Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wasze przepisy na przękąski bądź obiad. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219919)

Rakokz 20-08-2009 21:51

Wasze przepisy na przękąski bądź obiad.
 
Może podzielimy naszymi się przepisami na szybki obiad albo przekąskę.
Może ja zacznę ;)...

Potrzebujemy:
Dwa plasterki cebuli.
Jedną okrągłą bułeczkę.
Dwa cienkie ale obszerne plasterki sera.
Dwie łyżeczki ketchupu.
Szczyptę soli.
2 Plasterki szynki.
Trochę masła.


Przepis:
1. Przekroić jedną bułkę na pół.
2. Posmarować obie połówki masłem.
3. Zdjąć z szynki "skórkę" i położyć szynkę na bułce.
4. Posmarować szynkę ketchupem.
5. Całość przykryć plastrem sera.
6. Posolić (nie za dużo).
7. Położyć cebulę po tym jak plastry podzieliliśmy na małe łukowate kawałeczki.
8. Przez 5 min nagrzewać piekarnik z temp. 190-220 °C.
9. Włożyć całość na talerzu żaroodpornym na 5-10min (jeżeli ser zacznie spływać z zapiekanek można wyjmować).
10. Zjeść ze smakiem.


Nasze danie powinno wyglądać mniej więcej tak:
img512.imageshack.us/img512/5233/zdjcia0015.jpg
Życzę Smacznego!

Rav 20-08-2009 21:57

owion to owion bez barier xd


moj patent:

potrzebujemy:
garnek
kuchenke
wode
parowki

sposob przygotowania
wrzucasz parowki do wody w garnku i czekasz az sie zagotuja, po czym je spozywasz


stosuje, i polecam(parowki z biedronki here o.0)

@down,

dobra rada nie jest zła =D, choc w biedronce (bodajze wieprzowe xd) parowki nie nasiakaja, rowniez nie lubie kiedy sie leje z mojego polisku, to samo tyczy sie kiełbachy xd

sphinx123 20-08-2009 21:59

@Rahim

Lepiej najpierw doprowadzić wodę do wrzątku, potem wrzucić do gotującej się wody na chwilkę. Wiesz, ja osobiście nie lubię parówek przesiąkniętych na maksa wodą :D

Gierubesoen 20-08-2009 22:06

Ryż długoziarnisty z Biedronki za 1,59zł (4 torebki)
Sos chiński "Aspiro" z Biedronki za 2,95zł x2 / Leczo z pieczarkami za 4,59

Ryż ugotować, sos / leczo podgrzać, wszystko zmieszać i smacznego :)

O dziwo zjadliwe, a trzecia noga mi jeszcze nie wyrosła, więc nie narzekam.

Taki zestaw nieraz ratował mi 4 litery kiedy zostałem sam w domu na kilka dni a kasę przebalowałem w pierwszą noc:cup:

Pan i Wladca 20-08-2009 22:25

Frytki .

LoluU$ 20-08-2009 22:32

PRZYKLEIC TEMAT !


Obrac kartofle, pokroic, patelnia, jajko na patelnie \o/ WOAH

Ulrikk 20-08-2009 23:03

Pewnie temat sie utrzyma, a moj 'jaka to melodia' poszedl w pizdu po paru godzinach.

Dobra:
200g ryżu
250g twarogu
300ml maślanki

Ryż ugotować w wodzie( ya rly), wysypać na talerz razem z twarogiem, zalać maślanką. Pożywny i smaczny obiad, dużo białka i węgli, czego chcieć więcej?

Befsztyk 20-08-2009 23:07

Top chips z Biedronki

Gierubesoen 20-08-2009 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2629624)
Ryż ugotować w wodzie( ya rly), wysypać na talerz razem z twarogiem, zalać maślanką. Pożywny i smaczny obiad, dużo białka i węgli, czego chcieć więcej?

