Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Shadow Nexus (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=214974)

pleome 08-06-2009 15:17

Shadow Nexus

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co mam dokładnie zrobić po podejściu do tego magic walla, bo w jednych spoilach jest napisane:
Cytuj:

* Używamy butelki z wodą święconą na magic wallu. Zmienia się on na magic wall z energią.
* Czekamy 20 sekund. Magic wall zmienia się na magic wall z ogniem. Używamy butelki z wodą święconą zmienia się na magic wall z energią.
* Ponownie czekamy 20 sekund. Magic wall zmienia się na magic wall z ogniem. Używamy butelki z wodą święconą zmienia się na magic wall z energią.
* I jeszcze raz czekamy 20 sekund. Magic wall zmienia się na magic wall z ogniem. Używamy butelki z wodą święconą i już Shadow Nexus zniszczone. Teraz w ciągu 20 sekund może podejść tyle graczy ile zdoła i nie muszą powtarzać całej czynności, wystarczy że użyją swojej wody.
a w innych:
Cytuj:

Naszym zadaniem jest użycie naszego viala od Henricusa na Shadow Nexusie. Musimy to uczynić 2 razy i to w momencie, kiedy ten się pali. Za pierwszym użyciem Shadow Nexus jest tylko uszkodzony, lecz za drugim go niszczymy.
Sam już nie wiem w końcu ile razy i kiedy mam użyć tego viala.

Vincyl 08-06-2009 15:54

pierwszy spoiler dokladnie opisuje a drugi w skrocie xd
jezeli przeczytasz pare razy to sie zorientujesz ze to to samo xd

pleome 08-06-2009 16:16

Wierz mi, że przeczytałem to już kilkadziesiąt razy. W drugim spoilu jest napisane tylko o dwóch użyciach wody, tymczasem w pierwszym doliczyłem się czterech razy.

neopostman 08-06-2009 16:40

Gdy jesteś przy Shadow Nexusie, to używasz 2 razy viala na nim (tylko w momencie jak się pali), ale gdy użyjesz pierwszy raz musisz poczekać 20 sekund aby użyć go po raz drugi. Wiem bo sam się na tym rok temu złapałem i 3 razy musiałem to wykonywać : d.

pleome 08-06-2009 16:58

Czyli gdy podchodzę do tego walla i wygląda on jak zwykły magic wall albo wall z energią to mam nic nie robić tylko czekać aż się zacznie palić, wtedy używam na nim wody, czekam 20 sek i gdy znowu się pali to ponownie używam wody i już. Dobrze zrozumiałem? Ta woda znika z viala po dwóch użyciach na tym magic wallu?

Rybzor 08-06-2009 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pleome (Post 2562087)
Czyli gdy podchodzę do tego walla i wygląda on jak zwykły magic wall albo wall z energią to mam nic nie robić tylko czekać aż się zacznie palić, wtedy używam na nim wody, czekam 20 sek i gdy znowu się pali to ponownie używam wody i już. Dobrze zrozumiałem? Ta woda znika z viala po dwóch użyciach na tym magic wallu?

Woda nie znika nigdy. Co do samego m walla: od razu po wejściu na spota używasz na nim wody, i tak co te 20(?) sekund, aż nie dojdzie do maksymalnego stanu, który jest ukazany chyba na wiki na fotce. Taki stan trwa kilka sekund i z reguły z 5 osób zdąży użyć wody na "pełnym" m wallu kiedy jest service (nie muszą oni wtedy czekać, klikają tylko raz use), potem znowu gaśnie i trzeba operacje powtarzać od nowa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:22.