Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Sam Sharuje konto? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=217947)

Kasspeer 19-07-2009 22:13

Sam Sharuje konto?

Witam!
Mam pytanie. Gdyż mam dwa różne modemy (do laptopa i do pcta) i każdy ma różne ip zewnętrzne, a gram na obu to czy możliwe jest, że dostane bana za sharowanie konta? No bo słyszy się często, że ktoś dostał bana za sharowanie i boję się, że mnie mogą mylnie w cipsofcie zinterpretować i też zbanować. Co prawda oba internety mam od jednego dostawcy i za oba płacę na jednym rachunku...
Więc moje pytanie brzmi, czy możliwe jest, że dostanę bana?? :(

Z góry dzięki za odpowiedź B)

Artur0 19-07-2009 22:20

Nie powinieneś dostać bana tak samo, Ci którzy mają zmienne ip. ;)

Nathanielus 19-07-2009 22:20

O ile mi wiadomo to "sharowanie" konta = granie postacią przez kilka osób. Nie zostaniesz zbanowany. To tak samo jakbyś grał w domu, w kafejce, u kuzyna itp.

Kasspeer 19-07-2009 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nathanielus (Post 2602509)
O ile mi wiadomo to "sharowanie" konta = granie postacią przez kilka osób. Nie zostaniesz zbanowany. To tak samo jakbyś grał w domu, w kafejce, u kuzyna itp.

No to spoko tylko w takim razie ciekawi mnie jakim sposobem oni stwierdzają, że konto jest dzielone? skoro nie przez adres IP to jak? adres MAC? Tez mam różny X( z resztą w kafejkach też nie zawsze siedzi sie na jednym kompie... to nie rozumię tego już teraz...

Artur0 19-07-2009 22:38

Podam Ci przykład mojego kumpla :).
Napisał bodajże na rl chacie, że idzie na zakończenie roku szkolnego i ogólnie się ze wszystkimi żegnał i że będzie za kilka tam godzin. Po paru minutach zalogował się na jego postać brat czy ktoś tam, kto się miał zczaić ten się zczaił i dostał banana. Więc przez tego typu wpadki dostaje się bana.

Vil 19-07-2009 22:42

Adresow MAC nie moga wykorzystywac, bo nie sa one przekazywane poza domene przelaczania. Korzystaja najpewniej z IP, ale na 100% robia to na tyle ostroznie, ze nie musisz sie niczego obawiac.

Szlaga 20-07-2009 00:37

A ja mam takie pytanie czy dajmy na to mam 2 kompy i mam 2 swoje postacie i odpale je na 2 kompach i bede np 1 sobie blokal a 2 sie siowal i bil to czy mozna za takie cos bana dostac? i jaki powod ze wzieli by to jako mc czy cos podobnego? jak ktos wie to niech powie ale prosze o osobe ktora jest pewna w 100% swojej odpowiedzi zeby napisala

immortal_voodoo 20-07-2009 01:27

jesli 2 postacie o tym samym adresie ip w tym samym czasie wykonuja rozne czynnosci, typu bieganie, cofanie sie, leczenie rozmawianie na pewno nie bedzie traktowane jako mc

Puii 20-07-2009 08:57

Zmiana ip obowiązuje tylko 2 pozostałych cyfr.

Przykład

85.89.222.324
85.89.234.424

Jeżeli korzystasz z dwóch dostawców liczby pierwsze powinny być inne.

Teoretycznie możesz zostać zbanowany, jednak z tego co wiem, żeby zostać zbanowanym za sharowanie to trzeba mieć 'solidne' dowody?

A tobie żaden z graczy IP nie sprawdzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:08.