Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Skąd nienawiść do policji? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219301)

miszcz78 11-08-2009 16:38

Skąd nienawiść do policji?

Zastanawiam sie skad bierze sie wrogosc do policji, na murach napisy JP na 100000%, HWDP, a z telefonow mlodych gniewnych "wychowanych przez ulice" leci ostry bit, najczesciej Firma, Peja lub Popek. 99% z tych gangsterow nigdy nie miala zadnych starc z panami w niebieskim, a po pobiciu czy okradzeniu pierwsze co zrobia to zadzwonia na 997...
Co wy o tym myslicie?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2621415)
HWDP, tak mnie wychowała ulica, ojca mi zamknęli, 100%, yo.

ten post sie kwalifikuje pod raport.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2621609)
robimy se jaja- ciagle powatrzamy ze kazdy pies to faja :D
(wielbiciele policji darujcie sobie wasze marne komentarze na temat tego tekstu)

ten tez!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2621440)
Niebiescy mają alergię na kibiców w szalikach, nawet gdy nic nie robisz mogą cię spotkać nieprzyjemności z tego powodu

wiekszosc szalikow sama sie prosi o agresywna interwencje.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Awangardowy_Kaloryfer (Post 2621470)
Ja tam lubie policje bo są bardzo mili raz jak ich zpotkalem to powiedzieli ze w wiezieniu bylbym wart karton fajek ! widzicie nie wiem dlaczego ich nie lubicie

pozdrÓÓfki

widze ze sie w koncu doigrałeś...

nie chce obrazac fanow Popka, ale jak tego mozna sluchac... "wez do reki jointa i zajeb macha, uhu uhu aha aha..."

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterofPuppets (Post 2621462)
Niby w jaki sposób ? Szalik ma być szalikiem a psiarni nic do tego. Trzeba być dumnym ze swojej przynależności do klubu i mieć odwagę to okazać.

szalik dla smerfow oznacza agresje - mowiac po tibijsku - zapalenie skulla, mowiac po popkowemu - zaraz ci za***bie w czache, uhu uhu, ahe ahe. joł.

PS. W zyciu bym nie pomyslal, ze ten temat osiagnie taka ogladalnosc 8o

Super_Stefan_PvP 11-08-2009 16:41

Po prostu jest taka moda.
Wystarczyło żeby pare zbuntowanych ziomali z gimnazjum usłyszo ten tekst i się zaczęło.
Też mnie to wkurza, rozumiem są policjanci źli, poj_bani, łapówkarze, ale są też dobrzy..

Lasooch 11-08-2009 16:43

HWDP, tak mnie wychowała ulica, ojca mi zamknęli, 100%, yo.

MasterofPuppets 11-08-2009 16:45

Ja osobiście do policji "normalnej" nic nie mam :). Tj. drogówka, antyterroryści itd. Ale prewencja i reszta tych kozaków, to jest wlasnie to co działa wiekszej części młodzieży na nerwy. Nie da sie z nimi porozmawiać, spiszą Cie chocby za to, ze sobie siedzisz pod klatką 8o. Nie wspominając juz, co robią na meczach ...

Gelt 11-08-2009 16:46

Nie żebym był za tymi napisami, ale trudno mi się nie zgodzić. Pare razy byłem zatrzymany przez policje (spisywanie) i tylko raz policjanci byli mili. Reszta nawet nie była obojętna. Kleli, rzucali się, ewidentnie prowokowali. Sąsiad raz szedł z jakimiś znajomymi. Oni zaczęli biegać i krzyczeć. Policja przyjechała, złapali ich, trochę siły użyli (tu akurat rozumiem). Ale po kiego czorta zaczęli lać pałami mojego sąsiada który spokojnie stał?! A potem dziwią się, że szacunku nie mają.

sphinx123 11-08-2009 16:48

Mam w rodzinie policjanta i wiem jak to wygląda. Jeżeli chcesz być ambitny i poświęcić się pomocy ludziom to daleko w tej profesji nie zajdziesz...

MasterofPuppets 11-08-2009 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2621418)
Nie żebym był za tymi napisami, ale trudno mi się nie zgodzić. Pare razy byłem zatrzymany przez policje (spisywanie) i tylko raz policjanci byli mili. Reszta nawet nie była obojętna. Kleli, rzucali się, ewidentnie prowokowali. Sąsiad raz szedł z jakimiś znajomymi. Oni zaczęli biegać i krzyczeć. Policja przyjechała, złapali ich, trochę siły użyli (tu akurat rozumiem). Ale po kiego czorta zaczęli lać pałami mojego sąsiada który spokojnie stał?! A potem dziwią się, że szacunku nie mają.

Dokładnie .

Gierubesoen 11-08-2009 17:01

Policjanci dzielą się na tych dobrych, ogarniętych którzy rzeczywiście robią coś dobrego dla państwa i na debili gnębionych w młodości, którzy koniecznie muszą sobie odbić ciężkie czasy w szkole. Prowokują, uważają się za panów sytuacji, bo myślą, że są nietykalni i niestety tak jest. Mam wrażenie, że tych drugich jest jednak więcej...

http://egrudziadz.pl/kibice-gkm-u-za...z-policje.html

Niebiescy mają alergię na kibiców w szalikach, nawet gdy nic nie robisz mogą cię spotkać nieprzyjemności z tego powodu

Litawor 11-08-2009 17:13

Jak już inni w tym temacie powiedzieli, policja sama sobie zapracowała (i dalej pracuje) na powszechną do niej niechęć. Nie trzeba być dresem ani kibolem, żeby za nią nie przepadać. Chociaż wiadomo, że pracują w niej też porządni ludzie i nie można przypisywać negatywnych cech (sporej liczby) jednostek całej grupie.

miszcz78 11-08-2009 17:14

Weszlem dzisiaj na tibie i pierwsze co zobaczylem to:

Gracz:exura ""JP JP 100%

Wystarczylo, ze powiedzialem co o tym mysle, a juz kazal mi biegac przez 10 minut po depo wychwalajac Popka Firme pod grozba zrookowania :evul:

W samej grze spotkalem sie z wrogoscia do policji, a swiat mmorpg jest doskonalym miejscem by zbadac przyczyny tego zjawiska, gdyz spotykaja sie tu ludzie zwykli i Popkowcy.

