Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Bug w Tibii ?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=219957)

Blader19948 21-08-2009 17:05

Bug w Tibii ?!

Dzisiaj rano miałem buga! Mślałem, że Tibia dzięki userom usunęła już wszystkie możliwe bugi, ale to niestety nie prawda.
Jestem Rookstayerem na Aldorze. Wyszedłem potrenować "Distance Fighting" na Trolle. No, więc wylootowalem wreszcie upragnioną włócznie, daje katanę do plecaka, a speara z trolla do ręki na miejsce katany. Trenuje, trenuje wreszcie mi się znudziło. Po udanym expie wracam oczywiście do miasta sprzedać lootbaga. Sprzedałem lootbaga, następnie wsadzam włócznie do plecaka by również je sprzedać (nie były mi już potrzebne). Chcem znowu "zequipowac" katankę, ale cóż to?! Niema jej w BP nie miałem co szukać bo w plecaku widniała tylko lina, pewnie przez przypadek sprzedałem, pomyślałem. Wylogowałem się, z nudów zrobiłem listę rzeczy, które najbardziej opłaca się lootować na Rookgaardzie (dla ciekawskich wygrał Brass Helmet), żeby zrobić taką listę musiałem sprawdzić ceny u Obiego i zonk! Katanę mogę sprzedać choć BP posiada tylko line, a nigdzie w eq katany niema, zareportowalem buga, czekałem godzinę, ale nieuzyskałem odpowiedzi ani na Report-Chanellu, ani na Help-Chanellu, następnego dnia po, Server Save'ie nie mogłem już sprzedać katany, a w BP dalej jej nibyło, więc na rekompensatę Cipsoftu (np. Spike Swordem za zszargane nerwy) niemam już co liczyć. Teraz zwracam się do Was, co to mogło być?

Pozdrawiam Blader

Arka_Sath_Wielki 21-08-2009 17:08

To mógł być bug.

Satharion 21-08-2009 17:10

pewno jak sprzedawales lootbaga sprzedales i katane

wedlug mnie to niepowinno sie wydarzyc i bede cie bronil jak lew bo wierze ze jakis zlosliwy pracownik cipsoftu usuna ci katane i powinienes dostac za to dozywotniego pacca i klucz do mino maga

Erhion 21-08-2009 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satharion (Post 2630194)

wedlug mnie to niepowinno sie wydarzyc i bede cie bronil jak lew bo wierze ze jakis zlosliwy pracownik cipsoftu usuna ci katane i powinienes dostac za to dozywotniego pacca i klucz do mino maga

Może klucz do wielkiego domu i Ferrari do tego?

Rybzor 21-08-2009 17:37

Słyszałem już historie o znikających itemach od niektórych ludzi, ale moim zdaniem to nie jest możliwe.

Miuek 21-08-2009 21:30

Hmm, miałem coś podobnego z ssa, ale to już nie funkcja ''trade'' xd

DK-LOG.911 21-08-2009 22:04

To było coś w rodzaju "Hidera". Item w postaci grafiki i ogólnie obiektu zniknął, ale "duch" przetrwał.Miałem tak raz z Jagged Swordem jak wyszedłem kiedyś z Rookgaardu. CipSoft zapewniał, że usunął ten bug. (@Blader: nie dostałem nagrody ;))

wiewioreq_are_back 21-08-2009 22:11

Ja też padłem ofiarą takiego bugu, tylko że mzałożyłem bron dwureczna, a jednoreczna i tarcze schowałem do BP. Po sprzedaniu loota tarczy nie miałem mimo że w server log nie bylo napiane że "Tower Shield sold for..."

Blader19948 22-08-2009 00:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satharion (Post 2630194)

Też tak myślałem do momentu, kiedy katanę dało się sprzedać choć jej nie było, oczywiście jej nie sprzedałem bo myślałem, że Cipki coś z tym zrobią, ale kupa po server save'ie katany nawet nie da się sprzedać.

Old_Game 22-08-2009 10:15

No to mamy buga \o

Askaral 22-08-2009 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blader19948 (Post 2630192)
więc na rekompensatę Cipsoftu (np. Spike Swordem za zszargane nerwy) niemam już co liczyć.

Taaa, jeszcze czego... jak tak bardzo chcesz spike sworda to main wita.

Deletke 22-08-2009 15:16

Miałem tak z 100gp :D Dałem do banku 100gp i wpisałem balance a następnie withdraw 100. Co się okazało? Nie miałem 100gp w bagu a w banku nic nie było :D Miałem to w poważaniu bo to tylko 100gp, ale widzę, że to jednak bug.

rafax123 22-08-2009 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deletke (Post 2630895)
Miałem tak z 100gp :D Dałem do banku 100gp i wpisałem balance a następnie withdraw 100. Co się okazało? Nie miałem 100gp w bagu a w banku nic nie było :D Miałem to w poważaniu bo to tylko 100gp, ale widzę, że to jednak bug.

To musisz ten bug zgłosić GM

Gelt 22-08-2009 15:39

Podejrzewam, że to bug, którego tak łatwo sie nie da naprawić. Podobnie działa przecież bug z parcelami. Bardzo często dochodzą. A zdarza się, że czasem nie.

Deletke 22-08-2009 19:24

Słyszałem o bugu z parcelem, ale jeszcze mi się nie zdarzył. Co do tych znikających czasem itemków to odpowiem, że nie zgłoszę tego bo mój angielski jest tylko na poziomie sklepowym :D tzn. pojadę do anglii to dogadam się co chcę ze sklepu, ile warte bla bla bla a gdybym zreportował to gm pytałby się mnie co i jak a tu już byłby problem i mógłbym się wpakować w jakąś kupę :D

Richard56 22-08-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deletke (Post 2630895)

Może nie miałeś miejsca i pojawiło się pod Tobą na podłodze?

Deletke 22-08-2009 19:54

Nie jestem idiotą -.-
Miałem tylko baga z potkami (zamkniętego) i to wszystko :)

AnonimowyPowrot 22-08-2009 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deletke (Post 2631094)
Słyszałem o bugu z parcelem, ale jeszcze mi się nie zdarzył. Co do tych znikających czasem itemków to odpowiem, że nie zgłoszę tego bo mój angielski jest tylko na poziomie sklepowym :D tzn. pojadę do anglii to dogadam się co chcę ze sklepu, ile warte bla bla bla a gdybym zreportował to gm pytałby się mnie co i jak a tu już byłby problem i mógłbym się wpakować w jakąś kupę :D

Hi, Offer, Buy, Bye?

@Topic

Miałem, ale byłem pewny, że się pomyliłem, parcel też mi nie doszedł, a wysyłałem sam sobie, do innego miasta.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37.