![]() |
Bronie 2 i 1 reczne - jaka różnica ?
Jaka jest różnica mieczy roniami 2 i 1 recznymi poza tym ze 2 reczne maja o wiele mniej obrony i od 1-4 punkcikow wiecej ataku, czy wogle oplaca sie nosic bronie 2 reczne ? jakie sa z tego profity ?
|
Avenger blokuje lepiej niż mms(no chyba, że ma się 1 ręczna broń z dodatkiem do defa) + ma więcej ataku, i się pytasz czy opłaca się nosić, w dodatku taki ave jest tańszy niż barszcz.
PS. Ave blokuje 2 mobki... |
No i trzeba dodać, że te 1-4 punkty ataku więcej, to czasami bardzo dużo.
|
A po jakimś czasie płacz że mam słaby shielding
|
Cytuj:
a używałeś chociaż kiedyś Avnegera czy tylko powtarzasz po Vilu ? topic: z broni dwuręcznych opłaca się nosić m.in Avengera i arcane staffa, lecz co do swordów bardziej polecam emerlanda @down: ryba progajmerzeeeeeeeeee |
Cytuj:
|
Cytuj:
Po za tym jak kiedyś powiedział jeden mądry człowiek, jak dwóch mówi to samo to nie jest to samo. |
a co z szansą na trafienie, wieksza jest przy broniach 2h?
|
Cytuj:
DOWN Gówno prawda za przeproszeniem... Jak możesz walić 1.5x więcej, jak to zależy od ataku broni, a dostajesz więcej jak słaby def ma 2 ręczna broń, a taki ave broni lepiej niż mms. |
Według mnie co prawda za dużego dośw. nie mam ale Avenger mozesz nosic ale wczesniej skilluj a tak to sie nie oplaca chyba ze na hunty
1-ręczna - walisz przeciętną średnią na skill dostajesz mniej bo masz tarcze 2-ręczna - walisz 1,5x mocniej niz 1 ręczną ale też więcej dostajesz bo nie masz tarczy |
Ave może i broni lepiej niż mms ale jak masz np. Magic Sworda + mms to już ave nie broni lepiej bo to sov ma +3 do defa . A i bronią 1-ręczna jak i 2-ręczna walisz tak samo. Wystarczy , że bronie 2-ręczne na dany level mają więcej ataku niż bronie 1-ręczne na ten dany lvl.
|
Trochę dziwne na temat broni białej wypowiada się Pall, Druid i Sorc a żaden Knight, co do tematu mam 140+ Ek i używam Arcane Staffa, nie dość że tańszy to hity wchodzą naprawdę lepsze niż z Obsidian truncheona (próbowałem) jednakże warto posiadać obie bronie (podczas huntów w Destro, Dema i tak nic nie walniesz na full def, nieważne czy z 1 czy z 2 ręcznej a te kilka pkt obrony sporo daje)
|
Cytuj:
Żeby nie był offtop Może i masz racje dośw. ale ja myślę że ze swordów to tylko Avengera sie opłaca nosić, a reszta ew. na hunty |
Gdzieś czytałem że broń 2h ma 90% szans na udeżenie krytyczne a 1h ma 75% niewiem czy to prawda
|
bronie 1h nie maja zadnej szansy na krytyka
2h maja jakies 30% |
@up
Dziecko OTSa. Żal. |
Cytuj:
Cytuj:
Poza tym wsrod uzytkownikow forum na pewno znajdzie sie kilkadziesiat osob, ktore w ciagu najblizszych 15 minut moga to zweryfikowac i rozwiac wszelkie watpliwosci. |
Cytuj:
topic@ 2 ręczne dobrze bloczą,są ciężkie i drogie. Lepiej dwu ręczne jeśli blokujesz. |
Cytuj:
|
To może odpowiem na pytanie:
Liczy się broń/tarcza z większym def. Jak masz broń 2 ręczną z 40 ataku i jednoręczną z 40 ataku to walisz tyle samo. Dwu-ręczne bronie nie zawsze mają mniej defa a zazwyczaj więcej ataku. Wg. mnie przy skillach 95,100+ które rosną masakrycznie powoli bardziej liczy się te 3 punkty ataku niż 1,2 pnkt shieldingu. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:30. |