Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Co to znaczy dostać bana ???? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21670)

Lord Aragorn 31-12-2004 12:32

Co to znaczy dostać bana ????

Stoje sobie w depo a tu jakiś koleś podchodzi di mojego kumpla i pisze chcesz dostać bana. A ja niewiem oco chodzi i muj kumpel terz.Wiem że ten temat tu niepasuje ale odpowiedzcie mi plis. I napiszce jak sie daje tego bana.
POZDRAWIAM VOLURIVA CARLIN LEV 8

Welshaire 31-12-2004 12:38

Ban - przez jakiś czas nie możesz się logować do Tibii
Bana może dać TYLKO Gamemaster, za złamanie reguł. Ten gościu ani ty nie możecie dać nikomu bana.
Koniec.

Lord Aragorn 31-12-2004 12:41

Thx

Dzieńki a już myślałem że to coś strasznego. A cha jakie się najczęściej łamie reguły ?

]v[ichal 31-12-2004 12:53

Uzywanie macro ,tibia gg , mc,zabijanie (przekroczenie o 100% normy)

Dezerter De'War 31-12-2004 12:56

jescze
namelock-ban za nick musisz zmienic name i po 2 dniach po tym jwestes odbanowany
afk training- ban na tydzien chyba
pozyczanie konta(account sharing)-ban na 2 tygodnie
sprzedawanie pacc- nie iwem ile ale dlugo
dawanie linkow do hakerskich stron

Ps.zeby sie tego dowiedziec wystarczy przeczytac tibia rules

orgizz 31-12-2004 15:43

re

name locka daje rowniez consouler.....
a afk training nie jest wykroczeniem dopuki nie uzywasz makro

kagan 31-12-2004 21:09

I można jeszcze dostać za zabijaniei nnych postaci... niestety nie pamiętam na jak długo.

(A czy przypadkiem, przy zakładaniu konta nie ma czegoś w stylu "zapoznałem się z zasadami tibii i się z nimi zgadzam" ? )

Xenon 31-12-2004 21:41

Co to jest "makro"

Chcę nie być noobem w Tibii i chcę się tego dowiedzieć : co to jest "makro"

Kto pyta nie błądzi ;)

Fanfi 31-12-2004 21:44

Program wykonwujacy ta sama czynnosc co pewien czas.

@Topic

nie ten dzial

Xenon 31-12-2004 22:04

To i tak program bez sensu, bo jak się treni np. w kazo to jak ktoś idzie to albo trzeba gościowi non stop gadać get out albo jak widzi to idzie i tyle. Po za tym co to za problem spytać "AFK ???" jak za długo człowiek będzie czekał na odpowiedż to weżmie rypnie albo koleszków zwoła i wałek. Ja osobiście nie miałem takiej przygody, ponieważ nie jestem głupi żeby ściągać non stop jakieś cheaty,bo w tej grze chodzi o przyjemnośc z każdej spędzonej chwili !:)

roland 31-12-2004 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orgizz
name locka daje rowniez consouler.....
a afk training nie jest wykroczeniem dopuki nie uzywasz makro

LOL
wogóle stanie "afk" jes nielegalne, więc się nie wymądrzaj, jak nie wiesz. Poczytaj sobie tibia rules(ja dumny tutor coś o tym wiem)

next great sorcerer 31-12-2004 22:32

afk jest legalne, training afk/macro nie
Ostatnio po reporcie dostałem odp. od CS że sprzedawanie pacc jest legalne... serio.

Dwik 01-01-2005 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez roland
LOL
wogóle stanie "afk" jes nielegalne, więc się nie wymądrzaj, jak nie wiesz. Poczytaj sobie tibia rules(ja dumny tutor coś o tym wiem)

Wielki tutorze, samo stanie afk jest legalne w pełni pod warunkiem, że nie wykonujesz żadnych czynności (czary, atakowanie itp.) Dopiero podejmowanie jakiś działań niemożliwych gdyu nas nie ma przy komputerze jest uważane za cheating a w konsekwencji ban.

Xan Arcanist 05-01-2005 16:55

Zadzam sie. W "Tibia Rules" którymi tak szpanujesz NIE JEST ZAKAZANE stanie afk. A co nie jest zakazane jest dozwolone ;). A a' propo co robi tibia GG? Wiem ze sie błaźnie ale lepiej doć się pojechać na forum niż dostać bana na tibi ;)

fil0nson 05-01-2005 17:06

Cytuj:

LOL

Ty jesteś tutorem buhahahahahahahhhahahahahahahahahahahahahhahahahah ahaah :D :D :D :D :D :D :D. Prawie się poskiałem. Chyba że jesteś tutorem na swoim serverze. :p

A poza tym Lord Aragorn według mnie się zgrywa. Jak dołączył na to forum w czerwcu to napewno zetknął się ze słowem Ban.

Dr.Unknown 05-01-2005 17:14

Cytuj:

LOL

Rotfl, mówiłeś, że nie zdałeś...

Augustus 05-01-2005 17:23

@Lord Aragorn

Pisze się: MÓJ, TEŻ. Reszty błędów nie zrozumiesz, więc pozostańmy przy pisowni z "ż" i "ó".

@Orgizz

Pisze się DOPÓKI.

PiXik 05-01-2005 17:40

Afk jest legalne...karą jest jedynie kick po 16minutach...Qrde przecież gm zawsze czeka 15minut przed gościem i po 15go banuje czy 17:>

Sierput 05-01-2005 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xan Arcanist
Zadzam sie. W "Tibia Rules" którymi tak szpanujesz NIE JEST ZAKAZANE stanie afk. A co nie jest zakazane jest dozwolone ;). A a' propo co robi tibia GG? Wiem ze sie błaźnie ale lepiej doć się pojechać na forum niż dostać bana na tibi ;)

Jest to program-cheat. Absolutnie NIE polecam Ci go, za jego używanie możesz dostać (tytułowego) bana :] A poza tym, programy tego typu mają często wbudowane tzw. keylogery. Są to programy, które zapamiętują numer konta i hasło i wysyłają je. A potem zostaniesz zhackowany... :p

Xan Arcanist 07-01-2005 13:57

Dzięki

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sierput
Jest to program-cheat. Absolutnie NIE polecam Ci go, za jego używanie możesz dostać (tytułowego) bana :] A poza tym, programy tego typu mają często wbudowane tzw. keylogery. Są to programy, które zapamiętują numer konta i hasło i wysyłają je. A potem zostaniesz zhackowany... :p

Wielkie thx. Kumpel w szkole mi coś o tym mówil że niby zbiera speary jak jestes palkiem i sam łowi ryby i inne takie rzeczy i przynajmiej to jest prawdą czy też kit?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:53.