Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Chec poznania opinnii przed wyslaniem listu do Cipsoftu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216248)

ZapodajMuze 26-06-2009 13:17

Chec poznania opinnii przed wyslaniem listu do Cipsoftu

Nie gralem w tibie od jakos 3 miesiecy , gralem w diablo 2 i silkroada . Jak wiemy diablo ma 8 lat i jest gra z kartoniku za 60 zloty , niby zwykly rpg ale o godz 19 na serwerze euro jest zalogowanych ok. 70k-90k osob (max tibi 70 k (?) ). No to chyba cos w tej grze musi byc , wpadlem na pomysl zeby odpierdzielic plagiat w tibi i poprostu tak jak w diablo dodac sety , unikatowe itemy ,rzadkie rzeczy , itemy ktore dodaja ci zycia , many , speeda , dodatki do drzewka umiejetnosci i co najwazniejsze drzewka umiejetnosci . Logicznie rzecz biorac kazdy zaraz powie " nie do dupy tibia to inna gra" . Drzewka by dzialaly na takiej zasadzie ze kazdy czar wplywa na nastepny plusowo (tj w diablo ) co za tym idze nie bedzie ze 150 ms wali po tyle co 400 . Najwazniejsze czego mi tibi brakuje to sa klatwy i przeklenstwa , nawet nie wiecie jakie zamieszanie moze w diablo zrobic glupii necromancer stojacy z tylu rzucajacy raz na 30 sekund klatwe na przeciwnikow .

Niby duzo myslenia nad czarami ale palladynowi dodac strzelenie 5 strzal po koleji ( jedna po drugiej w szybkim tempie ) 2/4 zadawanych maxymalnych obrazen odpychajacych przeciwnika przy kazdym trafieniu .
Do maga by sie dodalo klatwy ofensywne np. plus 20% obrazen
Dla druida aury .
Dla knighta wiadomo pierdzielniecia jakies z bliska ale nie typu exori za 70 tylko uderzenie 3 razy pod rzad plus np exori .

No chyba pomysl nie jest az tak glupii , mam zamiar wyslac do cipsoftu taki list i dowiedziec sie co o tym mysla i dodam ze kazde dobre mmorpg ma drzewka umiejetnosci po za tibia w ktorej 450 ek wali tyle samo co 200 .

Elo slucham waszych opinii

Rocket Slayer 26-06-2009 13:33

Drzewko umiejętności? No, mogłoby być ciekawie.

Co do tych skillów czy buffów - nie ogarnąłbym w hotkeyach.
Cytuj:

tibia w ktorej 450 ek wali tyle samo co 200
Tego nie pisz bo jeszcze na powaznie to wezmą i dodadzą mega duper sworda.

Rufus2309 26-06-2009 14:02

Nawet fajny pomysł :)

Oczywiśćie pomysł ten ma wady jak i zalety, aczkolwiek jestem za napisaniem takiego podania do Cipsoftu.
Teraz pytanie: dlaczego ??
Otóz w tibii brakuje właśnie czegoś takiego jak uderzenie masowe (np. Sword,Exori Gran,Sword- w czasie np. 1 normalnego uderzenia bronią).
Myślę, że byłby to świetny pomysł aczkolwiek nie jestem przekonany do tego iż Cipsoft na to odpowie lub zrobi coś w tym kierunku przynajmniej w tym updacie.
Tak więc jeżeli masz ochotę i potrafisz napisać podanie wraz z zawartą motywacją, która będzie miała sens to DZIAŁAJ !
Zapowiada się ciekawie ;)

RockDruidLee 26-06-2009 14:22

Pomysl niezly, ale watpie, ze Cipsoft kiedykolwiek go zrealizuje, jednak sprobowac nie zaszkodzi. Mogliby dodac kazdej profesji specjalny skill, np. tak jak Ty to opisales pare szybkich uderzen z rzedu. Co do tych "drzewek" mogliby dodac specjalne potiony, dodajace np obrone, obrazenia itp. itd. dzialajace przez 5 min?

Probuj, ja Cie popieram :)

Maciorq 26-06-2009 14:26

O ku*wa, ale dupszot!

@topic
Pomysł nawet fajny, ale i tak go nie przyjmą :)

_k_thx_bye_:p_

Krajzel 26-06-2009 15:01

Tu masz odpowiedni board:
http://forum.tibia.com/forum/?action=board&boardid=10
Tylko nie pisz, że pomysły czerpałeś z diablo itp bo wtedy od razu odrzucą. Ihmo to nie przejdzie, przynajmniej na razie, ale próbować warto:)

ZapodajMuze 26-06-2009 16:42

Ale pytanie czy jest sens to pisac skoro Cipsoft woli dodac firanki i zmienic wyglad butow przez pol roku a taka zmiana to naprawde duzo roboty .

babcia666 26-06-2009 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2579548)
Ale pytanie czy jest sens to pisac skoro Cipsoft woli dodac firanki i zmienic wyglad butow przez pol roku a taka zmiana to naprawde duzo roboty .

