![]() |
Jakie zmiany profesji po 3 latach ...
Witam wszystkich.
Zapytanie bardziej dla weteranow grajacych dluzej niz 3 lata w Tibie. Otoz skonczylem gre w tibie 3 lata temu, od tego momentu sporo sie zmienilo i w profesjach i praktycznie w kazdej rzeczy. Moj etap 'rozwoju w tibii' zakonczyl sie nie daleko po wprowadzeniu rozdzek i outfitow. Czy bylby w stanie ktos (moze nie wszystko naraz ale ktos cos ciekawego dopowie od siebie) strescic jakie nowosci/roznice zostaly wprowadzone ? Mysle ze wroce spowrotem do gry, jednak ciezka sprawa jest dobor profesji. Podobno (miedzy innymi rowniez od czasu do czasu czytalem o nowych updatach) duzo zmienilo sie w profesjach i wlasnie te zmiany glownie chcialbym poznac. Generalnie 3 lata temu gralem roznymi profesjami, ale przede wszystkim 60 lvl rp , 80 lvl rp i 113 lvl MS . Wiedzialem jakie sa zalety MS, jakie RP i troszke EK. Szczerze mowiac najbardziej wymagajaca profesja i najpotezniejsza zawsze wydawala mi sie MS, jednak po grze 113 lvl'em zawiodlem sie mimo wszystko na tak wysokim lvlu prostota zaniedbania chociazby w minimalnym stopniu bezpieczenstwa co skutkowalo szybka smiercia (jak nie bylo cie stac na mana shielda to dlugo sie nie pozylo na pasku life). Jednak mimo wszystko w mojej obecnej sytuacji najlepsze byloby stanie i klepanie runkow a od czasu do czasu zapuszczenie sie na jakies 'polowanko'. Knight - przerazaly mnie zawsze treningi knightem, byla to moja ogromna zmora ;) Kompletnie nie potrafilem sobie nigdy poradzic z koniecznoscia stania i trenienia. Zatem prosze o informacje przede wszystkim jakie zmiany nastapily i czy trenienie knightem jest prostsze, czy gra jest ciekawsza czy moze cos dodali MS'owi zeby tak prosto nie padal ;) Generalnie za czasow Tibii sprzed 3 lat w MS'ach zawsze bylem zwolennikiem summonow i huncenia sam na sam na lepszych stworkach :) Typu hmm + 2x DS = hunt na DL'ach badz e-wave + 2x DS = hunt na hydrach. Jak to teraz wyglada ? Z gory dzieki za wszelkie wypowiedzi, byc moze powstanie z tego dosyc ciekawe zbiorowisko informacji dla tych ktorzy zastanawiaja sie nad powrotem do swiata 'Kości'. |
Witaj! :)
Akutalnie najprostrzą postacią jest Paladyn. Speary nie spadają, zostały wprowadzone nowe rodzaje Spearów, np. Royal, Enchanted Spear. Kiedyś, jak pewnie wiesz, trzeba było na hunty brać pare bp strzał lub bełtów. Teraz Paladyn bierze np 50 Rsów i ma spokój na jakieś 2 godziny. Trening stał się również przyjemniejszy, wbijamy 50-60 skill i już można zacząć grać nie przejmując sie nim. Na 80lvl będziemy mieć około 85~ Dystans. Teraz gdy noszone są speary Paladyni mogą blokować, ja z powodzeniem na 83P blokuję Dle bez waste. Zmiejszony został zasięg do bodajże 4 kratek (lub 3), ale to nie przeszkadza w grze. Paladyn to teraz ulepszony Knight z elementami postaci magicznych. Polecam Ci gorąco tą profesje. Jak planujesz nową gre może zaczniemy razem, jak coś pisz na gg 3034833. Co do innych postaci napisze krótko. Sorcerer i Druid zostali uprostrzeni, nawet bardzo uprostrzeni. Kiedyś 15 Sorcerer robił hmmy przed dp i szedł na Gobliny bijąc z Mace i runek. Teraz taki mag wychodzi z Wyspy Nowych bierze różdzkę i spokojnie expi na Rotwormach w 1 dzien wbijając 20 level. Dostali również nowe księgi magiczne, które służą jako tarcze i dodają magiczny level tak samo jak nowe pancerze. Paladyni również to posiadają (Paladyn Armor +2 Dyst, Amazon Armor +2 Dyst, Master Archer Armor +3 Dyst). Co do Knight to za dużo Ci nie powiem bo grałem nim jakieś 3 lata temu. Dostali nowe pancerze, mase nowej broni. Jednak dalej pełni na mocniejsze mostra tylko rolę blokera. Ogólnie co nowe w świecie? Dodano kilka ciekawych funkcji - bo zabiciu potwora lot pokazuje się w specjalnym okienku, zmiejszono stamine i dodano bonus dla Pacc (+50% expa przez jakiś tam czas). Jest tego dość sporo. Poczytaj dział Upadate, a dowiesz się wiele. |
Komu się będzie chciało pisać esej? RENKA W GURE
Polecam to: http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=166 Plus to: http://tibia.pl/strona/art-change_log Plus to: http://tibia.wikia.com/wiki/Update @down To ty chyba eseja nie widziałeś. To co on napisał to mogłoby być 2% opowiadania, które mógłbym napisać o tych wszystkich updejtach (jakby mi zapłacili np) : P. No i nie ma za co! |
Dzieki za linki.
Widzisz jednak esej ktos napisal i dzieki jemu wielkie. Fajnie opisal i duzo przekazal. Moze ktos cos jeszcze ciekawego napisze. Zawsze lepiej sie czyta z opowiadanka niz z czystej recenzji updatow. Jeszcze z ciut innej beczki: Jest tutaj ktos kto gra juz jako emeryt :D Czyli gral za czasow miedzy innymi tibii 7.2 i gra nadal ? Chetnie rozpoczalbym gre na swiecie gdzie byloby z kim pogadulic o starych dziejach. Ewentualnie czy polecacie jakies ciekawe serwerki gdzie jest raczej kulturka, spokoj, serwerek normal pvp , w sumie czy duzo czy malo ludzi to mi to obojetne, wazne zeby bylo raczej wiecej Polakow i moze nie za duzo higHHH lvli ;)? @up - Byc moze tak ;) wiem wiem ze sa szukajki itd. Jednak tak jak wspomnialem, fajnie przeczytac cos świeżego ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:02. |