Jerkov Thundersword |
25-07-2009 17:30 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grilu
(Post 2569983)
Obecnie łuk praktycznie do niczego się nie nadaje - mały atak strzał i brak tarczy przez co ludzie wolą nosić speary które są najpopularniejszą bronią potem najczęściej nosi się kuszę - bolce mają spory atak i ogólnie rzecz biorąc na wyższych levelach lepiej latać z p-bolcami niż onyxami. Jedyne czymu służy łuk to palkowie na elfach i lodowe strzały na drago, ew. HF.
|
Ja używam tylko łuku/kuszy. Jakoś mnie nie przekonują te speary.
Najczęściej używam burst arrows jako amunicji. Hity nie są duże (do 1-300, najczęściej 100-150~), ale za to zawsze celne, BP bełtów kosztuje 4k, a BP burst od ludzi 8k, 1 bp burstów starcza na 2x dłuższy hunt niż 1 bp bełtów, przy czym distance wchodzi dużo szybciej podczas huntowania- prawie tak jakby się skillowało, tylko przy okazji level wchodzi. No i jest oczywiście komfort, że jak cie goni 5 potworów naraz to nie musisz zabijać ich pojedynczo. Mój rekord to 3 gsy na 12 burstów (łącznie- przypada 4 bursty na 1 gs, spróbujcie to ze spearami/kuszą).
Co do tematu... Myślę, że łuk od 50 distance a kuszę od 65-70. Najlepiej i najwydajniej.
|