Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Mlvl a lvl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=213963)

Heliwurab 23-05-2009 12:19

Mlvl a lvl

Cześć. Mam pytanie, natury dziwnej.
Pamiętam, że kiedy grałem 3 lata temu, to standardem był stosunek lvla do mlvla 2:3. Także pytam, co się stało, że postacie magiczne posiadają teraz mlvle na równi z ich lvlem? Na 25 lvlu mialem 35 mlvl, teraz wszyscy mówią "20 lvl? 20 mlvl to spoko!".
Czy coś wprowadzono w updatecie, co przeszkadza w nabijaniu mlvla? Nie wiem, ja z soulami grając jeszcze potrafiłem wbić spokojnie mlvl..
Co zaszło podczas mojej nieobecności, odpowie mi ktoś? Może ludzie stali się leniwi? ;>

Sireek 23-05-2009 12:24

na 200 lvlu nie będziesz miał 200mlvla bij jak najszybciej i sie tym nie przejmuj co mówią:p

Pirate Cutthroats 23-05-2009 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heliwurab (Post 2549427)
Pamiętam, że kiedy grałem 3 lata temu, to standardem był stosunek lvla do mlvla 2:3. Także pytam, co się stało, że postacie magiczne posiadają teraz mlvle na równi z ich lvlem? Na 25 lvlu mialem 35 mlvl, teraz wszyscy mówią "20 lvl? 20 mlvl to spoko!".
Czy coś wprowadzono w updatecie, co przeszkadza w nabijaniu mlvla? Nie wiem, ja z soulami grając jeszcze potrafiłem wbić spokojnie mlvl..
Co zaszło podczas mojej nieobecności, odpowie mi ktoś? Może ludzie stali się leniwi? ;>

3 lata temu nie było różdżek. Waliłeś z run czy jakiś czarów dlatego mlvl był tak ważny. Teraz samymi różdżkami i z niewielką pomocą run można wbić 100lvl...
Poza tym teraz są itemy, które podnoszą mlvl nawet o 3 poziomy :)

Satanik 23-05-2009 14:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heliwurab (Post 2549427)

no właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie... na 25 lvlu miałeś 35 mlvl... a teraz 25lvl to nic... ba! powiem więcej kiedyś jak się spotkało 100lvl to było coś, teraz w każdym dp stoi po 5 100+, wbij 50lvl i 75mlvl według tego twojego wzoru 2:3

btw. nie ma takiego czegoś jak standard... ludzie nauczcie się że to jest gra i grasz dla siebie a nie dla kogoś kto ci mówi jaki masz mieć mlvl...

ludzie poprostu zamiast stać pod dp i wbijać mlvl zaczeli expić, tyle

Albertus 23-05-2009 14:58

to dlatego ze kiedys duzo sorcow stalo pod depo a teraz kazdy tylko goni za levelem zostawiajac magic , skile itp w tyle.

Lasooch 23-05-2009 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2549587)
to dlatego ze kiedys duzo sorcow stalo pod depo a teraz kazdy tylko goni za levelem zostawiajac magic , skile itp w tyle.

Poprawka: magic przy 'gonieniu za levelem' nie zostaje w tyle.

Heliwurab 23-05-2009 19:46

Macie rację. Dużo hlvli, dużo różdzek, h-lvlowych przyjaciół.. Mlvl tak się już nie liczy.
Satanik, nie masz racji. Kiedyś mlvl jednak był potrzebny jak najwyzszy, do run. także... Sorry, fail ;)

niemamnogi 24-05-2009 00:35

Mam na 87 lvlu 56 mlvl (z itemami na mlvl 61) i w zupełności mi wystarcza.

Kirsten 01-06-2009 19:41

Graj wdg swoich upodoban :D

Satanik 01-06-2009 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heliwurab (Post 2549749)
Macie rację. Dużo hlvli, dużo różdzek, h-lvlowych przyjaciół.. Mlvl tak się już nie liczy.
Satanik, nie masz racji. Kiedyś mlvl jednak był potrzebny jak najwyzszy, do run. także... Sorry, fail ;)

To jednak ty nie masz racji, bo kiedyś do obrażeń z run lvl miał również istotne znaczenie, a teraz prawie cały damage opiera się na mlvlu także sorry... fail ;)

Parkour090 14-06-2009 20:14

wedlug mnie niech kazdy ma taki mlvl jaki on sam uwaza ze mu wystarcza

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:24.