Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Strzała w eq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=215126)

Norbik39 10-06-2009 10:18

Strzała w eq

Witam Mam pytanie a mianowicie
Czy jak Wsadzę bp na miejsce strzały w eq to przy dedzie on nie wyleci i wszystko uratuje ?

Edwardo 10-06-2009 10:21

Pewnie jak padłeś i miałeś coś na miejscu strzały to to nie wypadło? Tak? Mi też kilka razy się tak zdarzyło lecz gdy miałem bp to wypadł. Może to tylko przypadek, ale pamiętaj, że z każdą śmiercią wypada Ci coraz więcej rzeczy.

Arcan 10-06-2009 12:45

Wszystkie kontenery, niezależnie gdzie się znajdują, wypadają przy każdej śmierci postaci.

Lasooch 10-06-2009 12:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edwardo (Post 2563756)
Pewnie jak padłeś i miałeś coś na miejscu strzały to to nie wypadło? Tak? Mi też kilka razy się tak zdarzyło lecz gdy miałem bp to wypadł. Może to tylko przypadek, ale pamiętaj, że z każdą śmiercią wypada Ci coraz więcej rzeczy.

Bzdura jakich mało, i Ty jesteś w supporcie?

@top: wszystkie plecaki, worki, skrzynki itd. wypadają zawsze. Ilość przedmiotów wypadających przy śmierci jest losowa (zawsze plecaki i do tego 10% na każdy przedmiot, nie jestem pewien czy PACC/promocja nie zmniejsza szansy). Z red skullem spada wszystko.

@down: nie gram w Tibię od prawie dwóch lat i wtedy pojemniki wypadały _zawsze_. Nie tylko z miejsca na plecach.

Jerkov Thundersword 10-06-2009 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norbik39 (Post 2563755)
Czy jak Wsadzę bp na miejsce strzały w eq to przy dedzie on nie wyleci i wszystko uratuje ?

Jest to drugie najbardziej ryzykowne miejsce w eq zaraz po miejscu na bp. Mi bełty spadały w 75% deadów.
Najbezpieczniejsze miejsce w eq to ręce. Możesz używać jednoręcznej broni i zamiast tarczy włożyć bp- lub odwrotnie, chociaż to głupie. Najlepiej noś AoL.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2563817)
Wszystkie kontenery, niezależnie gdzie się znajdują, wypadają przy każdej śmierci postaci.

Nie gram w Tibię od 10 miesięcy, ale za "moich czasów" nie wypadały zawsze. Szansę 100% na stratę miał tylko bp na "plecach", a np. w miejscu na strzałę, czy w ręce, dużo rzadziej, często, ale nie zawsze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2563822)
(zawsze plecaki i do tego 10% na każdy przedmiot, nie jestem pewien czy PACC/promocja nie zmniejsza szansy). Z red skullem spada wszystko.

Nic tego nie zmniejsza- tylko AoL, chyba, że jakieś blessy dodali specjalne, bo przed którymś z update'ów były o tym plotki, no ale cóż, ostatni update, który widziałem to lato 2008.

Maciekxd 10-06-2009 13:29

Jak masz chociaż 1 blessa
To Bp może nie wypaść :P

yasiex0r 10-06-2009 13:45

jak masz dedac to wywal strzauy do morza wtedy wez fishing i moze wylowisz

Puii 10-06-2009 14:12

@up
Dałeś chopie popis.

Z miejsca na strzał przedmioty nie wypadają, linę tam trzymałem i milion razy padłem i ani razu tej liny nie straciłem.

Tak samo na starszych filmach z desert pk, ludzie wkładali 1cc w miejsce na strzały i potem jak umierali to tracili tylko plecak, a 1cc zachowali, więc mimo wszystko na +(chyba że jakieś eq cenne spadło).

Maciekxd 10-06-2009 14:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Puii (Post 2563882)
@up
Dałeś chopie popis.

Z miejsca na strzał przedmioty nie wypadają, linę tam trzymałem i milion razy padłem i ani razu tej liny nie straciłem.

Tak samo na starszych filmach z desert pk, ludzie wkładali 1cc w miejsce na strzały i potem jak umierali to tracili tylko plecak, a 1cc zachowali, więc mimo wszystko na +(chyba że jakieś eq cenne spadło).

