![]() |
Płatne Youtube
Słyszeliście o tym że YT będzie płatne?
Mi tato mówił że czytał w gazecie i tam było napisane że mają zamiar wpłacić opłaty za oglądanie filmików. Jeśli tak to zbiją kupę kasy, nawet jeśli wielu użytkowników odejdzie. |
Nie słyszałem.
Cytuj:
|
A pierdol*sz curva!
|
Nie filmikow, tylko filmow pelnometrazowych w wysokiej rozdzielczosci.
Co do normalnego youtube'a, to pozostanie bez zmian. |
Cytuj:
|
znasz ten znaczki przy pasku oglądania (HQ), (HD)? to to.
|
Cytuj:
Google stara się zmonetaryzować ruch z YouTuba. Przypomnę, że w zeszłym roku YouTube przyniósł 400 milionów dolarów strat. W związku z tym Google już jakiś czas temu dogadało się z niektórymi dużymi wytwórniami filmowymi, np. MGM, na to aby puszczać ich filmy na YouTube w wysokiej rozdzielczości. Tylko, że Google dalej nie wiedział jak przynieść zysk z tego. Może faktycznie wprowadzą konta premium... Kto ich tam wie :P Gdyby wprowadzili konta premium, albo coś w stylu Video On Demand to byliby największą na świecie wypożyczalnią filmów co na pewno spowodowałoby też spadek piractwa w skali globalnej. :) Jakkolwiek nie brałbym żadnych prasowych informacji nie wiadomo skąd za poważne. W gazetach często tak jest, że podaje się lewe informacje, tylko po to żeby sprzedać nakłada/rozreklamować się :) |
Cytuj:
|
Gdyby taka płatność w wysokości 5 zł/miech została wprowadzona, ale tylko dla high quality to fajnie. Oni by zarobili itp...
Nie jest źle! |
Cytuj:
|
Zasada działania konta premium pewnie będzie podobna do vimeo
1 film w hd na tydzień i kolejka w czekaniu na konwertowanie, a premium od razu, do tego brak reklam itd. Spodobał mi się też ten pomysł wymieniony wyżej z wypożyczalnią filmów, możliwe że i takie coś ruszy, ja i tak fan 1080, a wątpię żeby przeglądarka nieskompresowaną 1080 puściła. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:15. |