Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   ZAKLĘCIA!!!!!!!!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2199)

Monoron 10-01-2004 21:18

ZAKLĘCIA!!!!!!!!!!

Jestem Knight`em, dopiero co wyszedłem z rook`a (to mój pierwszy ludzik na mainie).
Usłyszałem od innych kilka zaklęć, ale kiedy je wypowiadam, to pojawia się tylko jakaś chmurka, i w dole ekranu pojawia się napis, że muszę się tego nauczyć.
A ja mam 0 lvl w magii.
Jak zdobyć pierwszy?
Jakużywać magii słownej?(czy jak tam się to nazywa?)
Byłem w magicznym bazarze(mieszkam w Venore) ale nikt nie chce mi sprzedać czarów.

Magus 10-01-2004 23:35

wskazowki co do magii
magia spontaniczna

Z tym powinienes sobie poradzic.

Aha, ksiazka zaklec jest zbyteczna - wystarczy znac czar i formulke.

Monoron 11-01-2004 00:49

No fajnie, tylko gdzie mam kupić czary?

Fanfi 11-01-2004 00:57

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Monoron
No fajnie, tylko gdzie mam kupić czary?
Czary w Venore kupujesz pod depo u minosa o imieniu asrak.

Monoron 11-01-2004 01:04

A czy on ma jakiś specjalny język?
Bo na przykład do Blind Orc`a na rooku trzeba miać specjalny język.

eerion 11-01-2004 01:09

Nie- GADA TAK JAK TY (TZN. ON PO ANGIELSKU)

-misiek- 26-01-2004 01:22

No właśnie ja też jestem początkującym ma profesje kinght, kupiłem 2 czry poziomu 0 muwie je ale nic sie niedzieje, może trzeba cos kupić jeszcze??

Majen 26-01-2004 07:08

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez -misiek-
No właśnie ja też jestem początkującym ma profesje kinght, kupiłem 2 czry poziomu 0 muwie je ale nic sie niedzieje, może trzeba cos kupić jeszcze??
Domyślam się jaki może być twój błąd np.

mówisz Light zamiast utevo lux
mówisz Food zamiast exevo pan
mówisz Find Person zamiast exiva "Osoba

Albo niemasz tyle many.

To są tylko przykłady dla wszystkich początkujących.

Anebriel 30-01-2004 18:43

mam takei dwa pytania :

po 1 . jak zaatakowac typa z HMM ??? zatakowalem go bronia jest czaha nawalam a jak chce z HMM to pisze ze nie moge co jest grane !!!

po 2 . jak wziac przedmioty z ciala nie przeciagajac je do plecaka ( chodz i mi o to zeby nie cisnac OK ) jest jakas komenda ??? ?(

Hinol 30-01-2004 18:56

Cytuj:

po 1 . jak zaatakowac typa z HMM ??? zatakowalem go bronia jest czaha nawalam a jak chce z HMM to pisze ze nie moge co jest grane !!!
człowieku nie PKuje się ludzi, nie bije się ich,to jest niedozwolone, tylko do treningu albo test hit. Jeśli chcesz uderzyć to bierzesz: klikasz prawym myszką na hmm use with i celujesz lub szybciej ctrl+lewy myszką na runke i celujesz. Pamiętaj zabijanie ludzi jest niedozwolone!

Dr. Omader 30-01-2004 18:57

RE: Anebriel: 1.Musisz celować w osobę na "ekranie" a nie na liscie Battle, na battle można tylko do potworków strzelać. Chyba że :rolleyes: ......

2.Jeśli chodzi ci np. o jakąś ilość gp czy coś to jak przenosisz przedmiot to trzymaj CTRL i nie bedziesz musiał naciskać ENTER.

I także cie ostrzefam przed PK. Nie dlatego że jest to illegal ale dla twojego dobra. Szybko skończysz granie daną postacią jak będziesz PKować.

DrChomikvader 30-01-2004 19:00

Po 1. Nigdzie nie widzialem zasady ze zabijanie ludzi jest niedozwolone... Ale jak juz bedziesz mial czerwona lub nawet biala czaszke to sie nie zdziw jak cie ktos killnie... :D Ludzie nie lubią PK, ja tez nie :D
Po 2. Z Hmm walisz uzywajac runka. Pojawia ci sie taki celowniczek i bach... Chyba ze kolesia sie nieda po prostu trafic bo np jest za sciana czy cos to nie wystrzelisz.
Po 3. CTRL to skrot :P Mozesz nim uzywac przedmiotow lub "przeciagac" przedmioty w wiekszych ilosciach (ahh te Fasthandy na Danubii... kiedys to byly czasy :P)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:45.