Tak na sucho, bez żadnych przypraw?? Musze spróbować, wygląda nieźle przynajmniej teoretycznie

Dark Sven 20-08-2009 23:17

Zupka chińska \o/

A co do Ulrikkowego dania, dodałbym cebuli.

Edit: i w sumie ryż na pyry zamienił. Gzik ^_^.

Erverse 20-08-2009 23:25

Jajecznica + zolty ser + cebula + szynka/kielbasa + papryka = Munch munch.
(ofc all na patelni wymieszac)

Sozemego 20-08-2009 23:36

pokrojone kielbaski + ser + przyprawa do grilla + olej + patelnia = mniam

Rorikon 21-08-2009 00:15

Nieraz jak z obiadu makaron zostanie to na kolacje go smażę: troszkę oleju, jak się nagrzeje to na to makaron (ew. razem z olejem może grzac się kawałkiem kiełbasy, bekon lub kto co woli). Jak się już olej nagrzeje to na to makaron, gdy zaś się makaron nagrzeje to przyprawy: sól, pieprz, ostra, czerwona papryka, majeranek, oregano itp. jak to woli :P A i do smaku można jeszcze dać utarty ser :P

PiotrXXX 21-08-2009 00:20

Najlepsze są tosty w opiekaczu posmarowane masłem w środku i z wierzchu. Lepiej jest je dobrze przypiec wtedy będą chrupiące. :p

Albertus 21-08-2009 00:45

Jajecznica na kurkach (ojciec mnie nauczyl)

1.Idziemy do lasu po kurki http://pl.wikipedia.org/wiki/Pieprznik_jadalny
2.Myjemy itp.

3.Lejemy troszke oleju na patelki i rzucamy te grzybki

4.Obieramy Cebulke i kroimy papryke

5. Gdzies tak po 4/6 minutach smarzenia kurek wrzucamy cebulke kolo 2/3 minut pozniej dodajemy papryke

-OCZYWISCIE MIESZAMY CO JAKIS CZAS-

6. Obieramy czosnek i siekamy go nozem ( nie maszynka zeby kawalki byly)

7. wrzucamy go

8. 3/4 minuty po czosnku bijemy jajka , tylko tak szybko jak to mozliwe i doslownie po minucie zdejmujemy z ognia ciagle mieszajac ( te jajka musze byc takie troche ciekle a nie sciete )

9.Przyprawiamy wedlug gustu

10. Wpier*alamy! :)


wyglada beznadziejnie ale smak fajny

Arfyd 21-08-2009 00:53

Nie wiem czy ktoś już w spominał, ale:

-Chleb
-Masło
-Żółty ser, ew. pomidor.

: - P

Ulrikk 21-08-2009 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2629634)
Tak na sucho, bez żadnych przypraw?? Musze spróbować, wygląda nieźle przynajmniej teoretycznie

No bez, to ma być słodkie ;p


Cytuj:

A co do Ulrikkowego dania, dodałbym cebuli.

Edit: i w sumie ryż na pyry zamienił. Gzik ^_^.
NIE! Ryż jest lepszy.

Zapomniałem dodać- maślanka ma być truskawkowa ;s

Gierubesoen 21-08-2009 01:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2629715)
Idziemy do lasu po kurki

Nie ma to jak szybka przekąska <3

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2629729)

Zapomniałem dodać- maślanka ma być truskawkowa ;s

Dobrze, że powiedziałeś, bo sam bym tego nie rozkminił ;d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2629729)
NIE! Ryż jest lepszy.

Ryż > all

Capality 21-08-2009 01:17

naciac kielbase, troche smalcu na patelnie i zapychasz sie ^^

@co do ryżu
ryż>Giggs

Lasooch 21-08-2009 01:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arfyd (Post 2629721)
Nie wiem czy ktoś już w spominał, ale:

-Chleb
-Masło
-Żółty ser, ew. pomidor.

: - P

Mam te komponenty, co dalej?


Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:29.

Powered by vBulletin 3