Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gdzie expić z rsem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=217528)

Gustek 12-07-2009 17:47

Gdzie expić z rsem?

Witam.

Mam takie pytanie. Dzisiaj (z nudów) wbiłem rsa swoim pallem (dane z lewej) i trochę szkoda mi czekac 30 dni na to żeby można było bezpiecznie expić i tutaj się rodzi moje pytanie. Gdzie można (w miarę) bezpiecznie i opłacalnie expić z rsem?

Jerkov Thundersword 12-07-2009 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gustek (Post 2595812)
Witam.

Mam takie pytanie. Dzisiaj (z nudów) wbiłem rsa swoim pallem (dane z lewej) i trochę szkoda mi czekac 30 dni na to żeby można było bezpiecznie expić i tutaj się rodzi moje pytanie. Gdzie można (w miarę) bezpiecznie i opłacalnie expić z rsem?

Najlepiej tam, gdzie nie będziesz rzucał się w oczy, polecam Maze of the Lost Souls, tam mało kto chodzi, jest sporo potworów i spawnów do wyboru. Inna możliwość to jakieś single spawny, bo tam raczej graczy o wyższym od ciebie poziomie nie spotkasz, exp powolny, ale bezpieczny. Możesz też expić na dwarf guardach, albo na PoH, ale tylko blisko świątyni (tylko 2 spawny gsa i 1 spawn dragów oraz spawn undeadów i orków wchodzą w grę, ewentualnie jak masz PACC, to możesz expić nieco dalej od świątyni, ale wtedy noś time ring i boh no i używaj haste). Możliwości jest wiele, ale nigdzie nie ma 100% gwarancji przetrwania, najlepiej nie szwędać się po powierzchni, pójść pod ziemie (nie dotyczy PoH).

Gustek 12-07-2009 20:43

Pacc mam jak wynika z info po lewej stronie (royal) :). Jeśli chodzi o BoHy to średnio mi się podoba ten pomysł bo jednak zawsze jest możliwość, że wpadnie więcej niż jeden h lvl i złożę się na combo :D. MoLTS to rzeczywiście ciekawy pomysł. Warty sprawdzenia.
A co jeśli chodzi o miejsca dla pacc?

PS. thx za konkretną odpowiedź.

@down
Albo mi się zdaje albo nie masz mojego nicka :D (ten z avatara to nie ta postać)

BialyOleander 12-07-2009 20:47

Ok jak będę miał czas to jesteś pod moją exivą. Nie expij :)

Cani 12-07-2009 22:56

Rs'sem

Tak jak kolega wyzej napisal NIE RZUCAC SIE W OCZy :)

Staraj sie nierobic sobie w czasie trwania rs'a problemow bo to zakonczy twoj exp

Najlepiej expic w godzinach w ktorych gra malo ppl

a Expowiska ?? tez polecam poh bo wkoncu swiatynia to jakies zabezpieczenie

Zycze powodzenia

Jerkov Thundersword 13-07-2009 01:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gustek (Post 2595948)
A co jeśli chodzi o miejsca dla pacc?

Nie mam pojęcia, nigdy nie miałem PACC, więc o PACC expowiskach się nie wypowiadam. Jeszcze 6 poziomów dobiję do 100 i kupię PACC, to wtedy się dowiem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cani (Post 2596075)
Najlepiej expic w godzinach w ktorych gra malo ppl

Właśnie, co do godzin, w których jest mało ludzi... Mamy ten problem, że w Polsce (i większości krajów Europy, oprócz GB ) są wakacje, więc od 8:00 do 1:00 w nocy pełno Polaków (i innych Europejczyków), natomiast w Brazylii (duże skupisko graczy) mamy rok szkolny, odliczamy 8h do tyłu i o godzinie 00:00 w Brazylii mamy 16:00, tak więc czas powrotu ze szkoły. Wakacje to niewdzięczny okres, nie ma godzin, w których jest mało ludzi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BialyOleander (Post 2595950)
Ok jak będę miał czas to jesteś pod moją exivą. Nie expij :)

Co by się nie okazało, że jego koledzy rządzą serwerem... Wtedy byłbyś pod ich "exivą" do końca twojego pobytu na owym serwerze. ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gustek (Post 2595948)
Jeśli chodzi o BoHy to średnio mi się podoba ten pomysł bo jednak zawsze jest możliwość, że wpadnie więcej niż jeden h lvl i złożę się na combo :D.

