![]() |
Trojan ?!
Witajcie mam problem. Kupilem od znajomego poradnik do tibii. I jak go skanowałem to oto wynik : http://www.virustotal.com/pl/analisi...c38-1248972796
To wirus? Wirusy to : Trojan.Injector!IK , Trojan/Win32.Pasta.gen , Trojan.Injector , Trojan.Pasta.gz , Trojan.Win32.Pasta.als , Suspicious file , Trojan/Pasta.als. TO są wirusy czy tak tylko pokazuje skan? prosze o odp! |
A gdzie tam, pliczek czyściutki jak łza, a w trojany nie wnikaj bo to tylko tak pisze (ironia jakbyś nie skumał ¬¬)
Skoro pisze, że trojan to chyba jest trojan. Skanery internetowe nie są zrobione dla doświadczonych informatyków, którzy umieją odczytać czy jest wirus czy go nie ma. JEST. Apropos poradników, mało ich na tibia.pl? |
Czyli to trojany czy czyste? :PP BO napisales ze nie wnikac a potem ze to ironia xD
|
A jaki masz największy lvl?
|
88 Keylogger?!
|
ta
Wiadomość, którą wprowadziłeś, jest za krótka. Aby uniknąć bezsensownych komentarzy wprowadziliśmy ograniczenie minimalnej długości woadomości do 10 znaków. Jeśli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nie pisz nic. |
Zagraża to mojemu kontu czy nie? Ten VIREK? Gaadam z ziomem na gg i on gada , że niby nic tam nie ma i wysyla link do skana i tam jest czysto niby. Więc nie wiem to trojany? Keyloggery? Niby Virki? Grać bez obawy czy format? Co doradzicie?
|
To prowokacja, tak? Powiedz, że tak...
Pożegnaj się z kontem. Wierzysz obcej osobie, która pokazuje ci fałszywy skan na gg, gratulacje. Załatw sobie jeszcze free pacca. |
a jak będę wchodził poprzez START>AKCESORIA>UŁATWIENIA DOSTĘPU>KLAWIATURA EKRANOWA. TO haknie mnie key logger? A mozecie podac link co teraz mam zrobic? Plx! fORMAT Nie wchodzi w gre ;(
|
Klawiatura ekranowa wiele ci nie da. Każdy lepszy keylogger wyłapie z niej znaki. Włącz tibię, po czym uruchom hijackthis, zeskanuj i wklej log na wklej.org.
Zeskanuj komputer porządnym antywirem (kaspersky, nod, panda) i dodatkowo ad awarem. No i wywal te pieprzony poradnik. |
Jak 88 to czyste, potem chyba będę cię oglądał w tibissa na youtube albo innego fajnego projektu
|
Cytuj:
http://wklej.org/id/128279/ |
weź używasz birszera, czysto
|
Cytuj:
|
Scan hijackiem wkleiłem na : TUtaj i nic nie wskazało. Nie wiem co można jeszcze wskórać.
na 100%- wywal komputer przez okno i kup se nowy(nie instaluj tibi) |
Ale myślisz, że mam coś czy to było nie szkodliwe albo coś?
PS: Poradniki skasowane ale niestety WYPAKOWAŁEM JE =( START> URUCHOM> i wpisalem msconfig I mam : RTHDCPL, ALCMTR, avgnt, BJPSMAIN, CLIStart, BearShare, CommunicationsH..., QuickCAM, jusched, dumpred 0-k, ctfmon, gg, RGSCLauncher, Logitech Deskop M..., UniSPIKER-2.6 To wszystko, czy to jest wporzątku? Coś te 2 pierwsze mnie nie pokoją. Proszę o wypowiedz komisarza i kogos jeszcze plx xD |
To są pliki od Realteka czyli karty dźwiękowej, ale ten Alcmtr***** to "Spyware" które gromadzi i przesyła info o uzytkowniku do producenta.
avgnt***** antywirusowe jest częścią producenta H + BEDV's. Jako ważny element antywirusowych i bezpieczeństwa systemu nie jest zalecany do zamknięcia i / lub zablokowanie tego procesu. Wszystko z internetu ofc |
Cytuj:
Czysto jest, a no i jak masz ten 88lvl to zapytaj się poprzedniego ownera, może doradzi. BTW www.yahoo.com na startową :D No i teraz słuchaj jak już wykazało Ci wirusa(jak piszę Trojan to na pewno jest MMO...) to przeskanuj kompa, a nie robisz płacz, dopiero potem pisz topic ;) RTHDCPL, ALCMTR(k***a, że tak się wyrażę 3 sec w google i jest... http://www.google.pl/search?client=f...zukaj+w+Google), potrzebne nie są, ale to jest plik od sterowników do karty dźwiękowej, no tak to też jest wirus tak samo jak Cytuj:
|
Nie ma poprzedniego ownera bo go nie było :>
Przeskanuję i zaraz wkleję wynik xd |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:53. |