Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Mój pomysł dla cipsoftu - wasze opinie przed wysłaniem. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216341)

paatryk13 27-06-2009 20:31

Mój pomysł dla cipsoftu - wasze opinie przed wysłaniem.

Witam.
Chciałbym przedstawić wam mój pomysł który polegał by na ostrzeniu broni.
Ostrzyło by się specjalnym itemem od npc który byłby w mieście. Każdy taki item który by ostrzył kosztował by 500gp. Dodawało by to 2 punkty do ataku do broni. Ostrzenia mogło by się używać na włóczniach, mieczach, obuchach, toporach. Naostrzony miecz po 1000 uderzeniach by się tępił i wracał by do normalnego stanu.
-------------------------------------------------------------------------
Dlaczego item do ostrzenia a nie npc który by ostrzył?
To proste. Item można wziasc ze sobą na polowanie, a npc za nami nie pójdzie.
-------------------------------------------------------------------------
Co myślicie na ten temat?

Virlan 27-06-2009 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paatryk13 (Post 2580755)
Ostrzenia mogło by się używać na włóczniach, mieczach, obuchach

WTF? Jak Ty chcesz obuchy naostrzyć?

A sam pomysł niezły, ale mechanika trochę nie ta. Broń wtedy ostrzyłby każdy, bo +2 do ataku broni na 1000 ciosów za 500 gp, opłacałoby się na każdym poziomie doświadczenia.

CytrynowySorbet 27-06-2009 20:42

Nie wiesz co mówisz.

Duch Guardi 27-06-2009 20:46

To nie gothic 3 ;[

bonqgod 27-06-2009 20:55

Beznadziejny pomysł... to taki 100+ lvl nakupiłby sobie 30k bp tych itemów do ostrzenia za 500gp, i by sobie ostrzył SCA albo SoV. Rozumiem 50k jeden ale nie 500gp ...

AnonimowyPowrot 27-06-2009 21:02

Naostrzyłbym sobie nożyk przed skillowaniem i skaleczył mnicha w palec, jestem na nie :<

Nie przejdzie. Przez najbliższe 5 "apdejtów".

Naostrzony, tak dobrze, jakieś 100 razy Ice Rapier i zabijasz ludzi na hita! : O

50k = 200 ataku... Annihilator szedłby dużo sprawniej. 260 ataku, około 90 skilla... Wyobraź sobie jak przydatny byłby wtedy bloker :D A za nim trzech paladynów, każdy rzuca włóczniami, także naostrzonymi... Wystarczyłby im SS pewnie :D

@Edit

Do tego ponad 1000 uderzeń takim RS'em... Najpierw powróciłby do normalnego stanu, a dopiero później mógłby się zniszczyć... No, chyba że pozion naostrzenia spada stopniowo, czyli np. zrobię to dwa razy, to po pierwszym tysiącu wróciło by do stanu po pierwszym ulepszeniu, to paladyn miałby ogromną ilość punktów udźwigu, zadawałby niemiłosierne obrażenia, a nawet mógłby trenować latami...

@Edit 2

Jeśli to miałby być przedmiot, to jeszce gorzej, bo nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić jego zniszczenia... Osełka się stopiła na FS'ie? XD

@Down

No chyba że... Ale zawsze da się naostrzyć bardziej ;> Zresztą, po co dyskutujemy o czymś czego nie było, nie ma i nie będzie?

Vasth 27-06-2009 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2580790)
Naostrzyłbym sobie nożyk przed skillowaniem i skaleczył mnicha w palec, jestem na nie :<

Nie przejdzie. Przez najbliższe 5 "apdejtów".

Naostrzony, tak dobrze, jakieś 100 razy Ice Rapier i zabijasz ludzi na hita! : O

50k = 200 ataku... Annihilator szedłby dużo sprawniej. 260 ataku, około 90 skilla... Wyobraź sobie jak przydatny byłby wtedy bloker :D A za nim trzech paladynów, każdy rzuca włóczniami, także naostrzonymi... Wystarczyłby im SS pewnie :D

@Edit

Do tego ponad 1000 uderzeń takim RS'em... Najpierw powróciłby do normalnego stanu, a dopiero później mógłby się zniszczyć... No, chyba że pozion naostrzenia spada stopniowo, czyli np. zrobię to dwa razy, to po pierwszym tysiącu wróciło by do stanu po pierwszym ulepszeniu, to paladyn miałby ogromną ilość punktów udźwigu, zadawałby niemiłosierne obrażenia, a nawet mógłby trenować latami...

Jednak troche nie zrozumiales : S Niby jak chcesz naostrzyc naostrzony mieczyk? : ) (Nie kumuluje sie) Pomysl dobry lecz troche za niska cena.

ZapodajMuze 27-06-2009 22:58

Slaby pomysl raczej bym dodal do itemow +1-10 (upgrade ,kazdy stopien daje tam atak i inne rzeczy )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:40.