Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   PLX ? hee ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21396)

TraFicK 29-12-2004 13:02

PLX ? hee ?

Moze mi ktos wytlumaczyc co oznacza PLX? I dlaczego z tym zrypanym haselkiem mozna spotkac sie tylko w tibi bo gralem w wiele innych gier online i w żadnej nikt tak nie pisal.

To ma byc skrot od Please? o_O
Potem wychodza tacy ludzie na irca czy gdzies i pisza plx o_O

Jak jakeis niedorozwoje. Najlepsze sa zdania "Costam costamm plx plx plx :f

she_devil 29-12-2004 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TraFicK
Moze mi ktos wytlumaczyc co oznacza PLX? I dlaczego z tym zrypanym haselkiem mozna spotkac sie tylko w tibi bo gralem w wiele innych gier online i w żadnej nikt tak nie pisal.

To ma byc skrot od Please? o_O
Potem wychodza tacy ludzie na irca czy gdzies i pisza plx o_O

Jak jakeis niedorozwoje. Najlepsze sa zdania "Costam costamm plx plx plx :f

Bo skrot od please jest plz, pls... a x jest obok s i z wiec ktos sie raz pomylil napisal plx i teraz n00by pisza plx bo mysla ze tak ma byc

Drybrych 29-12-2004 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
PLX to niedorob od plz. Poniewaz x jest kolo z czasami zle sie klika, ale tak się przyjeło, bo nawet podobne do please

Moze cos przekrecilem...ale on cos takiego powiedzial.

TraFicK 29-12-2004 13:44

:)

"i teraz n00by pisza plx bo mysla ze tak ma byc"

ta definicja mi sie podoba ^^

Ivo 10 29-12-2004 15:56

Nudzi Ci Sie?? Bo NajwyraŹniej Tak>

Spam I Tyle X( X( X( X( X( X( X(

TheNatoorat 29-12-2004 16:14

Plx nie jest używany TYLKO jako zamiennik na słowo "proszę". Ja z kolesiami używamy go by podkreślić swój dobry humor lub sobie zażartować. Napiszę tu kawałeczek takiej rozmowy (oczywiście nie prawdziwej - ale te realne mają podobny charakter):
1: Yo man.
2: Yo.
1: Jak tam było plx?
2: Jakoś poszło plx.
1: Dasz mi nr. gg do Ani? PLX PLX PLX
2: Łapaj plx: 4895805

Często używam plx, a za n00ba się nie uważam. Mam nadzieję że nie nikt inny o mnie tak nie sądzi. Moi kolesie których na codzień mam na gg też tak nie uważają (chyba że piszą co innego niż myślą). Właściwie pisząc, że jestem n00b bo piszę "plx" przezywali by samych siebie, ponieważ też piszą tyle samo tego co ja.

Uff... poruszmy jeszcze pewną sprawę. Po co niektórzy w zdanie ciągle wtranżalają słowo "kur**"? Tak samo wrzucam słówko plx gdzieniegdzie - by podkreślić swój humor.

Dobra. Koniec wypowiedzi... :p

EDIT:
Aaa... chciałem wam powiedzieć, że dlatego, że jestem mały i futrzasty (skąd to znam? ;) ) wkleję tyle słów plx tym, którzy tego nie lubią na przekór nim. Plx to nie przekleństwo więc nikt nie może mi się sprzeciwić. BUeheheheh...:
PLX PLX plx plx pLXPLXPLX pLxp PLX pLx
(i'm evul...)

TraFicK 29-12-2004 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ivo 10
Nudzi Ci Sie?? Bo NajwyraŹniej Tak>

Spam I Tyle X( X( X( X( X( X( X(

Zejdz ze mnie dzieciaq? naucz sie rozrozniac spam od dzialu " O wszystkim i o niczym" w ktorym wlasnie rozmawiamy o czesto uzywanym zwrocie "PLX" jak temat dla ciebie zbyt trudny to nie wchodz;)

TheNatoorat w sumie to pewnie masz racje ... w pewnym sensie ale jak czytam jakis post czy rozmowe na tibi i koles wpada daj mi katane plx plx plx idzie za toba plx plx plx itp to takie sytuacje powoduja ze czlowiek sie denerwuje ;) Co innego jak ty z kumplem rozumiecie o co chodzi i rozmawiacie tak "specjalnie" dla podkreslenia humory czy czego tak chcecie, a co innego jak ktos pisze tak na forum proszac o cos itp Zamiast napisac prosze czy cos to PLX PLX PLX jeszcze pogrubione;f

Nie mozna napisac Plz? co juz jest jakby czestszym odpowiednikiem please ;]

Niewiem jakos sceptycznie jestem do tego nastawiony i dziala mi to na nerwy :]

Scream 29-12-2004 17:00

ja rowniez uzywam plx bo podoba mi sie to slowo i nie uwazam sie za nooba.

offtopic
@she devil
ty naprawde masz 11lat?

