![]() |
Tibia - Co To Do K***y NĘdzy Jest? Tu Znajdziesz DopowiedŹ!!!
Tak sobie z nudów, wziąłem do ręki 42 tom "Praktycznego Słownika Współczesnej Polszczycny" i poszukałem słowa Tibia... myślałem (ale sięz tego z lekka śmiałem) iż ujżę coś w stulu "Najlepsza gra RPG on-line na świecie, mu sux". I wiecie co? OTO CO ZNALAZŁEM:
Tibia z łacińskiego tibia; rzecz. r. ż.;D. C. (h** wie co to zanczy ;P cytuję) Ms. tibii, l. mn. M. B. Tibie, D. tibii (to wiemy); muzyczny "DĘTY (duże litery moje) INSTRUMENT MUZYCZNY, znany w starożytnym Rzymie, na ogół w formie drewnianej piszczałki". Bliskoznaczne: flet poprzeczny. Por. Instrument. JEDNO WIELKIE: ROTFL! :D |
Szczerze mówiąc to już o tym słyszałem (większość forumowiczów pewnie też...)
|
Z tego co wiem to Tibia po lacinsku oznacza kosc piszczelowa.
|
...no już wiele razy się z tym stykłem, i ty masz racje i ma ją fanfi.
A wiesz że są takie wyspy (na Ziemi ) co mają nazwe: Folda, Senja i Vega, a Fibul jest około 7? tak samo mintwalin, jak dobrze pamiętam jest to "splot słoneczny" juz "mostek" (część ciała u dołu klaty ) |
Cytuj:
|
Twórcy Tibi studiowali medycyne i stąd się wzieła ta nazwa, a temat był wałkowany już pare razy.
Kość piszczelowa (tibia) Kość strzałkowa (fibula) Kość udowa (femur) |
Skoro chcecie się koniecznie przekonać to wejdźcie na wyszukiwarkę google i w grafikach wpiszcie "Tibia", wyskoczy wam właśnie coś do kości podobnego...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:55. |