![]() |
Tibia we Flashu ?!
Na forum tibiaspy.com znalazłem coś takiego :
Cytuj:
Co o tym sądzicie? Kolejna plotka, czy bliska przyszłość ? Czy zmieni się życie przeciętnego Tibijczyka? @down Gdzieś napisałem : "halp halp jutro będzie Tipjoszka 3d/1/1/1?!!!"? Bardziej mnie interesuje wprowadzenie Tibii na inne platformy :) @Wald_Kerius Nie wiedziałem o tym, już zmieniam autora i źródło. |
na 100% nie będzie Tibi 3D tak jak te dzieci mówiły.. nawet przeczytać dokładnie nie umią....będzie to tylko nowy klient nic więcej nic sie nie zmieniz w "Tibi" jedynie zmiany będą widoczne w Kliencie....
|
Cytuj:
Oryginał tutaj http://forum.tibiaspy.com/showthread.php?t=1858 |
o ile wiem, flash jest troszke sprzetozerny :s
|
Zawsze mnie dziwiła reakcja ludzi na tego typu informacje. Cześć zaczyna myśleć, iż nagle stanie sie 3d..; |
|
Nie znam się na programowaniu, ale dobrze rozumując text, wychodzi na to, że Tibia zmieni się tylko od strony technicznej, żeby Cip Soft mógł w przyszłości przeprowadzić ew. jakieś większe zmiany, a na obecną chwilę wszystko pozostanie bez zmian. Nie wyłapałem nic, żeby Tibia miałaby być 3D...
|
Powaliło ich chyba, tęgie programisty tam są naprawdę, jeżeli nie ogarnęli jeszcze że flasz do lekkostrawnych nie należy.
|
flash nie musi byc niewiadomo jak zasobozerny. kwestia "chce" programisty
|
Gry Flash to tragedia, chociaż jest multiplatformowe ale kurde ile można. Już taki Dofus ssie przez to.
|
Technicznie rzecz biorąc, flash spokojnie powinien udźwignąć Tibię. Tibia jest bardzo prostą graficznie grą jak na obecne czasy i myślę, że pod tym względem flash sobie poradzi.
Nie dziwię się, że piszą od nowa klienta, po 10 latach zmian tego samego po 100 razy tam naprawdę musi być już niezły syf :P Na nowego klienta pewnie jednak poczekamy jeszcze sporo. Rok? dwa? a może i dłużej, znając CipSoft. |
Dokładnie, w kodzie klienta z pewnością już jest niezły bałagan.
Klient we flashu? Czemu nie? Jeśli to dobrze zrobią, to nie będzie zbyt obciążający, a - nie oszukujmy się - Tibia nie jest bardzo rozbudowaną grą. |
Cytuj:
Cytuj:
Inne relacje z test servera i przecieki: http://forum.tibiaspy.com/forumdisplay.php?f=73 |
Cytuj:
|
ale wyobrazcie sobie pvp w takiej tibii:
wchodzi sobie 1-2 kolesi do ofiary, puszcza rage of the skies(mnostwo chmur do wyswietlenia, swiatlo), flash wszystkim na ekranie zamula kompa, ze przetrawi to dopiero za 10 min, wchodza wlascici pekerzy i spokojnie rozwalaja delikwenta |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:17. |