Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Odwieczny dylemat natury egzystencjalnej. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218265)

Michoss 24-07-2009 20:00

Odwieczny dylemat natury egzystencjalnej.

Zaprawdę, problem i temat do rozmów stary jak świat. Ale, na forum nie ma jeszcze takiego tematu (co dziwne), więc postanowiłem go założyć.

Osobiście jestem stuprocentowym psiarzem, miałem już w swojej 'karierze' trzy psy i zapewne będę miał więcej. Nie wyobrażam sobie życia bez 'najlepszego przyjaciela człowieka'.
Wypowiedzcie się w sprawie, co wolicie, czy macie, dlaczego lub dla czego nie. I głosujcie.

/edit/
Ah, jeśli jednak jest o tym temat, proszę o podanie linka w poście, ew. w powodzie skasowania tematu ;p

Vasudanin 24-07-2009 20:02

Koty FTW _/
Mam ich 8. A będzie więcej, bo tylko jeden kocur.

robek 24-07-2009 20:03

Psy! Nie wyobrażam sobie posiadania kota w domu. Nie miałem i nie chcę mieć.

Andrew 24-07-2009 20:06

Oczywiście, że koty są przyjemniejsze. Nie wierzysz to podejdź do koleżanki i podziedz do niej Kiciu, a potem yyy.. suko.

Arenthor 24-07-2009 20:08

Jak będę pełnoletni to może będe mieć psa bo teraz kota nie chce bo nie lubie a psa nie moge miec bo moj tata nie znosi psów...........

Puii 24-07-2009 20:10

Kot wypadł przez okno i uciekł, a szkoda, teraz mam na przetrzymaniu innego kota.

Psa nie miałem.

Nie zagłosuje w sondzie, nie mam podstaw do porównywania psa do kota, jak nie miałem psa :C

neopostman 24-07-2009 20:15

IMO koty to chamidła a pies to chociaż wysłucha cierpliwie.
Cytuj:

Jak będę pełnoletni to może będe mieć psa
To teraz psy są 18+?
@down
sponio, ale czy tu pełnoletniość coś zmienia : p?

Michoss 24-07-2009 20:19

@up
A jak mieszka z rodzicami którzy nie lubią psów, to może sobie takowego po prostu przyprowadzić? : |

/edit/
Humf, pewnie miał na myśli, ze jak już będzie miał własny dom. Wiesz ocebe, panie czepialski ;[]

/edit/
Głosuj w ankiecie, humpf.

CytrynowySorbet 24-07-2009 20:33

Koty. Bo nie trzeba wyprowadzać, i tak fajnie mrrrrrrruczą mrrrrrr ;>

Sozemego 24-07-2009 20:38

Koty - bo nie trzeba wyprowadzac i nie lataja w kolko jak kretyni bez powodu (a przynajmniej o wiele rzadziej niz psy, zalezy od kota). Do tego chodza swoimi drogami i srednio daja sie wytrenowac - a mimo tego zawsze mozna liczyc na ich towarzystwo (moj kot wszedzie za mna lazi, jak wychodze do sklepu to siada na oknie i mnie wypatruje) :P. No i oczywiscie koty sa ladniejsze ;]

Gierubesoen 24-07-2009 20:39

Psy trzeba wyprowadzać i poświęcać im sporo czasu, a koty mraaaaaaaauuuuuuuuuuuu <mruczy z zadowolenia> : D

Ale po co to?:<

robek 24-07-2009 20:42

Co do wyprowadzania psów - ja mam duże podwórze, więc nic nie muszę - rano i wieczór nakarmić, raz na jakiś czas wlać mu wody do wiadra i jest luz. Czasem się pobawić, gdy był mały wystarczyło go nauczyć 'bierz, siad, przynieś piłke/patyczek' etc. Do tego b. rzadko wchodzi do domu przy otwartych drzwiach i jest koks ; ]

W takiej sytuacji pies jest 100x lepszy od zwykłego kota, który może po prostu uciec czy za przeproszeniem nasrać w domu (później brzydzenie się sprzątania).

Ogólnie - nie wyobrażam sobie posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia w moim mieszkaniu.

Michoss 24-07-2009 20:47

Ja tam mieszkam w bloku, ale wyprowadzanie psa to nie jest żaden problem. To przyjemność ;p

Exodus 24-07-2009 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2606997)
Ogólnie - nie wyobrażam sobie posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia w moim mieszkaniu.

Ja tez, mialem i psy i koty i chyba jednak bardziej wole koty. Wszystkie zwierzeta zawsze mieszkaly na podworku/pod szopką/w budzie. Zwierze w domu = syf - pelno siersci wszedzie, odrazu widac jak sie wejdzie. No oczywiscie mam na mysli lekko wieksze zwierze z kotem mniej problemow, no i oczywiscie przerozne ratlerki tez nie wiele nie syfia.

Gelt 24-07-2009 20:55

Ja osobiście uwielbiam wszystkie zwierzęta. Mógłbym mieć i kota, i psa. Aczkolwiek skłaniałbym się w strone kota. Po pierwsze jestem strasznym leniem więc wychodzenie z psem byłoby problemem. Kota zrobi swoje w kuwetę i po sprawie. Tak wiem, że może być w domu nieprzyjemny zapach o ile zaniedbasz sprzątanie. Sprzątnięcie od razu powoduje, iż w domu nie ma żadnych nieprzyjemnych zapachów,

To co mi się podoba w kotach to duma. Jak bedzie mial ochote to sie przytuli, jak nie to nie. Nie jest taki... bezmyslny: P

Arenthor 24-07-2009 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2606971)

To teraz psy są 18+?

Hahaha bardzo śmieszne.............co za żal a jak ty byłeś niepełnoletni to mogłeś sobie przynieść psa do domu i powiedzieć , że ten pies zostaje bo go przygarnołem....Baaa powiedzieć tak to ty na pewno mogłeś ale zrobić to to już gorzej nie?:baby: Dodajmy do tego jeszcze taki sczegół , że twój ojciec nie nawidzi psów a twój brat ma uczulenie na sierść:baby:

Argen 24-07-2009 21:06

Dlaczego nie moge w ankiecie zaznaczyć, że nie mam (i nie lubie) ani psów ani kotów?

Martka 24-07-2009 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2606997)
W takiej sytuacji pies jest 100x lepszy od zwykłego kota, który może po prostu uciec czy za przeproszeniem nasrać w domu (później brzydzenie się sprzątania).

Jest coś takiego jak kuweta : )

@topic
Nie wyobrażam sobie życia bez kota =] Pewnie dlatego, że moja kotka mieszka z nami już od 10 lat, czyli od dziecka miałam kontakt z kociakami. Ktoś powie, że koty są fałszywe, to bzdura. Koty właśnie same potrafią zasygnalizować swoje potrzeby, nastrój itp. Jak chce jeść łasi się do nóg, a w podziękowaniu za opiekę kładzie się na kolanach, czy na łóżku opiekuna. I przede wszystkim jego uczucia nie są ślepe, okazuje je tylko tym, którzy na to zasłużyli i też nie od razu.

robek 24-07-2009 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martka (Post 2607022)
Jest coś takiego jak kuweta : )

Nie miałem kota, więc... wiem z doświadczenia u innych ; P

Marna_Prowokacja 24-07-2009 21:27

moj czarny szatanski kot-leniwiec psy zjada wzrokiem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:41.