Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knightem walczyc axe czy swordem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21545)

Lord kasztanowiec 30-12-2004 14:04

Knightem walczyc axe czy swordem?

mam pytanie takie bardzo drobne:
axe sa tańsze od sworda
m.in.
d lance - ok 12K
G sword - ok 40K

chociarz i tak nie wiem co wybrać
używalem zlotej opcji SZUKAJ jednak znalazlem sword vs. club

bardzo wasz prosze o pomoc ;( ;(

P.S. proszę nie usuwać tego tematu B)

Slagolash 30-12-2004 14:16

Jezeli grasz na starym świecie, wybierz swordy, jeżeli na nowym axe'y lub cluby. Btw: ja gram na pacerze i wybrałem axe'y.

S.P.M 30-12-2004 14:54

Moim zdaniem:

Wybierz axe, jeśli chcesz szybciej zdobyć lepszą broń, ale potem będziesz musiał więcej wydawać na UHy(swordy mają lepszy defence). Ja wolę siekiery, chociaż nie gram knightem bo:
1. Lepszy wygląd
2. Stonecutter axe ma 2x lepszy wygląd niż SoV
3. Lepszy atak
4. Fajniej się z nimi wchodzi "na berserka" (wbiegasz w kupe potworow i gwałcisz na około)

bzzyksoft 30-12-2004 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mejlun
(wbiegasz w kupe potworow i gwałcisz na około)

A wiec powiadasz, że sex :D?
A tak serio to się z tobą zgadzam.

sauronix 30-12-2004 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord kasztanowiec
mam pytanie takie bardzo drobne:
axe sa tańsze od sworda
m.in.
d lance - ok 12K
G sword - ok 40K

chociarz i tak nie wiem co wybrać
używalem zlotej opcji SZUKAJ jednak znalazlem sword vs. club

bardzo wasz prosze o pomoc ;( ;(

P.S. proszę nie usuwać tego tematu B)

weź axe ja mam sorca knighta i ciągle axe dobry atak (def taki se) ale po h... ci def ważne żeby szybko potforka zabic

S.P.M 30-12-2004 17:08

@up

Erkhm.. Jakie te postacie mają levele? Bo jak zaczniesz bić guardy czy nawet cyclopy masowo to zobaczysz dużą różnicę. To samo przy blokowaniu. Zakosisz więcej EXPa ale więcej UH pójdzie.

Lord kasztanowiec 30-12-2004 17:14

A wiec gram na dość straym świecie ETERNIA ROX
kase to sobie na druidzie zarobie
i mi chodzi o to że defa troche by sie przydalo a jeżeli mam druida to chyba troche defa może sie posybać nie?

troche @up: z tym gwalceniem to przesadziles chyba ze axe+ gfb :p

licze jeszcze na jeszcze troche odpowiedzi

S.P.M 30-12-2004 17:32

Naprawdę nie przesadziłem, wchodzisz np pomiędzy "farmę" dwarfów i rotów (często spotykam w kazz) i robisz gwałt zbiorowy, co sie nawinie to w d.. (ee, chyba troche przesadzłem) co się nawinie nawalasz i w ten sposób robisz rzeźnię. Jeżeli knightem masz dobre skille to możesz z d-lance robić obrażenia nawet koło 120 na niskim lvlu, bo na takim chyba jesteś narazie. Czyli soldka praktycznie na jeden hit rozniesiesz. O to mi chodziło. Oczywiście one też będą mocniej w ciebie naparzać, to zależy co lubisz. Poza tym uruchom wyobraźnię - co wolisz? Rozbryzkujące się łby orków na ścianach i pourywane szczęki (club), poobcinane kończyne i latające głowy(axe) czy poprzecinane na plasterki zwłoki nie-wiadomo-czego (sword) ? Wszystko zależy od ciebie.

Lord kasztanowiec 30-12-2004 17:51

@up B)

Widać masz wysokoprężny silnik zamiast glowy
przekonales mnie do axe
dobiero robie se te dwie postacie (knight i druid)
druid --- double axe
knight --- dragon lance

bzzyksoft 30-12-2004 17:52

Cytuj:

i robisz gwałt zbiorowy, co sie nawinie to w d...

Mówiłem, że Sex :D Ty jesteś jakiś zboczony ! ja na miejscu amazonek valkiri czy banshee uciekalbym przed toba :D

S.P.M 30-12-2004 17:58

@up

To nawet lepiej, bo ja aktualnie gram pallem. Jeżeli już wręcz to żadko trafiam ale tak że drugą stroną wychodzi (spears). (wiem wiem znowu sobie coś skojarzysz)

Lord kasztanowiec 30-12-2004 18:46

znowu @up 8)

@up
Powiem szczerze: ROZWALASZ MNIE, I BEDE GRAŁ SE AXE BO MI SIE BARDZO SPODOBALY
i jeszcze jedno
jak se kupie d lance to axe mocniejszgo nie kupować?

S.P.M 30-12-2004 19:00

@up

Miło mi.. :) Kup sobie jeszcze fire axe + shield of mastermind :D lub jakiś crown shield np. Przyda się na mniejsze hunty i gdy nie chcesz zużywać UH. D-LANCE używasz do blokowania dużych potworków i gdy chcesz zrobić RZEŹNIE

Lord kasztanowiec 30-12-2004 19:19

tak d lance obowiazek
ale....o fire axe tez myslalem i chyba tez kupie ale bez shield of mastermid tylko crown maxymalnie :)

Varmus 30-12-2004 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bzzyksoft
Mówiłem, że Sex :D Ty jesteś jakiś zboczony ! ja na miejscu amazonek valkiri czy banshee uciekalbym przed toba :D

Zależy jakie dziewczynki mają podejście do prokreacji (zbiorowej? ;) )!!
A tak na marginesie to graczki też powinny uważać :D

Bzik 31-12-2004 09:08

Ja walcze axem bo axe są tańsze

Khad 31-12-2004 13:39

IMHO lepsze są topory.

a) Wyglądają bardziej pro ;p
b) Atak to duży plus ( różnica f axe i bs jest bardzo duża)
c) Pomimo iż na początku przy 75/75 z d lance schodzi wiecej uh niz z gsem to przy b wysokich skilach lepiej uzywac d lance.

Jedeyny minus to to, że gs w duelach rox ;P

khazad 31-12-2004 14:10

Cytuj:

Wybierz axe, jeśli chcesz szybciej zdobyć lepszą broń, ale potem będziesz musiał więcej wydawać na UHy(swordy mają lepszy defence).

tu akurat sie z toba nie zgodze. brana jest pod uwage obrona najlepszej czesci defensywnej ( broni i/lub tarczy ). jezeli masz dajmy na to bright sworda ktory ma defa 30 i masz wooden shielda ktory ma defa 14 to bedzie brany pod uwage def broni. jezeli bedziesz mial juz chociazby dragon shielda o defie 31 to juz bedzie brany pod uwage def shielda... bezsensem jest te branie 2 tarcz - liczy sie tylko def lepszej

S.P.M 31-12-2004 14:34

Czyli

Czyli to, że expiąc używając axe zużywam więcej uh, niż swordem z tym samym skillem to tylko kwestia szczęścia? Zresztą nie będę się kłócił, nigdy nie podchodziłem do Tibii jak do kalkulatora i nie sprawdzałem jak to z tymi cyferkami jest. dlatego wolę dark set od knight seta.

Khad 31-12-2004 16:44

@up tak jeżeli masz 1 reczna broń (fx albo bs) jeżeli masz 2 handera to tutaj sie liczy def broni

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49.