Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   problem z PG (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216888)

jansar14 03-07-2009 18:51

problem z PG

witam mam 33 lvl sorciem 38 mlvl mam (PACC) do wydania 200k na pg i nie do konca wiem na co je zainwestowac.Moze na blokera lub na siohera okolo ile sie im placi i gdzie mam z nim expic :confused:

Bubusiek 04-07-2009 15:06

wez sobie czlowieku zrób jakiś konkretny lvl expiąc samemu, expienie z blockerem na 33 kompletnie nie ma sensu

Dabeko 05-07-2009 22:23

najlepiej wez na blokera jakiegos ms/ed 100+ (poniewaz najtaniej wychodzi u niego leczenie) kup pare bp gfb/avalanche i idzcie na tomby za tp, luruje kilka potworkow naraz a ty pizgasz ;]

Nath015 06-07-2009 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubusiek (Post 2588585)
wez sobie czlowieku zrób jakiś konkretny lvl expiąc samemu, expienie z blockerem na 33 kompletnie nie ma sensu

Alez oczywiscie ze ma sens, dlaczego mialoby nie miec?

@topic:
Narazie tomby z run i spelli obszarowych z blokerem (lurujcie po kilka), pozniej moze worker golemy.

Meta'nabol 11-07-2009 15:40

Juz lepiej wydaj tą kase na manasy i idz sobie na necro na drefie/ancient scaraby nabij 45 lvl i mozesz robic pg z Sd na frostach ;)

Bubusiek 16-07-2009 12:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nath015 (Post 2590057)
Alez oczywiscie ze ma sens, dlaczego mialoby nie miec?

@topic:
Narazie tomby z run i spelli obszarowych z blokerem (lurujcie po kilka), pozniej moze worker golemy.

Ty myślisz że noob typu "gdzie mam expić ?!?! pliz powiedzcie, Będzie umiał pg walić sorkiem czy tam druidem? szczerze wątpie.
Ja pierdziele.. troche kreatywności ludzie, sami sobie wymyślajcie gdzie macie expić a nie trujcie innym..

Bubusiek 16-07-2009 19:55

prawda jest taka "znawco" że z blokerem dopiero zaczyna się opłacać expić od levela 45, naprzykład bicie z sd dragon lordów na poi
waste jest masakryczne zwykle ale exp równiez masakryczny.

nie odzywaj się najlepiej wcale

Argen 16-07-2009 20:15

@up

Skoro będzie waste, to nie będzie się opłacać, ale mając na zbyciu kase warto expić z blokerem (np. na tombie) znacznie wcześniej (~35 lvl). Jest waste, ale exp leci jak szalony.

Lord_Mateusz_the_beholder 16-07-2009 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubusiek (Post 2599643)
prawda jest taka "znawco" że z blokerem dopiero zaczyna się opłacać expić od levela 45, naprzykład bicie z sd dragon lordów na poi

sam sie nie odzywaj

on sie zna , to ty sie nie znasz

expic mozna z blokerem juz od 8 lvl

ja z ziomem 29 lev (ja 17) chodzimy se po ork forescie i walimy orki i inne vyverny, expo leci jak szolene - w 2 dni zrobilem 3 lev'y

pzdr

Hendro 17-07-2009 09:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubusiek (Post 2599643)

W temacie jest napisane gdzie robić pg na 45 lvl'u czy 33?
Zanim wbij ten 45lvl to trochę kasy straci, a z blokerem będzie miał szybszy exp z podobnym waste... Wiem, bo sam się bawię w takiego blokera

MichalOlkuszanin 17-07-2009 10:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord_Mateusz_the_beholder (Post 2599711)
sam sie nie odzywaj

ja z ziomem 29 lev (ja 17) chodzimy se po ork forescie i walimy orki i inne vyverny, expo leci jak szolene - w 2 dni zrobilem 3 lev'y

pzdr

^^skoro leci jak "szolene" to pogratulować ;] Myślę jednak, że autor tematu ma myśli szybszy exp.
@topic: Na dobrą sprawę mógłbyś jeszcze bić do 45lvl zanim zaczniesz grę z blokerem. Póki co strasznie długo biłbyś silniejsze moby.

rysiekkk5 17-07-2009 10:42

kurw*
nie mowcie ze z blokerem sie nie oplaca i ze blokera od 45 bo ma sd........
jak by od 45 jechal z blokerem na sd to ta kasa byla by only do 50-55 lvla.......

jak masz blokera zaufanego z rl/gildia etc. to bierz go juz na tomby
jak nie to nie wynajmuj zadnego tylko bierz kupe manasow i lec na alchemist quarter w yalahar z mutated ratami, jak beda 2 to nie bij.
jak uda wbic ci sie w kolejke w magician quarter to wyciagniesz tam solo 70k/h, a jak juz bedziesz bic hero to nawet 90, moze wiecej, ale bicie hero magiem przed 60 to wielkie waste, schodzi ok 500 many na kazdego.
no i jeszcze 2 sposoby.
wbijasz 35, idziesz na vengoth na haunted treeling(jak cos pomylilem to sorry)
cisniesz je na utana vid, baaaardzo dobry exp
i ta ostatnia to cyclopy w mistrock, nie zaduzo bo 45k/h ale jak na twoj lvl to sporo ;]

mam nadzieje ze pomoglem

Exelon 17-07-2009 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord_Mateusz_the_beholder (Post 2599711)
sam sie nie odzywaj

on sie zna , to ty sie nie znasz

expic mozna z blokerem juz od 8 lvl

pzdr

hahahahahahahaha

@topic
nabij 38 lvl a potem leć na worker golemy i bij je z vis hura

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:01.