Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Hffy na inq (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=218645)

Ekierka 30-07-2009 16:49

Hffy na inq

Pochwalony

Za kilka h mam zamiar iśc na hellfire fighter'y na inq, jest to jednak moja pierwsza wyprawa i mam w związku z tym 2 pytania. Mianowicie:

- ile jest hff na wejście ? (chodzi mi o inq quest, zaraz po wejściu za tp)
- ile wziąc ghp , mf 126 ek, bez sio ( będzie 2óch shooterów), tak żeby z 1h pohuncic.

Pozdrawiam

p.s. nie piszcie, ze nie dam rady wyleczyc sie na ghp itp, chce byc hardkorem!11

Artur0 30-07-2009 17:14

Nie jestem pewny ja na wejściu tam miałem 2 i 3 podszedł później. Padniesz na combo albo 2 bez sio... Kumpel 180 ek siadł na combo od 4 także xd

Rybzor 30-07-2009 23:43

Cytuj:

Na wejście 2 zwykłe hff i 2 massive. Trochę dalej kolejny HFF, więc nie zabiegnij się za daleko.
Cytuj:

- ile wziąc ghp , mf 126 ek, bez sio ( będzie 2óch shooterów), tak żeby z 1h pohuncic.
126EK na hff to samobójstwo totalne, ale nvm, może bijesz jakoś mega pojedynczo. Co do brania supplies, to na FULL CAP. Nigdy tam nie lazłem z choćby 5 capa wolnego : d

Bubusiek 01-08-2009 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ekierka (Post 2611739)
Pochwalony

Za kilka h mam zamiar iśc na hellfire fighter'y na inq, jest to jednak moja pierwsza wyprawa i mam w związku z tym 2 pytania. Mianowicie:

Pozdrawiam

p.s. nie piszcie, ze nie dam rady wyleczyc sie na ghp itp, chce byc hardkorem!11

Jeżeli będą zlurowane to może być ich nawet 7 ale to się rzadko zdarza i jest możliwość szybkiego wyjścia

Natomiast na przyszłość polecam zabrać ze sobą poison walle przez które hellfire figtery nie przechodzą, w ten sposób unikniesz podwójnych hff, paladyn niech wezmie ze soba shiver arrows, strzez sie stania na prosto do hff bo ma cie prawie na 1 szlaga :p

AduII 02-08-2009 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2612104)
Na wejście 2 zwykłe hff i 2 massive. Trochę dalej kolejny HFF, więc nie zabiegnij się za daleko.

126EK na hff to samobójstwo totalne, ale nvm, może bijesz jakoś mega pojedynczo. Co do brania supplies, to na FULL CAP. Nigdy tam nie lazłem z choćby 5 capa wolnego : d

1. po wejsciu w tp nie ma massive, tylko sa same hff - ile? zalezy czy ktos lurnie uciekajac, jak nie to 2~

2. waste 100k bedzie ; /

Rybzor 02-08-2009 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AduII (Post 2614182)
1. po wejsciu w tp nie ma massive, tylko sa same hff - ile? zalezy czy ktos lurnie uciekajac, jak nie to 2~

2. waste 100k bedzie ; /

O jakim tp mówisz? Bo ja myślałem, że mu chodzi o miejscówkę na schodach, a tam expilem bardzo wiele razy i jestem pewny, że na wejście są od razu przy schodkach massive, no i kawałek na prawo 2 dodatkowe HFF.

@down
Aaaaa, faktyczne, no to sory, moje niedoczytanie :). No a jeśli chodzi o TP, to tam nigdy nie wiadomo co wyskoczy. Raz nic, a raz sporo syfu.