Jaka beka
On pytał czy itemy spadają?
Przeczytaj temat jeszcze raz i odpowiedz mi w edicie

Puii 10-06-2009 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciekxd (Post 2563887)
Jaka beka
On pytał czy itemy spadają?
Przeczytaj temat jeszcze raz i odpowiedz mi w edicie

<przeklenstwa>, ale ja czytam cały temat a nie tylko pierwszy post tępy człowieku, i nie jemu odpisywałem a komuś niżej.

znowubanhehe 10-06-2009 16:12

każdy pojemnik jaki masz na strzale spada.

Jeżeli masz pojedynczy item na strzale to nie spadnie,

Patr'yn 10-06-2009 19:18

Puii debilu wez sie ogarnij.Odpowiadaj na pytania zadane przez autora tematu.

A więc odpowiedź na pytanie:

Cytuj:

Nie, niestety wyleci i to z prawdopodobieństwem 100% (jeśli jesteś bez blessów)

Puii 10-06-2009 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patr'yn (Post 2564164)
Puii debilu wez sie ogarnij.Odpowiadaj na pytania zadane przez autora tematu.

A więc odpowiedź na pytanie:

Nie, niestety wyleci i to z prawdopodobieństwem 100% (jeśli jesteś bez blessów)

Kurwa jego mać, idź najpierw sprawdź definicje słowa 'forum', dopiero mnie pouczaj 'debilu'.

piternet 10-06-2009 20:41

Argh, wprowadzacie go w błąd.
Jeżeli nie masz żadnego błogosławieństwa to plecak (czy jakikolwiek inny kontener) położony na miejscu strzały wypadnie zawsze. 1 błogosławieństwo będzie już zmniejszać prawdopodobieństwo utraty eq czy innych przedmiotów o 30%, 2 błogosławieństwa o 55%, 3 o 75%, a 4 o 90%. Jak masz 5 blessów to wiadomo, nic nie stracisz, tym samym nie stracisz tego bp ;-)

Argen 10-06-2009 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword (Post 2563826)
Jest to drugie najbardziej ryzykowne miejsce w eq zaraz po miejscu na bp. Mi bełty spadały w 75% deadów.
Najbezpieczniejsze miejsce w eq to ręce. Możesz używać jednoręcznej broni i zamiast tarczy włożyć bp- lub odwrotnie, chociaż to głupie. Najlepiej noś AoL.

Nie gram w Tibię od 10 miesięcy, ale za "moich czasów" nie wypadały zawsze. Szansę 100% na stratę miał tylko bp na "plecach", a np. w miejscu na strzałę, czy w ręce, dużo rzadziej, często, ale nie zawsze.

Nic tego nie zmniejsza- tylko AoL, chyba, że jakieś blessy dodali specjalne, bo przed którymś z update'ów były o tym plotki, no ale cóż, ostatni update, który widziałem to lato 2008.

1) Nie ma i nie było czegoś takiego jak bardziej i mniej ryzykowne miejsca ekwipunku. Lasooch powiedział prawde: pojemniki 100% szans wypadnięcia, inne przedmioty 10%

2) Nieprawda, kontenery wypadają zawsze niezależnie od miejsca, w którym się znajdują.

3) Teraz blessy zmniejszają szanse wypadnięcia eq, a posiadanie wszystkich pięciu zabezpiecza przed utratą jakich kolwiek itemów.

Proponuje nie wypowiadać się, kiedy jest się w błędzie.

@specjalnie dla autora

Podsumowując, wszystko posiadające w nawiasie dopisek (vol.) bez blessów wypada ze 100% pewnością, niezależnie czy jesto backpack, bag, skrzynka czy martwy szczur.

@up

Sekundy.

@edwardo

Nie wiem jakim cudem tacy jak ty dostają supporta. : s

Zalgadis 10-06-2009 23:57

Cytuj:

Nie.

To tak dla całkowitej pewności autora.

raven 11-06-2009 09:44

w miejscu na strzlay jest taka sama szansa na wypadniecie przedmiotu jak na reszcie, jezeli wsadzisz tam plecak lub jakis kontener i nie masz blessow, wypadnie on zawsze

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:49.