![]() |
Knightem walczyc axe czy swordem?
mam pytanie takie bardzo drobne:
Knightem walczyc axe czy swordem? axe sa tańsze od sworda m.in. d lance - ok 12K G sword - ok 40K chociarz i tak nie wiem co wybrać używalem zlotej opcji SZUKAJ jednak znalazlem sword vs. club bardzo wasz prosze o pomoc ;( ;( P.S. proszę nie usuwać tego tematu B) |
Jezeli grasz na starym świecie, wybierz swordy, jeżeli na nowym axe'y lub cluby. Btw: ja gram na pacerze i wybrałem axe'y.
|
Moim zdaniem:
Wybierz axe, jeśli chcesz szybciej zdobyć lepszą broń, ale potem będziesz musiał więcej wydawać na UHy(swordy mają lepszy defence). Ja wolę siekiery, chociaż nie gram knightem bo:
1. Lepszy wygląd 2. Stonecutter axe ma 2x lepszy wygląd niż SoV 3. Lepszy atak 4. Fajniej się z nimi wchodzi "na berserka" (wbiegasz w kupe potworow i gwałcisz na około) |
Cytuj:
A tak serio to się z tobą zgadzam. |
Cytuj:
|
@up
Erkhm.. Jakie te postacie mają levele? Bo jak zaczniesz bić guardy czy nawet cyclopy masowo to zobaczysz dużą różnicę. To samo przy blokowaniu. Zakosisz więcej EXPa ale więcej UH pójdzie.
|
A wiec gram na dość straym świecie ETERNIA ROX
kase to sobie na druidzie zarobie i mi chodzi o to że defa troche by sie przydalo a jeżeli mam druida to chyba troche defa może sie posybać nie? troche @up: z tym gwalceniem to przesadziles chyba ze axe+ gfb :p licze jeszcze na jeszcze troche odpowiedzi |
Naprawdę nie przesadziłem, wchodzisz np pomiędzy "farmę" dwarfów i rotów (często spotykam w kazz) i robisz gwałt zbiorowy, co sie nawinie to w d.. (ee, chyba troche przesadzłem) co się nawinie nawalasz i w ten sposób robisz rzeźnię. Jeżeli knightem masz dobre skille to możesz z d-lance robić obrażenia nawet koło 120 na niskim lvlu, bo na takim chyba jesteś narazie. Czyli soldka praktycznie na jeden hit rozniesiesz. O to mi chodziło. Oczywiście one też będą mocniej w ciebie naparzać, to zależy co lubisz. Poza tym uruchom wyobraźnię - co wolisz? Rozbryzkujące się łby orków na ścianach i pourywane szczęki (club), poobcinane kończyne i latające głowy(axe) czy poprzecinane na plasterki zwłoki nie-wiadomo-czego (sword) ? Wszystko zależy od ciebie.
|
@up B)
Widać masz wysokoprężny silnik zamiast glowy
przekonales mnie do axe dobiero robie se te dwie postacie (knight i druid) druid --- double axe knight --- dragon lance |
Cytuj:
|
@up
To nawet lepiej, bo ja aktualnie gram pallem. Jeżeli już wręcz to żadko trafiam ale tak że drugą stroną wychodzi (spears). (wiem wiem znowu sobie coś skojarzysz)
|
znowu @up 8)
@up
Powiem szczerze: ROZWALASZ MNIE, I BEDE GRAŁ SE AXE BO MI SIE BARDZO SPODOBALY i jeszcze jedno jak se kupie d lance to axe mocniejszgo nie kupować? |
@up
Miło mi.. :) Kup sobie jeszcze fire axe + shield of mastermind :D lub jakiś crown shield np. Przyda się na mniejsze hunty i gdy nie chcesz zużywać UH. D-LANCE używasz do blokowania dużych potworków i gdy chcesz zrobić RZEŹNIE
|
tak d lance obowiazek
ale....o fire axe tez myslalem i chyba tez kupie ale bez shield of mastermid tylko crown maxymalnie :) |
Cytuj:
A tak na marginesie to graczki też powinny uważać :D |
Ja walcze axem bo axe są tańsze
|
IMHO lepsze są topory.
a) Wyglądają bardziej pro ;p b) Atak to duży plus ( różnica f axe i bs jest bardzo duża) c) Pomimo iż na początku przy 75/75 z d lance schodzi wiecej uh niz z gsem to przy b wysokich skilach lepiej uzywac d lance. Jedeyny minus to to, że gs w duelach rox ;P |
Cytuj:
|
Czyli
Czyli to, że expiąc używając axe zużywam więcej uh, niż swordem z tym samym skillem to tylko kwestia szczęścia? Zresztą nie będę się kłócił, nigdy nie podchodziłem do Tibii jak do kalkulatora i nie sprawdzałem jak to z tymi cyferkami jest. dlatego wolę dark set od knight seta.
|
@up tak jeżeli masz 1 reczna broń (fx albo bs) jeżeli masz 2 handera to tutaj sie liczy def broni
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49. |