![]() |
Czy da się?
Cześć, nie wiedziałem jak sformułować inaczej tytuł tego tematu.
Mam pytanie do wszystkich sorców i druidów (najlepiej do tych co przy lvlu nie wspomagali sie high lvlami, albo kasy ze swoich głównych postaci) czy da się do cholery jakoś normalnie mieć kase druidem/sorcem na low lvl?? Wróciłem do Tibii niedawno, kupiłem sobie PACC i gram tak sobie, i kurde nie wyrabiam z kupowaniem czarów, a lvl idzie, w tej chwili mam 16, jutro pewnie 24... Tylko powiedzcie mi jak z kasą? Mam również palka na ~25 lvlu, ale palkiem kase łatwo naprawde jest... Dajcie jakieś sposoby na szybką kasę druidem / sorcem. Bo nie wiem w ogóle po cholere zrobili takie profki albo tak je zmienili skoro sie solo aż tak ciężko gra (ofc mówie o kasie bez żadnej pomocy). To tyle, czekam na odp ;) |
Idz na beholdery mumie itp takie slabe kasodajne stwory :)
|
Idź na roty z bronią, a mana do leczenie lub trenowania mlvl trochę monotonne ale da się zarobić. Jeszcze możesz kupić kasę na allegro no ale cóż.
|
Idź na Roty w Ancient Temple i do lootbagów zbieraj wszystkie mace, brass shieldy i viking helmety. Mace sprzedasz u Sama, a resztę u Hardka.
|
Wszystko zależy od sposobu gry.
Ja np nie lubię huncić czegoś mocnego na granicach możliwości, mając potworne waste przy tym i ryzyko śmierci. Sorcerem 31lvl idę np na facc tomb, na najniższych poziomach, (nie licząc dragów i GS-a) w godzinkę zarabiam ok 1,5-2k na czysto. Gdy mam lagi/dużo nauki, robię runy na sprzedaż(GFB), a czasem na expa (HMM, Stalagmite). Na brak pieniędzy nie narzekam... A na szybkim expie mi nie zależy... |
No ok, ale sluchajcie, ja cisne na rotach w Darashii, zbieram lootbagi, i na PACCU jest masa tych czarów, mam 16 lvl i naprawde mi brakuje na jakies 5 czarów :F a i tak kaski brak ;/ no cóz pohuntuje te durne roty :D moze bedzie kasa ;p
|
To nie kupuj wszystkich czarow,tylko te,które są Ci niezbędne.Ja nie miałem problemów z kasą(no,chyba że padlem i aola trzeba było kupić),ale jeśli juz padłem to pożyczałem od kolegi,a jak nazbierałem(nie trwało to długo)to mu oddałem i miałem troche dla siebie ;) .Jak naprawde nie masz kasy,to mozesz porobic jakies runki.
|
Masz PACCA , więc nie ma problemu. Idziesz na wieże minosów na darashi i robisz lootbaga. Sprzedajesz brass helmety i plate shieldy na Darashi, a resztę w Ankrahmun. Kasa średnio zdobyta w pół godziny to 2-3k więc warto a i exp rzy okazji.
|
Najlepszym sposobem jest zrobienie Knighta który bedzie zarabiał Ci kasę ;> Tak jak ja to Robię mam juz softy i pacca zarobione wszystko na knighcie :D
|
Ja jestem chyba jakiś inny :P Ja właśnie pallkiem nie umiem kasy zbierać, ew. leci tak samo. Sorcem za to zawsze więcej kasy od palla zbierałem. robiłem tak:
8-13 frost trolle +mino i zbieranie brass helmow. 13-18: Ghoule Carlin. 18-25: Tomb pod mt.sternum. |
Hmm, może Larvy / Scaraby? Ewentualnie pierwsze piętra tombów, ghula / mumię na dystans ubijesz przecież.
|
Cytuj:
On sie pyta o zarobienie pieniedzy a z larv leci raz na rok 2 gp. |
Cytuj:
Kasy najwięcej leci z Ghuli wiec proponuje tomby. Scaraby też dobra rzecz tylko opracuj sobie metodę ich bicia bo na spocie trochę ich jest. Skoro masz Pacca walnij Postman Questa będziesz mógł łatwo wysyłać zebranego loota ;] |
na troche wyzszych lbvlach mintw, lepsze od mino tower, bo latwiej tluc te silniejsze rodzaje minosow, bo sa przemieszane troche ze zwyklymi. zwykle mino zbieraj w geste grupki (zazwyczaj często respią sie blisko innych zwyklych) i tlucz z exevo flam hura, exori frigo tylko na guardach i magach (no i ofc bossie, jakbys mial szczescie/pecha) i wysylaj loot do dp i sprzedawaj
|
Wieża minotaurow na Darashii to swietne zrodlo kasy. Darashia nie jest ludnym miastem (przynajmniej na Refugii), wiec nie bedziesz miec problemow z lootbagiem. Ja po jednej rundce zbieram jakies 1k~
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:31. |