Krótko mówiąc ci ludzie, mówiący że mają zasady, wychowała ich ulica i jebią policje są po prostu śmieszni, za kilka lat sami założywszy rodzine będą się z siebie śmiać jakimi byli pro gangsterami.

A samo "JP na 100%" przypomina pl/br/swe = noob. Nie chodzi tu o policjantow tylko o JPowcow. To czeba tempic.

MasterofPuppets 11-08-2009 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez miszcz78 (Post 2621405)
wiekszosc szalikow sama sie prosi o agresywna interwencje.

Niby w jaki sposób ? Szalik ma być szalikiem a psiarni nic do tego. Trzeba być dumnym ze swojej przynależności do klubu i mieć odwagę to okazać.

Awangardowy_Kaloryfer 11-08-2009 17:20

Ja tam lubie policje bo są bardzo mili raz jak ich zpotkalem to powiedzieli ze w wiezieniu bylbym wart karton fajek ! widzicie nie wiem dlaczego ich nie lubicie

pozdrÓÓfki

Gelt 11-08-2009 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2621459)
Chociaż wiadomo, że pracują w niej też porządni ludzie i nie można przypisywać negatywnych cech (sporej liczby) jednostek całej grupie.

Tych dobrych to chyba tylko w drogówce: (

Mój szwagier właśnie przeszedł testy policyjne i jedzie do Szczytna. Opowiadał mi o tym i... Jestem w szoku jak tepaki mogą przejść te testy! Po prostu układy... Gdyby nie to, policjanci byliby naprawdę dobrymi ludźmi. Na pewno nie takimi agresywnymi i ograniczonymi. No ale brakuje więc biorą co się da...

Vil 11-08-2009 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez miszcz78 (Post 2621461)
W samej grze spotkalem sie z wrogoscia do policji, a swiat mmorpg jest doskonalym miejscem by zbadac przyczyny tego zjawiska

niby jak w srodowisku debili chcesz badac cokolwiek ?

spider-bialystok 11-08-2009 17:37

Czemu tu sie dziwic, gdy wiekszosc policjantow nie przewyzsza poziomem intelektualnym tych "JP gowniarzy".

__HAPPY_SVEN__ 11-08-2009 17:45

JP na 100%? Jan Paweł na 100% ??? a czemu pierwszy a nie drugi ? X(

a tak naparwadę to te dzieciaki pro elo firma co olewają policje i zasady, to same często potem policjantami zostają. :D

Ashlon 11-08-2009 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez miszcz78 (Post 2621405)
Zastanawiam sie skad bierze sie wrogosc do policji, na murach napisy JP na 100000%, HWDP, a z telefonow mlodych gniewnych "wychowanych przez ulice" leci ostry bit, najczesciej Firma, Peja lub Popek. 99% z tych gangsterow nigdy nie miala zadnych starc z panami w niebieskim, a po pobiciu czy okradzeniu pierwsze co zrobia to zadzwonia na 997...

Skad to sie bierze? Z czystego debilizmu i akceptacji spoleczenstwa muzyki hiphop.

http://demotywatory.pl/31693/CHWDP

Seeleesee1992 11-08-2009 17:49

Hmmm czytam i czytam, i dziwię się, że tylko mnie omijają „źli” policjanci (a parę razy miałem z policjantami do czynienia). Mnie jakoś zawsze traktowali normalnie, bez wrogości. Nie dziwię się im że jak widzą jakiegoś dresa włącza im się tryb „uwaga, to pewnie jeden z tych którzy bazgrzą po murach >>HWDP<<” – sama ta „subkultura” wypracowała sobie taką opinię. A swoją drogą, mogę zrozumieć że ktoś nie lubi policjantów, no może rzeczywiście trochę racji mają. Ale czemu ku*wa czepiają się rodzin policjantów?! Mój wujek jest emerytowanym policjantem. Nawet nie wiecie jak przesrane miał (i nadal ma) mój kuzyn „bo jego stary jest psem”. Czy to normalne że wychodząc z domu rówieśnicy witali się z nim słowami „cześć psie/kundlu/sprzedawczyku itp.” mimo że nie miał wpływu na to co robi jego ojciec?

PS. Bawią mnie historie opowiadane przez mojego wujka, gdy jednego dnia widział jedenasto letniego „kozaka” krzyczącego „jebać policję!!!”, a następnego dnia ten „kozak” przychodził płacząc z rodzicami, bo biedakowi rowerek ukradli… ;P

Gelt 11-08-2009 17:52

Bardzo kiepski przykład. Jak twórca demotywatora chciał błysnąć to też mu nie wyszło. Z tego co wiem anty~ nie mają takiej złej pensji i ratują życie. Zresztą.. Halo, to jest SŁUŻBA. Robisz to ochotniczo by pomagać. A potem jednak żądasz wielu pieniędzy..?

__HAPPY_SVEN__ 11-08-2009 18:01

Będę policjantem - Ktos w wieku 5 lat
Jepać policje - 15latek
Zostaje policjantem - 20~lat lub Zostaje nikim w stylu Waszkig ;/// :cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:43.