Rzeczywiście, zapomniałem, że przy RS spada całość eq, ale jakbyś grał na świecie non-pvp od pięciu lat z długimi przerwami, to też byś o tym zapomniał. ;)

Aha, jeszcze jedna ważna rzecz. Unikaj częstych spacerów z miasta na exp i z expa do miasta, proś kolegów, żeby przynosili supple i ammo na miejsce expa, wtedy nie ma dużego ryzyka, że ktoś cię "wyczai". Jeżeli masz 2 postać, to najlepiej trzymaj na niej zapas ammo i suppli, idź tą postacią w wybrane miejsce huntu i wyloguj się, a jak bedzie trzeba się "doładować" to relog, bp na ziemie i znów relog, na MoLS to działa, bo ja hunciłem tam w takim miejscu, że innego gracza spotykałem raz na 2 dni.
Jeżeli nie chcesz ryzykować, idź na hunt z blokerem, albo w większym teamie, wtedy jesteś bezpieczny, oczywiście, jak ktoś będzie chciał cię zabić to nic go nie powstrzyma, ale w grupie raźniej.

Argen 13-07-2009 01:58

@up

Popieram całkowicie, ale gdyby autor tematu miał kumpli rządzących serverem, to nie bałby się raczej expić gdziekolwiek ; d

Patr'yn 13-07-2009 02:26

Hm.. Ja rsa bym potraktowal jako motywacje do skillowania na zasadzie "skilluj albo zmarnuj miecha" no ale masz pacca a z reszta o ciebie tutaj chodzi tak wiec proponuje ci workery w yalahar (no bo to private a chyba nikt ci sie nie wjebie jak dasz list) tylko wez se tam przynies food i royalki.Jakby cie juz ktos bil to ma pz i nie moze przejsc przez brame takze uciekaj do npc i mow mu hi pass (tu nazwa quarteru na polnoc od tego z workerami xd)
Moga to byc takze piraty w yalahar (bo tam statek i pz) albo na nargor (bo malo ludzi a jak juz to wiekszosc boty)

Hm na facc to poh

pzdr

Trol'Trol 13-07-2009 04:16

mozna przejsc z pz przez ta dziwnie na wokrerach lól

moze goroma ?? tomby za tp juz nikt na nich nie expi

Jerkov Thundersword 13-07-2009 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2596254)
@up

Popieram całkowicie, ale gdyby autor tematu miał kumpli rządzących serverem, to nie bałby się raczej expić gdziekolwiek ; d

Wiem, ale nie lubię takich, co się wożą, i zabijają sobie gości z RSami bez powodu, bo mają wyższy level, kolo zrobi sobie przerwę w grze i ten co miał RSa go prześcignie w poziomie i sie zemści. Pyta się kulturalnie gdzie expić, a ten mu wyjeżdża "nie poexpisz se bo cie ubije", zwykłe dresiarstwo. :)

Drewno2 13-07-2009 19:36

Z rs'em? Z rs'em to na pewno Hellgate, dobry exp, z PACCem duzo lepiej sie tam expi a ludzi raczej nie ma. Poza tym mozesz sprobowac jakies tomby za teleportem, tylko bron boze nie Stone czy Tarpit, jakis rzadziej odwiedzany np Ancient Ruins [ten z Banshee], nigdy tam nikogo nie spotkalem a exp przyjemny.
Moglbys rowniez sprobowac Hellheim, chociaz tam juz latwiej kogos spotkac.

FaliebGolotoriu 14-07-2009 09:03

Spróbuj na Ramoa, bardzo dobry exp dla palka od 65+ (koniecznie bohy) no i bardzo blisko p zone.

Paciuch 14-07-2009 10:25

:]:]:]w dupie pizdochlascie

Jerkov Thundersword 14-07-2009 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paciuch (Post 2597314)
:]:]:]w dupie pizdochlascie

Toś się popisał...
Najlepiej to się expi na takich jak ty, ale później RS wchodzi...

Patr'yn 14-07-2009 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trol'Trol (Post 2596290)
mozna przejsc z pz przez ta dziwnie na wokrerach lól

moze goroma ?? tomby za tp juz nikt na nich nie expi

Przeczytaj mojego posta jeszcze raz a jak nie zrozumiesz to kliknij \/

Ukryty tekst:
Chodziło mi o bramę npc a nie o tą z dźwignia do ktorej masz dostep po zrobieniu misji. Czytanie ze zrozumieniem rox[

Tomcio Pall 16-07-2009 00:41

Idziesz na Ancienty i w miejscu gdzie się wykopuje dziurę rzucasz pełno śmieci i stawiasz tam noob'a. Jak tylko ktoś chce Cię zabić to dajesz loga, a oni zanim Cię odkopią to trochę minie.
Ew. Piraty Yala(bliska statek i piramida)
Dragi Yala(Dość blisko piramida)
Venore D Lair(Stawiasz noob'a)
POH

Exelon 17-07-2009 16:32

@up
Ale nie każdy ma pacc na 2 kontach

@topic
Goroma, jak ktoś złapie pz to przez tp nie przejdzie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11.