Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Paladyn - pytanie dotyczące jego hitów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=217376)

Scypozoasss 10-07-2009 01:01

Paladyn - pytanie dotyczące jego hitów

Witam! Ostatnio, przeglądając fora w intercie dotyczące tematów dmg - knight vs pall, natknąłem się na takie coś:
Powodzenia... Palkowi spokojnie wchodza w knighta hity za 200+ i nie jest to tak ze nietrafia. Poprostu 200+, 100+, 100+, 200+, 100+, miss,100+, 200+ itd

A knight jeszcze musi go dogonic... I nawet jak ma sca to marne hity wchodza. Best jaki przywalilem to bylo 180... a tak to po 60-80, czasem za 100+...

A no i wyjasnienie calego tematu. Dlaczego palek lepiej trafia? Hity palladyna w potwory i ludzi OMIJA shield i od razu idzie na armor. Efekt? W miejscahc gdzie knight ledwo trafia potwory na przyklad hero (z sca) palek z nizszymi skilami wali piekne blody (z royal spears majacymi 15 atk mniej niz sca). Kolejny przyklad. Ja knight skile 88/88. Bron axe. Atk 10. Full def. Hity w dark monka? NIE TRAFIAM!. Palladyn. Skile 75/60+. Full def. Bron kamienie. Atk 5... Caly czas blod hity, dark monk pada po chwili...

Kolejny przyklad... 50 ek bron fire axe (lub noble axe) 38 atk skile 80+. Próbuje zabic hydre, wali z axa i exori. Nie zjezdza hydry nawet do polowy... 50 Palek bron enchanted spears atk 38. skile 75+... Zabija hydre bez problemu...

Uzywajac asasinow na 80+ lvlu czysci solo cala hydra island...

I mam teraz pytanie. Czy to wszystko, co on mówi jest prawdą? Najbardziej intrygującą dla mnie informacją jest fakt, iż hity paladyna omijają shielding... Jakim niby cudem? Proszę o pomoc!

Vasudanin 10-07-2009 01:16

Wychodzi na to, ze to prawda. A tak jest w silniku Tibii*. Palek zazwyczaj miał lepiej.

*-tutaj chciałem z przyzwyczajenia napisać ots'a.

Scypozoasss 10-07-2009 01:24

Heh, a już myślałem, że to kolejne dziecko, które odkryło nieznane nikomu ,,fenomeny tibijskie'';p.

Rybzor 10-07-2009 03:02

Być może to prawda, jest spora szansa. Jednak trzeba wziąć poprawkę na to, że knight za atakowanie z malee nie płaci, w przeciwieństwie do palka.

Scypozoasss 10-07-2009 03:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2593805)
Być może to prawda, jest spora szansa. Jednak trzeba wziąć poprawkę na to, że knight za atakowanie z malee nie płaci, w przeciwieństwie do palka.

Właśnie! Każda profesja ma swoje plusy i minusy :)
A czy mógłbym zapytać o coś jeszcze? Ignorowanie shieldingu (i shielda) dotyczy też assasin starów, prawda?

Rybzor 10-07-2009 03:26

Z tego wynika, że tak.

Scypozoasss 10-07-2009 03:41

Ok, dziękuję za pomoc :)

Jagred 10-07-2009 16:16

przeciez od dawien dawna jest wiadome, ze WSZYSTKIE ataki z broni dystansowej omijaja tarcze (tak samo ma mino archer, dwarf soldier z boltow, itp) potestujcie ze nie wazne czy macie tarcze czy nie, archer trafia tak samo.

Ogx 16-08-2009 03:21

Bornie dystansowe omijaja tarcze, w przypadku gdy gracz atakuje potwora.
Jezeli jest na odwrot i potwor atakuje gracza z dystansu wtedy hity potwora przyjmowane sa na tarcze, czego dowodem sa dymki na postaci gracza.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:57.