje wszystko na czym można grać! 15. Evil Arcanist Można tu spotkać wszystkie elfy od zwykłego do arcana. Wyższe lvle często luruje stąd arcanistów pod depo. <SSa umieszcze jak bede miał> 16. Wysypisko Wszystkie odpadki z Ab' ląduja tutaj. Na wysypisku można znaleść kilka Ratów oraz 2 Rotwormy, nic interesującego... 17. Elficki labirynt Tylko ten kto przejdzie specjalny labirynt może stać się pełnoprawnym obywatelem Ab'Dendriel... ...aby każdy mógł się nim stać dam mape z rozwiązaniem 18. Elvenbane Stara elficka forteca, dobre miejsce dla niższych lvli ze względu no możliwość uciuania dobrego loota, oraz dla wyższych lvli ze względu na draga <SSa umieszcze jak bede miał> 19. Ogród Jedno z lepszych miejsc do treningu, co jakiś czas resią się tu Bugi 20. Faluae Elf Faluae uczy tu podstawowych czarów To już koniec naszej wycieczki do Ab'Dendriel, mam nadzieje, że podobało się wam ;) P.S. nie wiem czemu ale nie moge wyśrodkować SSa w pkt. 12 oraz zlikwidować tej luki pod nim :( <edit> naprawione, big thx for Linek!!! @down patrz pkt. 15, musisz mieć machete poniewaz dojscie zagradzaja krzaki ktore trzeba sciac |
calkiem fajne...
to miejsce z elfami numer 15 to gdzie to jest? tak dokłdanie w miare bym prosił... |
Nic nadzwyczajnego. Sorry.
|
Fajne, bardzo fajne... Heh, myślałem że dobrze znam Ab...-.- Poradnik jest fajny, przyjemnie się go czyta i wogole...;p
|
W porządku
W porządku, ale powinieneś dać jeszcze screenshota z miejscem gdzie wchodzi się do podziemi z nieumarłymi i slime'ami.
|
@up
nie ma sprawy, jutro umieszcze mapy jak tam dojsc, zrobilbym to dzisiaj ale mam facc a niechce mi sie w kolejce czekac @topic poradnik edited @down wielkie THX za uwagi, jutro sie biore za podziemia :p |
Po prostu obetnij tego ss`a w pkt. 12. Może nie widzisz, ma on dość dużą białą jakby ramkę, po lewej i na dole. Ja już się nauczyłem zwracać uwagę na różne odcienie :D Jak obetniesz to będzie dobrze. A co do poradnika to bardzo fajny, mógłbyś jeszcze napisać co nieco o podziemiach (trolle, sklepy itp.) i mała poprawka... w bibliotece są książki. Respują się, ale ludzie je kradną :P Sam je brałem, bo sobie moim druidem zbieram książki żeby mieć co robić podczas spalania many.
|
Cóż... jednego tu brakuje: mapy podziemi!<1 poziom>
czyli: gdzie jest: Shanar(broń) Brasiol(jubiler) nie pamiętam kto :D (ekwipunke-obok Shanara) oraz: młyn, częśc mieszkalna itp. |
Bardzo duzy brak- nie ma poziomu podziemnego i wejscia do HellGate oraz jaskini trolli.
|
Praca średnia, poprostu opisaleś co jest w danym punkcie. Takie wycinane nicki nie prezentuja sie ladnie...
|
Najs poradnik (a jednak nie znam ab tak dobrze...)<mysli>(co sie rzadko zdarza)
|
Gratuluję
Bardzo fajne musze kiedyś odwiedzić Ab, na pewno jest bardzo ładne. Najbardziej podoba mi się wieża obserwacyjnaB) i resp kwiatów:D .
|
Sorry że się wtrącam ale NPC Irea (sklep palków) sprzedaje również niektóre czary dla pallów poradnik słabo bo nie ma niektórych sklepów (nadziemnych i podziemnych) a wogóle Hell GATE nie ma i nie również kopalni trollów
A gdzie jest przedstawiony Statek?? Poradnik ujdzie w tłoku Pozdrawiam |
Cytuj:
Bez obrazy ziomek ale ten poradnik może bardzo pomóc tym co nie wiedzą gdzie co jest. Nie wiem czy zauważyłęś ale przy (prawie) każdym obrazku jest mapka czyli pokazuje gdzie to jest. Może dla Ciebie jest to średnia praca bo może znasz AB. Dla mnie jednak jest to znakomita praca i może bardzo pomóc. Powtażam: bez obrazy. ;) ;) |
Czary
Chcialem Cie powiadomic ze nie dokladnie zorganizowales dzial z czarami powiewaz nie opisales miejsca gdzie sie kupuje czary ofensywne np. Hmm'y czy explo(dodam tylko ze jest to niedaleko sławnych trolli pod Ab). Poczatkujaczym graczom bardzo bys tym pomogl a... i zapomniales dodac ze czry w Ab'Dendriel moze kupowac tylko Palladyn i Druid inne profesje musza sie pofatygowac do Carlin lub w inne miejsce gdzie magia jest dla niech dostepna.
Poza tym reportarz 9/10. Chociaz mogl by byc troche bardziej dokladny. |
Drobna radsa na przyszlosc! Zamiast bawic sie w zaktywanie nicku wystarczy uzyc CTRL+N. pozwala to na zaktycie samego nicku lub nicku i pazka zycia.
Mysle ze poradnik wyglada ciekawie pomimo kilku brakow. |
przykro mi to mówić ale taki poradnik jest niepotrzebny ponieważ prawie wszystkie te informacje można uzyskać oglądając mapę na stronie głównej tibia.pl. Lepiej zrobiłbyś robiąc opis jakiegoś expowiska ...
|
@ Topic
Najs Łork, ale powinieneś dodać ceny fódów i strzał, oraz dodać wejście do Hell Gate, Oraz tego Sherrifa (Jak on tam się nazywał?) co sprzedaje czary, i powinieneś dodać że Irea Uczy czarów Conjure Arrow, Poison Arrow, oraz Explosive Arrow @ Wszyscy co mówią że poradnik jest niepotrzebny Dobo sam prosił o pisanie "artykółów" o miastach, cytatów nie musze chyba wstawiać, powiem tylko że jest on na Sub forum "wasze propozycje artykułów" W temacie "Zapotrzebowanie na artykuły" W Poście Pierwszym, Wers szósty, ostatni , trzeci podpunkt. ZADOWOLENI? |
Dopisz jeszcze gdzie palek może qpić strzały bolty i czary dla palka i pozostałych 2ncp którzy TEŻ sprzedają czary i bedzie git ^^ imao
|
Nie opisales Podziemi Hg, kopalni trolli
ale tak to spox !! :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:10. |