Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia a sluchawki i mic (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219853)

Mr.Punisher 19-08-2009 18:44

Tibia a sluchawki i mic

Witam,nie wiem czy odpowiedni dzial..
Otoz wczoraj kupilem mica i sluchawki [Creative FATAL1TY Gaming Headset] i wszystko wporzadku,gdyby nie to , ze np chcialbym pojsc na openke a tu dupa bo na vencie i skype nie da sie rozmawiac..w czym tkwi problem? Nie wiem. Jak ja mowie,to kumpel slyszy przerywany glos,a jak kumpel mowi ja slysze przerywany glos.

-
Jak slucham muzyki jest podobnie, z tym, ze np 30 sec leci nutka,a potem juz nie dziala,jakbym przyciszyl sluchawki na maxa...

Moze mi ktos pomóc? z góry wielkie dzięki. Odwdzięcze sie :)

z poważaniem,
Punisher.

Dupca 19-08-2009 18:50

Czyli ogólnie coś słuchawki dziwnie działają nie tak jak powinny? Jeśli tak to egzemplarz jest walnięty.

Mr.Punisher 19-08-2009 18:54

Dzis wymienilem,wszystko tak samo dziala... : /

--- Mr.Punisher dodał 14 minut i 9 sekund później ---

mejdejj ;(

Mr.Punisher 19-08-2009 21:10

Pisze sie przecież. [z tego co mi wiadomo..]

Jeżeli nie potrafisz mi pomóc, a potrafisz za to obrażać i offtopować,prosze - wyjdź.

@down
Komputer tez jest nowy .. : P

Erverse 19-08-2009 21:22

Może sluchawki sa za dobre na twoja karte dzwiekowa?

Orion_ 19-08-2009 23:05

Reinstall sterownikow do karty dzwiekowej, ewentualnie format a jak nie zadziala to jeszcze raz zrob formata. Nastepnym razem kup sluchawki a nie przereklamowany produkt sluchawkopodobny.

Edwardo 19-08-2009 23:28

Cytuj:

ewentualnie format a jak nie zadziala to jeszcze raz zrob formata.
Najśmieszniejsza rzecz jaką słyszałem do tej pory na forum.

Skoro każde słuchawki tak mają to możliwe, że wyjście audio jest poluzowane/walnięte.

fucall 19-08-2009 23:33

Otóż Drogi kolego, jeżeli masz z przodu i z tyłu miejsce w jednostce centralnej na podłączenie tego zestawu, popróbuj z przodu i z tyłu, jeżeli to nie pomoże to proponuje zainstalować najnowsze sterowniki z Creative, jednak w przypadku gdy to nie pomoże, spróbuj zapytać się na polskiej stronie tej firmy o tu "pl.europe.creative.com". Miałem podobne problemy z tym zestawem lecz teraz wszystko działa jak należy. Pozdrawiam B).

Mr.Punisher 20-08-2009 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orion_ (Post 2628674)
Reinstall sterownikow do karty dzwiekowej, ewentualnie format a jak nie zadziala to jeszcze raz zrob formata. Nastepnym razem kup sluchawki a nie przereklamowany produkt sluchawkopodobny.

nie wiem czy produkt z creativa za 160zl to przereklamowany produkt sluchawko podobny.. wlasnie tyle wydalem zeby nie miec problemu a tu dupa...
@up
Dzieki. Lookalem z przodu i z tylu, to samo : /... napisze do nich chyba.
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?

--- Mr.Punisher dodał 16 minut i 31 sekund później ---

//
Teraz zobaczylem,ze sluchawki dzialaja do 40 sekundy tego o to filmiku http://www.youtube.com/watch?v=rV7vL-ffH7o, po czym pisze ze gniazdo zostalo wylaczone i sluchawki nie dzialaja.o.o prosze o pomoc

Edwardo 20-08-2009 01:07

A w innych filmikach?

Mr.Punisher 20-08-2009 01:12

w innym dziala chwilke,w innym nie dziala wogole. teraz ogladalem to pk - wszystko ladnie cale przeszlo. puscilem znow - 30 sec i koniec... co to moze byc?

Edwardo 20-08-2009 01:24

Mówisz, ze jakie kolwiek podpięte słuchawki tak samo działają?

AnonimowyPowrot 20-08-2009 08:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edwardo (Post 2628772)
Mówisz, ze jakie kolwiek podpięte słuchawki tak samo działają?

Mówi, że jaki kolwiek filmik na YT i tak samo działają :D

fucall 20-08-2009 10:59

Stawiam ,że pewnie Ci się obluzowały w kompie przewody, które odpowiadają za USB. Spróbuj się pobawic, może Ci się uda

Akkorin 20-08-2009 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr.Punisher (Post 2628745)
nie wiem czy produkt z creativa za 160zl to przereklamowany produkt sluchawko podobny.. wlasnie tyle wydalem zeby nie miec problemu a tu dupa...

Ale te słuchawki właśnie są przereklamowane. Wszędzie się słyszy "Fatal1ty to", "Fatal1ty tamto", a prawie nie różnią się one od wielu innych, tańszych słuchawek.

Mr.Punisher 20-08-2009 12:11

Przepraszam,ale my tu nie dyskutujemy o produkcie,tylko staramy mi pomóc :confused:

Wlasnie bawilem sie przewodami,5 min dzialaly , teraz nie dzialaja. OMG...
Co ja mam zrobić? To coś z kompem,right?

Paralizze 20-08-2009 12:24

A poprzekręcaj tą zieloną końcówke w lewo i w prawo żeby się kręciło w gniazdku. Może to coś pomoże..

shoq 20-08-2009 12:40

Gniazdo raczej nie jest walnięte, skoro próbował dwóch gniazd (przód i tył).
Masz coś z ustawieniami dźwięku albo ze sterownikami.

PS na pewno wpinasz minijacka do wejścia minijack? ;d

Erverse 20-08-2009 13:12

Przejdź się ze słuchawkami do jakiegoś kumpla i sprawdź czy u niego działa.

Mr.Punisher 20-08-2009 13:33

Wszyscy powyjezdzali,wracaja dzien przed zakonczeniem ; f

Ps. Ja nie mam wejscia usb tylko wtykam zielone do zielonego czerwono-rozowe do rozowego :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.