Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Problem z lagami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219499)

filmm 13-08-2009 22:04

Problem z lagami

Witam
Mam problem z lagami.
Otóż kiedy chodzę strzałkami to na każdej kratce postać mi się zatrzymuje.
Nie wiem co zrobić ponieważ reinstal klienta nie pomaga, i żadne ustawienia w grafice nic nie pomagają.

Jeśli był już taki temat to przepraszam ale nie moglem znaleść.
Z góry dzięki za pomoc.

Pomocy znów mam ten sam problem a jak wyszukuje sterowniki na stronie to wyświatla się " Twój komputer ma zainstalowaną najnowszą wersję sterownika dla twojego procesora graficznego. Aktualizacja sterownika nie jest konieczna." Co jeszcze moge zrobic?

Tokiero 13-08-2009 22:25

Według mnie wynika na to ze to nie jest wina internetu, wiec przeinstaluj sterowniki od karty graficznej , może to pomoże... Wiesz kiedyś miałem identyczny problem ale zmieniłem sobie w ustawieniach z DirectX9 na OpenGL i wszystko grało już jak powinno . choć zawsze wszystko grało dobrze na tym pierwszym nagle od tak przestało działać poprawnie .

filmm 20-08-2009 22:10

Co zrobic jak mam ten sam problem znów tylko jak sprawdzam na jakie sterowniki moge przeinstalowac to wyswietla ze mam najnowsze?

Dupca 20-08-2009 22:15

Jeśli grasz na amerykańskim serverze to problem nie zniknie. Natomiast możesz wejść w panel sterowania --> klawiatura i te 2 górne suwaki ustawić na max, może coś da.

Tokiero 20-08-2009 22:15

Przeinstaluj jeszcze raz na te same...

B3K0N 21-08-2009 12:04

Dupca ma rację. Większość zapomina o prawidłowym ustawieniu klawiatury, a konkretnie czasu reakcji naciśnięcia klawisza. Start>Ustawienia>Panel sterowania>Klawiatura i ustaw "Opóźnienie powtarzania" na "małe", a "Częstotliwość powtarzania" na "duża", czyli oba suwaki na max w prawo. All w temacie i pozdro:D
Napisz czy pomogło :D

Paralizze 21-08-2009 13:14

@up
debil

@topic
przeinstaluj sterowniki od karty graficznej albo sciągnij nowe. jak to nie pomoże to przeinstaluj windowsa.

B3K0N 21-08-2009 13:28

@up
Sam jesteś debilem pajacu.
Najpierw to przestaw sobie all suwaki od klawiatury w lewo i zapodaj tibie, a potem pisz o ile potrafisz coś napisać oprócz "debil".

filmm 21-08-2009 16:08

Przestańcie sie kłucic...
a co do mojego problemu to wczesniej nic nie ruszalem w ustawieniach klawiatury i nagle sie tak zrobilo w czasie gry a probowalem znow przeinstalowac sterowniki i po jakiejs godzinie znow to samo a nie bede co godzine reinstalowac sterownikow ;(

A i gram na niemieckim servie

To pozostaje reinstal windowsa ;(

Dupca 21-08-2009 16:59

Reinstal windowsa z powodu lagów w Tibii, powodzenia może coś pomoże...

boniedwa 21-08-2009 21:07

Tylko magia Ci pomoże:)

filmm 22-08-2009 18:11

I tak mialem reinstalowac w najblizszym czasie bo bardzo mi wolno chodzi komputer i sie zacina czesto pewnie przez to ze mam duzo wirusów...

A temat chcialem zalozyc w dziale inne ale sie pomylilem i dalem go magia bo jest obok

Vectoris 31-10-2009 01:07

A mi się jednak wydaje, że gdzieś widziałem poradnik - Jak pozbyć się lagów.
Wystarczy poszukać, to na prawde nie boli.

Kandox Reyo 08-12-2009 04:30

@Autor

warto podać jaką maszynę posiadasz, czy masz lagi w innych grach, jakie ustawienia masz w grafice tibijskiej ( może sam ograniczyłeś fpsy ), czy masz lagi jak chodzisz też myszką?

Lagi w tibii są śmieszne, ale się zdarzają. Jak mam włączone pierdylion rzeczy na laptopie który ma lepszą konfigurację niż stacjonarny to mi też potrafi skakać, ale pomaga tryb full screen.

Sprawdź w menadzerze zadań windowsa jakie masz właczone procesy i jeśli można pozamykaj te zbędne itp.

No i zależy jakie masz łacze, jeśli jakieś bezprzewodowe z sieci komórkowej no to kiepsko raczej do grania.

kelly7898 23-03-2010 07:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filmm (Post 2623542)
Witam
Mam problem z lagami.
Otóż kiedy chodzę strzałkami to na każdej kratce postać mi się zatrzymuje.
Nie wiem co zrobić ponieważ reinstal klienta nie pomaga, i żadne ustawienia w grafice nic nie pomagają.

Jeśli był już taki temat to przepraszam ale nie moglem znaleść.
Z góry dzięki za pomoc.

Pomocy znów mam ten sam problem a jak wyszukuje sterowniki na stronie to wyświatla się " Twój komputer ma zainstalowaną najnowszą wersję sterownika dla twojego procesora graficznego. Aktualizacja sterownika nie jest konieczna." Co jeszcze moge zrobic?

Thank you for the post.
Hi guys, Im a newbie. Nice to join this forum.

Milosz1p 23-03-2010 10:57

Ja mam z plusa i mam12kb/s i działa.:p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:54.