Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem Z komputerem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21376)

deesanek 29-12-2004 10:08

Problem Z komputerem

To mam taki problem ze komputer sam mi sie wylacza tzn resetuje jaka moze byc tego przyczyna mam win XP komputer nowy PIV 3Ghz 1G ram.

moje gg 5666891

Linek 29-12-2004 12:02

Heh... nie ma to jak pomóc... masz pewnie Sassera, bo jego wcześniejsza odmiana już zaniknęłą z neta. No więc ściągnij sobie łatkę stąd:

http://www.microsoft.com/downloads/d...1-AF243B6168F3

Usuń sassera z rejestru, zainstaluj łatkę i gotowe.

deesanek 29-12-2004 21:03

powiedz mi gdzie moge tego sassera znalesc w rejestrze machine users czy gdzie

Parys 29-12-2004 21:13

Z tego co wiem, Sasser uruchamia się podczas łączenia z internetem.Przyczynami mogą być: kości RAM mogą być różnych marek, zasilacz, który nie wyrabia. Radzę przeskanować, także komputer programem antywirusowym, a także czymś od Spyware (np. Spybot Search and Destroy dostępnym na stronie www.PcTweak.net w dziale Pliki). Jak znajdzie Ci dużo syfu to daj loga z programu HiJackThis, ale nic zbytnio nie usuwaj sam bo ten program w niepowołanych ręcach jest niebezpieczny. Link.

xemmoe 29-12-2004 21:21

Prawdopodobnie to jest sasser lub jego modyfikacja, ale żeby to stweirdzić musisz dokładnie opisać w jakich okolicznościach się to dzieje min. czy komp się wyłacza przed połączeniem z netem, czy wystepuje komunikat o błedzie itp.

Opisz dokładnie wtedy spróbuje Ci pomóc...

deesanek 29-12-2004 21:31

ad-ware profesional 6 hjack this jest od dawana kaspersky anty wir i panda titanium
;p
jak gralem w tibie
jak nie uzywalem neta tylko gralem w prince of presia....

Parys 29-12-2004 21:38

A ile masz kompa? No i czy jakiś komunikat wyskakiwał? Może pokazywał Ci się Blue screen?

deesanek 29-12-2004 21:42

komp miech niecaly a na xp nie pokazuje sie blue screen effect
i zaden blad tylko sie resetuje

Gewof 29-12-2004 22:05

Mialem podoba rzecz po tym jak kupilem nowego kompa rok temu. Restartowal sie samoczynnie w czasie pracy jak i gdy nic na nim nie robilem(zdazalo sie ze nawet w czasie uruchamiania sie restartowal). Jak sie pozniej okazalo plyta glowna byla skopana(servis wymienil).

xemmoe 29-12-2004 22:10

Hmmm..
To dość dziwne.
Wirus to razcej nie jest chociaż nie można tego wykluczyć.
Może to wina konfiguracji sprzętu.
A czy komputer wyłącza się po takim samym czasie od uruchomienia??
I czy tylko w grach??
Jeśli tak to może byc coś z kartą graficzną...

Gonzo von Krenzel 29-12-2004 22:57

Ktoś go kręcił?
Może z taktowaniem magistrali FSB przesadzili? ;)

deesanek 29-12-2004 23:26

Jesu wszytko normalnie dzialalo! byl skladany w serwisie czlowiek wiedzial co robi uszkodzony sprzet odpada bo sprawdzalem wszytko to musi jakes gowno byc albo z zasilaczem albo w kablu ;p nic nie przesadzalem

MayGyver 30-12-2004 08:59

jesli nie pojawiaja sie zadne komunikaty to wykluczam sassera
sasser w skrocie wylaczal usluge RPC
i wtedy pojawial sie komunikat zeby zapisac wszystkie niezapisane zmiany w plikach bo za 60 sekund system zostanie ponownie uruchomiony
oczywiscie w tym przypadku dziala sztuczka i jesli zmienicie godzine na wczesniejsza to komputer zostanie ponownie uruchomiony duzo pozniej

to ze byl skladany w serwisie nic nie zmienia
moglby byc skladany w fabryce ale jesli jest wada sprzetowa to nie wykryjesz jej dopoki nie zainstalujesz jakiegos systemu i nie sprawdzisz

nie podales nam zbyt duzo informacji na temat swojego kompa

przede wszystkim jaka plyta glowna, jaka grafika, jaki zasilacz
ile sprzetu masz wsadzonego do kompa
kiedy sie resetuje - podczas grania czy moze w losowych momentach?
a gdy stoi wlaczony 3 godziny bezczynnie to tez sie resetuje?
sprawdzales pamiec jakims programem testujacym?
a procesor?
jaka jest temperatura procka?
grafika sie nie przegrzewa?
masz dobre sterowniki?

jesli chcecie otrzymac pomoc w jakiejs sprawie to chociaz zadajcie sobie troche trudu i opiszcie dokladnie problem
w tym temacie autor niestety tego nie zrobil i bulwersuje sie gdy ktos chce otrzymac wiecej informacji na ten temat
zadal pytanie "mam samochod i nie chce jezdzic - co moze byc tego przyczyna? - samochod to opel"

Parys 30-12-2004 11:14

MayGyver chyba wszystko powiedział lecz ja jescze coś dodam:
Przywróć domyślne ustawienia biosu, może jakieś podzespoły tworzą konflikt? Wyjmij podzespoły, które nie są potrzebne do uruchomienia komputera i sprawdź, jak się on zachowuje. Gdy wszystko będzie ok, powoli przywracaj pełną konfigurację PC, za każdym razem sprawdzając jak się zachowuję. No i podaj swoją dokładną konfigurację sprzętową... No i sprawdź czy kości RAM, są tych samych marek ( nie koniecznie muszą być, ale lepiej by były), oraz czy wszystko jest dociśnięte.

P.S. Wejdź Start-->Mój komputer-->Informację o systemie-->Zakładka zaawansowane-->uruchamianie i odzyskiwanie-->Ustawienia-->Odznacz opcję Automatycznie uruchom ponownie, co spowoduję, że wyświetalnie będą Blue Screeny.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:34.