![]() |
SCA czy Hellforged axe ?
Witam ;)
Chciałbym założyć podobny temat jak kolegi Nemabiasa odnosnie swordow, natomiast mam pytanie do użytkowników axe. W praktyce lepszy okaże się SCA 50 ataku 30+3 obrony czy Hellforged axe 51 ataku 28+2 oborny ?? Jak widac różnica w obronie jest spora a w atk tylko 1 pkt, co polecacie w praktyce ? :) Pozdr |
Lepszy jest sca mimo, że ma o 1 pkt ataku mniej, ale za to ma więcej obrony.
|
^up
Pojebao? ;x Hellforged axe jest dużo lepszy. +1 do obrony nie robi dużej różnicy (chyba że blokasz np. Morgarotha czy Juggernauta) a im lepszy skill tym więcej ten 1 ataku daje. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
1 ataku moim zdaniem bardziej się przyda niż te 0,5 , 1 hp więcej dostac co hita ;p
|
Ja zawsze stawiam na defa dlatego wybieram sca.
|
Sca jest lepsze ;) sam wiem bo korzystalem z tego i tego i jest różnica ;)
Poza tym Sca jest ładniejsze ;* Pozdrawiam . |
Cytuj:
Co do tematu to lepiej jest zabic szybciej potwora to dostaniesz mniej hitów od niego bo szybciej będzie martwy. |
Cytuj:
@Topic Hellforged axe jest lepsze zawsze ten 1 punkt ataku wiecej robi róznice a def w broni nie jest az tak istotny |
Cytuj:
|
Cytuj:
a def sie glownie liczy do expienia monotonnego, typu zolwie gdzie jak masz zrywac od thronbacka za 20 a w ogole to lepiej wogole a tak czy siak go zabijesz na 2-3 hity. nie mowie o expieniu na jakims duzym respie potworow magicznych na ktore najlepiej walic jak najwiecej bo sie lecza i im szybciej umra tym mniej strat. chce tylko nawiazac do tego ze poraz kolejny jakas nieogarnieta osoba chciala zablysnac mowiac "wiem wiecej niz wy" a w rzeczywistosci "wiem gowno". Cytuj:
|
Nie wiem czy dobrze pamietam ale podobno na duzym lvl i przykładowo 100skillu gdy broń ma 1 atk mniej to hity są mniejsze nawet do 100 hitpoints'ów
|
hellforged bierz.
Akurat ten 1 defu wiele nie zmieni a zawsze lepiej miec bron z wiekszym atakiem. Żeby uprzedzic noobow.... Jeśli nosisz z ta bronia tarcze (a nosisz) to liczy sie tylko obrona po plusie np. 30+3(liczy sie 3) ^^ |
Do typowego blokania wziąłbym SCA, ale do bicia jednak lepszy jest HFA ;)
|
hehe dobre jest to że SCA jest lepsze niż obsidian turcheon (najlepszy dostępny club):D, szedł bym, w stronę sca ponieważ jest lepszy od obsidiana, dla porónwania ma 50atk oborny 30+3 a obsidian 50atk 30+2 :p
z kolei sword ma 49 więc sądze że nie będę się z sca nim męczył ;) Ps. lvl wymaganej broni ma znaczenie ? odbiegając trochę od tematu i porównując do obsidiana sca. Knight z 100lvl i skilami 100axe i 100club będzie bił obu z broni identycznie ;) ?? Pozdr |
Cytuj:
Cytuj:
@topic Hellforget, czemu? 1 def roznicy nie zrobi ci takiego waste itp. wole szybciej zabic niz dluzej obrywac, a wogle bardziej hellforget mi sie podoba, choc do bloczenia bym sie skusil na sca(tylko do bloczenia) |
@Freddd
Nie musisz pokazywać swoimi postami jakim jesteś idiotą... To, że ktoś gra nie znaczy, że boi się wojen itd. Poza tym na test servach ekipy z non pvp pokazują więcej niż Ci wszyscy "PRO" z pvp, którzy potrafią tylko wyzywać tych z non-pvp a sami nie potrafili by tam grać... @topic Dla mnie liczy się bardziej atak wziąłbym hellforged axe |
Cytuj:
@temat Hell~ axe |
Cytuj:
widac gowno zrozumiales z tego co napisalem na temat "bezwzglednego hp" ale to juz tylko i wylacznie twoj problem, jak nie masz pojecia o czym do ciebie mowie, badz masz problemy z czytania ze zrozumieniem. |
Cytuj:
Przed Upem (tym z blesami) nikt się nie pytał czy na feru lepiej wziąc Avangera czy SOVa tylko koleś brał Machete, p set i vamp shield bo szkoda kasy jak by miał pasc, a jednak pokonali bosa (zob. Ferumbras Askara). Ja brał bym Hellforged ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:26. |