AduII 02-08-2009 23:08

toz napisal, ze odrazu po wejsciu w tp, a po wejsciu w tp masz same hff + fe/fd

Hovvner 04-08-2009 01:22

Tam sie da fajnie expić tylko 130+ MS/ED

Czemu 130+? Bo Firewalkery ;/

Bubusiek 10-08-2009 22:15

tam gdzie jest bramka levelowa tam jest teleport, po wejsciu do tego teleportu moze byc 2-7 hff, w zależnośći od tego czy ktoś zluruje czy nie.
później idąc na południe, do góry schodkami i potem znów schodkami tam masz na wejściu 1hff i 1 massive fire elemental, aczkolwiek moze byc równiez zlurowane 3 hff :)

Brak 11-08-2009 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubusiek (Post 2620832)
tam gdzie jest bramka levelowa tam jest teleport, po wejsciu do tego teleportu moze byc 2-7 hff, w zależnośći od tego czy ktoś zluruje czy nie.
później idąc na południe, do góry schodkami i potem znów schodkami tam masz na wejściu 1hff i 1 massive fire elemental, aczkolwiek moze byc równiez zlurowane 3 hff :)

może być 7 hff jak 1 se na ekranie narysujesz ^.^ tam respi się 6 hff które mogą być lurniete pod tp tak że po wejsciu masz trapa i jedyne co możesz zrobić to wrócić przez tp a po schodkach jest resp 2 masivów nie 1

a co do potów to nie mam ek ale podejrzewam ze musisz kupić tyle ile masz cap bo hff ma ładne jebnięcie nawet po skosie;[

Alden 18-08-2009 12:25

Nie chce tworzyć nowego tematu. Jest on związany z HFF na INQ.

Czy opłaca mi się expić tam 2x pall z shiver arrows? lvl to 150+ i 130+? Świat non-pvp

Bubusiek 18-08-2009 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brak (Post 2621840)
może być 7 hff jak 1 se na ekranie narysujesz ^.^ tam respi się 6 hff które mogą być lurniete pod tp tak że po wejsciu masz trapa i jedyne co możesz zrobić to wrócić przez tp a po schodkach jest resp 2 masivów nie 1

a co do potów to nie mam ek ale podejrzewam ze musisz kupić tyle ile masz cap bo hff ma ładne jebnięcie nawet po skosie;[

przesiedziałam tam swój czas i nawet to na tibiawiki gdzieś pisało.Nawet jeżeli się myle, w co wątpie to nie kozacz tak młotku bo twój poziom mi nie imponuje znawco inq.

Za caly cap potiony? tak tak.. nie grałeś knightem więc sie na ten temat najlepiej nie wypowiadaj.

Brak 20-08-2009 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubusiek (Post 2627755)
przesiedziałam tam swój czas i nawet to na tibiawiki gdzieś pisało.Nawet jeżeli się myle, w co wątpie to nie kozacz tak młotku bo twój poziom mi nie imponuje znawco inq.

Za caly cap potiony? tak tak.. nie grałeś knightem więc sie na ten temat najlepiej nie wypowiadaj.

to nie wątp tak bo chodze tamtędy codziennie a jeszcze nie tak dawno huncilem te chujostwo a jeśli masz problemy z liczeniem do 10 to już nie mój problem wyżyj sie na kimś innym ;<

Bubusiek 22-08-2009 14:55

to nie ja zaczęłam, tylko ty sie dowalasz o byle gowno. Jak sie nie masz czego czepić to sie czep tramwaju :)

Powodzenia

Brak 22-08-2009 16:12

ja sie go uczepie jak ty pod niego wskoczysz ;]

Bubusiek 23-08-2009 22:11

kup sobie rozum, najwyraźniej ci go brak.

Asunul 24-08-2009 08:02

lol, ek na hff to troche fail, a juz na pewno 126 ;s

Bubusiek 24-08-2009 15:54

jak ma ochote komuś pobloczyć.. czemu nie ;p

Brak 24-08-2009 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bubusiek (Post 2632105)
kup sobie rozum, najwyraźniej ci go brak.

raczej tobie brak rozumu skoro wygłaszasz mądrości o sprawach o których nie masz pojęcia ;[ Ić do szkoły

Bubusiek 25-08-2009 02:21

ty za to idź się utop noobie z non-pvp ;) najprawdopodobniej wybociłeś postać lub wysharowales konto :>

na pvp nie doszedłbyś do 50 ;>
Takie kozaki jak ty.. no cóż.. kończą w pz locku ;>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:32.