Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Dylemat z neo (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=217217)

Patr'yn 08-07-2009 07:10

Dylemat z neo

Witam. A więc od kilkunastu dni mam neostrade tp 2m/bit z liveboxem.
W domu mam 1 kompa (laptop)

Otoz z mam 3 mozliwosci podlaczenia do kompa:
-przez adapter wifi ktory mi dali
-przez kabel usb ktory rowniez mi dolaczyli do zestawu
-przez kabel ethernet ktory tez byl w pudle

I teraz tak :
przez adapter wifi gralem kilka dni 30 cm od liveboxa i ani 1 laga/freeza/kicka
przez kabel ethernet jeszcze probowalem i chodzi bardzo dobrze
przez kabel usb probowalem i niestety czasem mnie rozlacza

Problem jest taki ze jak wieczorem musze isc do swojego pokoju a sa wakacje i se chce w nocy pograc.. no to wtedy co kilka godzin sie rozlacza bo ten adapter co mi dali jest firmy sagem i chociaz teoretycznie powinien dzialac w zasiegu 100m, to w praktyce to szajs bo od liveboxa do mojego pokoju mam 5-6m;/ normalnie to by mi to wisialo bo to trwa 15 sec no ale jak sie gra w tibie to wkurza

No i tak
-usb odpada bo normalnie wszedzie pisza ze to najgorszy rodzaj polaczenia z tych 3

Duzo czytalem na ten temat i tych co mowia tak : "Mi rozlaczalo neo z adapterem co mi dali to se kupilem swoja karte wifi za 40 zl i smiga bez kickow" jest tyle samo co mowia tak "Powiem wam ze sygnal bezprzewodowy nie jest dobry dla tibi dlatego z neostrada jedyna droga do spokojnej gry jest kabel ethernet"

Iii tu wlasnie dylemat

Kupić se nową karte wifi która by nie traciła połączenia na tych 5 metrach czy kupić pieciometorwy kabel ethernet zeby dalo rade dociagnac do pokoju ?

I ile to kosztuje ?

FAQ :

Dlaczego poprostu w nocy nie zagrasz tam gdzie zawsze, 30 cm od liveboxa ?
Bo jak hunce w nocy i gadam na vt to slychac u rodzicow w sypialni a u mnie w pokoju nie

Dlaczego nie skorzystasz z kabla ethernet, który ci dali w zestawie ?
Bo on ma około 2 m a do mojego pokoju od liveboxa jest 5-6m

Pomozcie plax

Aruon 08-07-2009 08:32

Mam podobną sytuację. Do liveboxa mam ok 3 metry z pokoju. Korzystam z karty wbudowanej do mojego laptopa, bo ta od nich jest dużo gorsza. Mimo to zdarza mi się, że w środku expowiska mnie wyloguje, albo mam lagi straszne. Czy jak podłączę się poprzez kabel, problem powinien zniknąć?

erux 08-07-2009 09:32

Ja na twoim miejscu dokupił bym kabel na pewno wyjdzie taniej.

@up

tak

Wylansowany 08-07-2009 09:46

Miałem identyczną sytuację. Wybierz Ethernet, bo ja grałem przez 7,5m kabel, (właśnie na Neostradzie i Livebox'ie) i zero lagów, kicków itp.

Rybzor 08-07-2009 11:43

Też bym wybrał ethernet. Przeciągnąć do tego drugiego miejsca i tak zostawić, no i tyle podłączać kiedy trzeba. Jest to trochę mniej wygodne, no ale jednak bardziej efektywne.

Swoją drogą, ja łącze się ethernetem zamiast przez wifi na 10 centymetrowym kablu z rutera, bo mam wtedy ping w CSie mniejszy o 5-10 : D

Patr'yn 08-07-2009 15:31

Dzieki,kupie z 6m kabla ethernet.
Ile to może kosztować ?

BialyOleander 08-07-2009 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patr'yn (Post 2592243)
Dzieki,kupie z 6m kabla ethernet.
Ile to może kosztować ?

Grosze. 1 metr kosztuje poniżej złotówki.

Patr'yn 08-07-2009 19:41

Aha no to mi wyjdzie lepiej ze stabilnoscia neta (tzn nie bede mial kickow) no i taniej niz nowa karta wifi ;d . Dzieki bardzo 100 % odpowiedzi mowi ze dla tibi lepszy kabel ethernet temat do zamkniecia

elO

EliteAlex 08-07-2009 19:43

dghjdfgjetu

mistrz99 08-07-2009 19:45

ja mam nawet kabel 11m bo musi być livebox do tv podłączone musi być bo mam neo z tv
zero lagów niekiedy małe kicki na otsach

Patr'yn 08-07-2009 21:17

Ale na rl z kablem ethernet moge sie spodziewac spokojnej gry bez lagow/kickow ?

Aktualnie na piratach expie ale jak przypguje przez wakacyjne noce no to na frostach maly kick = dedek

erux 08-07-2009 21:22

@ UP

Poraz setny - TAAAAAAK...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:14.