Nightwalker 29-12-2004 17:52

Owszem ma 11 lat. Jest tajną agentką filipinki na forum tibia.pl

Kele 29-12-2004 17:54

Hehe...:D

Ja tam czasem używam plx....ale tylko dla żartu....naprzykład jak huntuje...powiedzmy że są to dragi no i dla zabawy zaczne gadać z potworkiem i mówie naprzykład "Fri itanz plx" :D ale to jest tylko dla żartu :D

PS:
Ostatnio jak byłem na GS i częso gadałem "Fri itanz plx" to po jakimś czasie wypadły K legs 8o

TheNatoorat 30-12-2004 21:46

Dla przykładu podam pewną rozmowę na gg. To jest mój codzienny styl pisania (gadając ze Slajtem jakoś magicznie się wyluzowuję... :P):

Slajt (21:13)
hej
thenat ?
bo mam nowy win & liste kontaktow
na gg

Łukasz (21:14)
to ja
Łukasz (21:15)
czekaj chwile plx
Łukasz (21:15)
office instalejszyn

Slajt (21:15)
=P
masz office ?!
plx plx daj
bo mnie matka zabije
xD

Łukasz (21:16)
bueh
daj plytke to ci nagram plx

Slajt (21:16)
ok plx plx

plx

Slajt (21:16)
pirat plx ?

nom plx

Slajt (21:17)
=P

Łukasz (21:17)
plx 10%
ejj
mam pytanko:
jak zrobić, żeby w paincie odtwarzać giry itp.

wal śmielo

bo w irfan view moge
sory ze lamerskie pytanko
ale me n00b plx

giry ?!

gify

buahahahhahaahah

Łukasz (21:18)
looool
a nie mówilem ze n00b me plx?

Slajt (21:18)
tak =P
nic nie trzeba
paint ma domyslnie

u mnie tylko bmp jest

=(

Przerwy są, kiedy zmienia się nick osoby piszącej ostatnią wiadomość (mam nadzieję że rozumiecie... :))

Tuhamiid 30-12-2004 21:55

Mi sie słowo ''plx'' podoba lepiej brzmi niz "plz" czy tez "pls"a za nooba to sie nie uważam.

blebleble 30-12-2004 23:02

Jest Cos Takiego Jak Plx

Niektore nOOby twierdza ze nie ma takiego slowa jak PLX jest to nie prawda bo takei slowo istnieje.... Wszystki noobom mowie zy plx=please a cos takiego jak plz albo pls to jest zle(serio) nooby.. X(

Level:20 knight
Skills:43/42

magic level:2
best solo:orc warrior

TraFicK 31-12-2004 00:19

Sam jestes qrwa noob plz = please a nie zadno plx plx loll plx to chyba stworzono dla 14 latkow takich jak ty rotfl O_O

Bedzie mi wciskal ze plz nie ma rotfl zagraj w quake urban terror, UT, CS lub cos innego to sie dowiesz ... nc . Tylko nie mow ze "nc" tez nie istenie tylko jest nplx rotfl przejaw debilizmu ...

eerion 31-12-2004 07:07

Słowo plx jest parodią pls od please (plz też jest niewłaściwe jakby nie patrzeć - to parodia wymowy nieumiejetnej że się tak wyrażę :P )
plx jest teraz utożsamiane z noobem, choć wielu ludzi uzywa go- jak natoorat napisał w celach rozrywkowych.
Ogólnie - plx jest słowem noobowskim, niewłaściwym gramatycznie- innymi słowy zły skrót od plx. Powstął gdy ktoś zamiast z wpisał x i mu się spodobął - słowo czekał zły los i tak przyległo do noobków, lec zmimo to jest często używane do zabawy, rozluźnienia i rozśmeiszniea.
Coś wiecej można dodać?
PS - troche się powtórzyłem, ale co tam :P

Ashlon 31-12-2004 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightwalker
Owszem ma 11 lat. Jest tajną agentką filipinki na forum tibia.pl

Co ty nie powiesz? :P

@Topic : A niektorzy playerzy uzywaja plx, aby podkreslin debilizm rozmawiajacego z nimi n00bleta.

blebleble 31-12-2004 09:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TraFicK
Sam jestes qrwa noob plz = please a nie zadno plx plx loll plx to chyba stworzono dla 14 latkow takich jak ty rotfl O_O

Bedzie mi wciskal ze plz nie ma rotfl zagraj w quake urban terror, UT, CS lub cos innego to sie dowiesz ... nc . Tylko nie mow ze "nc" tez nie istenie tylko jest nplx rotfl przejaw debilizmu ...

Ty sam jestes nOOb plx-please=prosze cos takiego istnieje .. A skoro twieredzisz ze nie to powiedz czemu jak gram w tibie to wiekszosc osob pisze tak PLX HELP ME X(

Ashlon 31-12-2004 09:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blebleble
wiekszosc osob pisze tak PLX HELP ME X(

Bo to debile sa. Nie lepiej napisac "plz"? Rozumiem, jesli ktos pisze plx dla zartu itp, tak jak np. thenat.

blebleble 31-12-2004 10:31

Ech te nOOby

Nie mam juz sil tlumaczyc nOObom ze PLX istnieje ale jeszce rraz powtarzam zebysicie nie gadali ze to przez blad jakiegos gracza powstalo PLX, ponieważ jest to normalny skrot do please nOOby !!!!!!!!!!!!!!! X(

Radek 666 12-01-2005 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez blebleble
Nie mam juz sil tlumaczyc nOObom ze PLX istnieje ale jeszce rraz powtarzam zebysicie nie gadali ze to przez blad jakiegos gracza powstalo PLX, ponieważ jest to normalny skrot do please nOOby !!!!!!!!!!!!!!! X(

Wiesz że już nikt nie ma sił tłumaczyć tobie, że słowo plx nie istnieje i zostało wymyślone przez graczy? Aha i nie wyzywaj innych od nOObów bez żadnego powodu... :ban:
PS. I co to wogle za nick? blebleble... Nie mogłeś nic oryginalniejszego wymyślić?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:20.