![]() |
Lagi na linuksowskiej tibii
Witam! Mam obecnie Tibie na Ubuntu wersjii 9.04. Klient sie otwiera, ale lagi sa straszne. (framerate okolo 2.0). Co z tym zrobic, aby normalnie chodzilo? Przepraszam za brak polskich liter. Pozdrawiam :)
|
Co masz robić? Wywalić linuxa i zainstalować Windowsa, bo widocznie z linuxem Ci nie idzie.
|
Mało fps to lagi? ;;
Co masz zrobić? Jak wyżej kolega napisał. Sądząc po temacie, po tym ile informacji podałeś i ogólnie, to nie nadajesz się na użytkownika linuksa. |
Jak to fajnie ze mozna liczyć na waszą pomoc-.- Trudno jak jesteście tacy ,,ambitni" będę szukać pomocy nie na tym forum... Siedzę w ubuntu dopiero miesiąc czasu. Myślałem, że otrzymam tu jakakolwiek pomoc a nie obelgi za to ze jestem nowy w tych sprawach. Nie to nie-.- Btw sprawdź sobie jak sie gra na takich fps...
|
Linux ma tendencje do złego działania na dx, ustaw w opcjach tibii ogl, możesz też próbować uruchomić windowsową tibie przez WINE, jest w aplikacjach ubuntu, ponadto pamiętam iż są dwie wersje tibii pod linuxa, v1 i v2, zależnie od biblotek lib, pewien jesteś że masz prawidłową?
|
No dobra, pomoge Ci, uruchom konsole i wpisz: rm * -f , włączysz wtedy akceleracje sprzętową :)
|
Czemu sie mscicie na newbie... wiem ze to formatuje... -.-
Dobra nie to nie... Niestety nie wyszło ci mnie oszukac... |
Cytuj:
|
Nie to nie łaski bez... Skoros takis expert to dopomoz słabszemu... X(
Dobra koniec z tym... :( |
Karta ATI czy NVIDIA?
|
Ja też nie wiadomo czemu mam lagi ale na Windowsie , ale wystarczy Ctrl+Alt+Delete=>Procesy=> Tibia*****=>ustaw priorytet=> wysoki i git ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:21. |