![]() |
Problem z kompem... :/
Mam pewien problem. Nie wiem co w komputerze trzeba wymienić, mianowicie, gdy włączam komputer 9/10 razy on tylko robi głośne <piiiik> i się wyłącza... :(, a raz z tych 9 razy włączy się aż do pulpitu, jednak wtedy znów się wyłącza. :(
Podejrzewam, że to coś z chłodzeniem lub zasilaniem. Proszę o pomoc... nudzi mnie trochę "rozgrzewanie" kompa jak silnika samochodu. :/ |
Cytuj:
|
<piiiiik> robi przed testem karty graficznej czy po?
przed testem pamieci czy po? w ktorym momencie opisz dokladnie |
Jest tak: naciskam PAŁER, mija 0,5 sekundy (a nawet mniej) <piiiik> - komp wyłączony. :/
"To rozgrzej go metoda reczna XD" :DDDD... komp nie lubi chłopców :/ |
karta graficzna
wyjmij ja i wloz jeszcze raz sprawdz jakie masz ustawione fsb bo moze masz przetaktowana szyne |
Wow! Zapomniałem, że jak gram w Tibię albo inną rzecz robię co potrzebuje dużo RAMu, PC Speaker zaczyna pikać. Gdy włączam program RamBooster, okazuje się, że mam 1% wolnego RAMu!
I co z tego wynika? Evul karta graficzna - coś z nią nie tak. MayGyver - twoje wróżby były prawdziwe! Dzięki wszystkim za pomoc. Niedługo coś zrobię z tym sprzętem. |
Cytuj:
|
mozliwe ze jeszcze ram ci siada
zrob to samo co z grafika najlepiej przedmuchaj kompa za pomoca sprezonego powietrze szczegolnie zlacza - tylko najpierw wszystko wyjmij grafike, pamiec, sieciowke, tasmy od dyskow i zasilasz tez przedmuchaj |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:36. |