Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   m level - master sorc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216819)

Sharell 02-07-2009 20:11

m level - master sorc

Witam
Mam 45 Ms-a z 39 m levelem ....
Moje pytanie co teraz robić ??
Do którego robić m level ??
(do dyspozycij mam softy )
Mam pacc jakby co więc promocja jest ;p
policzyłem sobie, że robiąc dziennie 5 h SD na softach to 50 m level wbije za 20 dni xDDDDDDD
Więc ludzie ! co robić!?

BialyOleander 02-07-2009 20:15

Expić mlvl sam wpadnie.

Lasooch 02-07-2009 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BialyOleander (Post 2586800)
Expić mlvl sam wpadnie.

Dokładnie.

@Sharell: kiedy expisz, m lvl leci przynajmniej tak samo szybko jak wtedy, kiedy stoisz i robisz runy. A do tego masz exp i więcej kasy (no i zabawa bądź co bądź lepsza). Więc nie trenuj mlvl tylko exp, do jasnej cholery.

Sharell 02-07-2009 20:24

To po co ja kupiłem te Softy !!!!! ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Dathris 02-07-2009 20:26

@up
Przydadzą się do robienia run, kiedy będziesz expić :)

J0hny 02-07-2009 20:39

Na softach się też da expić, ale w miejscach gdzie dłużej czekasz na resp przykładowo dragi, hydry etc.. nie chodzi o to że na tombach są bezużyteczne, ale bardziej efektywne są w w.w. miejscach :)

Najszybciej Ml leci w miejscach gdzie expisz na manasach :p czyli tomby, scaraby, wszędzie gdzie masz szybki resp

Sharell 02-07-2009 22:40

a gdzie expić oprócz ancientów ?? i tomb xD

Satanik 03-07-2009 00:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez J0hny (Post 2586822)
Na softach się też da expić, ale w miejscach gdzie dłużej czekasz na resp przykładowo dragi, hydry etc.. nie chodzi o to że na tombach są bezużyteczne, ale bardziej efektywne są w w.w. miejscach :)

Najszybciej Ml leci w miejscach gdzie expisz na manasach :p czyli tomby, scaraby, wszędzie gdzie masz szybki resp

Co ty pier..olisz? Softy używa się wszędzie bo są tańsze w uzyciu niż manasy... koniec kropka, z resztą kto ci broni używać manasów i softów? Pomyśl, a nie wprowadzasz ludzi w błąd

Vasth 03-07-2009 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sharell (Post 2586797)
Witam
Mam 45 Ms-a z 39 m levelem ....
Moje pytanie co teraz robić ??

Huh, najlepiej pkowac: 0

Piotrek172 06-07-2009 10:04

Moim zdaniem idź nad jakąś rzekę załóż softy i łów ryby żryj fooda ile wejdziesz i rób sd dosyć drogie.Są na sell i trochę się z nich wali. Później kup aola załóż softy i idz na dragi dl na veno jeżeli facc to dlV a jeżeli pacc to dragi yalahar.

Decade 20-08-2009 01:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek172 (Post 2589967)
Moim zdaniem idź nad jakąś rzekę załóż softy i łów ryby żryj fooda ile wejdziesz i rób sd dosyć drogie.Są na sell i trochę się z nich wali. Później kup aola załóż softy i idz na dragi dl na veno jeżeli facc to dlV a jeżeli pacc to dragi yalahar.

level sam wpadnie podczas robienia ryb...
kurwa ale porady.. wiekszosc osob radzących cokolwiek nie ma pojecia o grze.
Idz expij expij expij bo level sie liczy przede wszystkim. Mlev to tylko ulatwienie i nie powinien byc priorytetem.
Softy troche kupsko z nich jest. Jak idziesz gdzies posiedziec na 4 godziny dokladnie to dobra sprawa, zawsze 10 bp potionow lzej. Ale jak sie nie rozladuja w pore i po 20 minutach expa trzeba wracac by naladowac to tez hujnia z nich :PP

expic powinienes przede wszystkim na ancientach. najszybciej, najtaniej. dragi są gorsze dla msów.
tomby sobie daruj, zawracanie dupy. cos innego na ten level ciezko polecic. Moze cos na yalahar z tych nowych potworow by sie nadalo, bo z "normalnych" mobow to malo gdzie ci sie zwroci. Chyba ze mieczem bedziesz bil a nie visem :> i nie normalne moby tylko roty :D

Edwardo 20-08-2009 02:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2587106)
Co ty pier..olisz? Softy używa się wszędzie bo są tańsze w uzyciu niż manasy... koniec kropka, z resztą kto ci broni używać manasów i softów? Pomyśl, a nie wprowadzasz ludzi w błąd

On nie mówi, że nie możesz uzywać tam i tam softów. Tylko podaje propozycje gdzie są bardziej efektywne. Podał przykład dragów, ponieważ mniej manasów z softami leci, a na tombach tak i tak uzywasz mf'y i softy.
Pomyśl, ze np. idziesz na 4h na Hydry i masz tylko softy-tracisz 10k a same mf to na pewno więcej zużyjesz mf niż 10bp.

Decade 20-08-2009 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edwardo (Post 2628806)
On nie mówi, że nie możesz uzywać tam i tam softów. Tylko podaje propozycje gdzie są bardziej efektywne. Podał przykład dragów, ponieważ mniej manasów z softami leci, a na tombach tak i tak uzywasz mf'y i softy.
Pomyśl, ze np. idziesz na 4h na Hydry i masz tylko softy-tracisz 10k a same mf to na pewno więcej zużyjesz mf niż 10bp.

to bys chyba te hydry musial z sd bic zeby ci softy na hydrach na 4h starczyly.

10 bp to tam idzie w godzine kazdemu z osobna jak sie jest w dwie osoby...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:43.