Brawo. W jednym zdaniu udało Ci się streścić całą filozofię Cipek (lepiej dowalić xx niewartościowych itemów/zmienić grafiki na plastelinowe/wrzucić masakrycznie duży spawn mobów - niżeli zrobić coś z botami i jakością serwerów).

Macunio 26-06-2009 17:13

idea dobra ale wykonanie slabsze , palek co wali 4 hity z assow pod rzad ? to ludzie by dostawali obrazanie po 800 ; )

Ganci. 26-06-2009 17:38

Pomysł bardzo dobry. Pod warunkiem żeby zrobić to tak że nie byłoby większej różnicy (poza knightem może) poniżej tak 200 lvlu~. Wtedy nie byłoby już tak że się idzie 200 lvlem na dragi/dle do usranej śmierci bo na silniejsze nie ma co z takimi hitami/ilością hp/obroną.

Najlepiej jakoś to ładnie ułóż, przygotuj argumenty i spróbuj przewidzieć ich kontrargumenty i walnij na proposal board. Wielu ludzi by to poparło a ja na pewno.

Twój pomysł to kawał dobrej roboty i oby kiedyś wszedł w życie.

@ Czyli np knight mógłby mieć różne zaklęcia w zależności tego czy będzie używał mieczy/toporów czy maczug i tak samo z palladynem? To było by naprawdę interesujące jeśli dobrze zrozumiałem. Paladyni-gwiazdkowcy by wymiatali. ;]

ZapodajMuze 26-06-2009 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macunio (Post 2579579)
idea dobra ale wykonanie slabsze , palek co wali 4 hity z assow pod rzad ? to ludzie by dostawali obrazanie po 800 ; )

Ten czar uzywac by mogl tylko pall z kusza/lukiem + obrazenia 2 razy mniejsze niz normalne .
Palladyna by sie robilo na dzidy stary i kusze/luki , takze dobra reakreacja . Dodam ze obecni gracze tez by mieli do wykorzystania tyle pkt w drzewku jaki maja lvl .

Macunio 26-06-2009 17:48

z tym 2 sciezkami pala dobra opcja ale i tak kazdy by wybieral spear + star.

Ganci. 26-06-2009 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macunio (Post 2579614)
z tym 2 sciezkami pala dobra opcja ale i tak kazdy by wybieral spear + star.

To dosyć logiczne ale wtedy wymyślili by jakieś urozmaicenie tak żeby trzeba było się naprawdę namyśleć zanim by się zdecydowało na któreś. A na wysoookim lvlu zapewne zaczynało by się iść w tę drugą ścieżkę żeby nadrobić. ;p

AnonimowyPowrot 26-06-2009 18:21

Wiesz kiedy to wypali? Jeśli zbierzesz 1000 podpisów, a każda z tych osób zamówi coś w stylu "pacc-kiedy-wejdzie-w-życie" za około 10000 €.

Miszczu 26-06-2009 18:27

Pomysł dobry szczególnie podobał mi się fragment o pallu który może swoimi strzałami odepchnąc na kilka kratek wroga. Właściwie chyba tibia to pierwsza gra w której zauważyłem brak takiego odepchnięcia.Ogólnie pomysł naprawdę dobry ,zbierz podpisy pod nim i wtedy tak naprawdę może coś z tego wyjdzie. W każdym razie życzę Ci powodzenia ,bo wszystkie update jak do tej pory to tak naprawdę niewypały.

Macunio 26-06-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszczu (Post 2579676)
Pomysł dobry szczególnie podobał mi się fragment o pallu który może swoimi strzałami odepchnąc na kilka kratek wroga. Właściwie chyba tibia to pierwsza gra w której zauważyłem brak takiego odepchnięcia.Ogólnie pomysł naprawdę dobry ,zbierz podpisy pod nim i wtedy tak naprawdę może coś z tego wyjdzie. W każdym razie życzę Ci powodzenia ,bo wszystkie update jak do tej pory to tak naprawdę niewypały.

Ale zauwaz ze, w tibi jest tak czy paladyn stoi obok czy z daleka bije knighta to prawie nie robi : P , poniewaz knight zadaje takie "mocne " hity ze, nie warto nawet uciekac , a odpychanie potworow bylo juz by przesada w expiepniu palkiem : P

Smoczek8228 26-06-2009 19:24

Popieram.
Ale nie do końca, gdyż te drzewka musiałyby być ciągle ulepszane, widać chyba jakie jest teraz tempo expie.... bocenia...

Semek 26-06-2009 20:26

No nawet niezle cos w tym jest ale nie dokonca...
Tez mysle by byla jakas roznica zadanego dmg miedzy 150 magiem a 300 i te czary tez spoko :]

CytrynowySorbet 26-06-2009 21:01

Jednocześnie powinno być łatwe w obsłudze. Wiadomo, że to co skomplikowane, odstrasza dzieci (pacc). Pomysł ciekawy, wprowadziłby tą różnorodność.

damtob 26-06-2009 22:06

po 1 kogo obchodzi w co grales i w co niegrales?
po 2 odnosnie tematu CHYBA JESTES W SZOKU

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:53.