![]() |
Coś jak na nude
Vallheru - jest to MUD [multi user dunegon] nie graficzny, czyli wszystko co sie dzieje przedstawione jest tlyko za pomoca tekstu. (np. Idziesz przez las. Atakuje Cie Smoczy Żuk...)
IMHO jets to naprawde Ciekawe... rozwijasz postac, troche jak w tibii, ale levele leca wolniej. Do wyboru mamy kilka ras: Krasnolud, Elf, Czlowiek, Jaszczuroczłek, Hobbit, oraz klasy: wojownik, mag, rzemieslnik [ o dziwo najszybciej expi na poczatku!], zlodziej ;>, Barbarzynca. Dodam ze jest to gra polska, nic nie trzeba sciagac- gra sie na stronie i loguje sie szybciej niz w tibie. Nie gra w to duzo osob w tej chwili jest 1463 zaresjetrowanych uzytkownikow z czego okolo polowa gra regularnie -.-. Co bym jeszcze mogl dodac... co poziom dostajemy punkty astralne (AP) za ktore mozemy powiekszyc swoja sile, wytrzymalosc, inteligencje oraz inne zdolnosci, o wartosc zalezna od klasy. Mozemy tez kupic wlasne kompalnie, zazazac straznica, hodowac chowance, wedrowac po lesie, czy gubic sie w labiryncie ;P oraz wiele wiele innych. Na poczatku napewno szybko zuzyjecie energie... i co teraz? Energia regeneruje sie co 2h, w godz. od 12:00 - 24:00... Wiecej odkryjcie sami W temacie mozecie podawac imiona swoich postaci, klasy rasy itp... Goraco polecam, niedawno byl wielki reset i niema zbyt wiele h-lvli wiec mozna smialo zaczynac i cos jesczez osiagnac. rejestrujcie sie przez tego: http://www.vallheru.net/register.php?ref=2620 linka, to da mi jednego vallara (sami odkryjcie co to jest ). O ile pamietam bedzie podczas rejestracji do wypelnienia takie pole jak 'Id polecajacego' tam wpiszcie koniecznie 2620 - jest to moj ID. ( dodatkowe korzysci ) |
Brzmi smacznie:P Zawsze lubiłem takie gry, ale czy można atakować innych playerów?
Edit: Banda gra chwilowo wyłączona, to sobie nie pograłem... |
Jak?
Zarejestrowałem sie i jak ta gre uruchomć? |
Powiem od siebie, ze spotkalem juz 3 gry na tym silniku-Vallheru, Daimon i Thiel-ktore nie roznily sie praktycznie niczym, poza nazwami:P
Takie gierki sa calkiem... niezle, chociaz przez duza rozbieznosc damage w walkach to moze sie zdarzyc ze po pieciokrotnym pokonaniu jakiegos stworka to za szostym razem nagle znikad walnie za niewiadomoile i padniesz 0_o No i na poczatku energii jest tyle, ze zanim zaczniesz sie cieszyc gra to juz koniec, bo 0 energii... |
Cytuj:
Wnioskuje z tego ze mozna atakowac - chyba ze ma sie immunitet BTW. czyta sie regulamin :P EDIT: 18. Nie wolno atakować innych Obywateli częściej niż jeden raz na odnowienie energii (reset).Jeżeli Obywatel nie będzie przestrzegał tego zakazu zostanie na niego nałożona grzywna w wysokości 500 sztuk złota(razy poziom postaci). Jeśli się to powtórzy kara wzrośnie do 1000 sztuk złota (razy poziom postaci). Jeżeli Obywatel nie zaprzestanie tego typu praktyk możliwa jest kara wygania z Miasta na okres dwóch niedziel Godado, kiedy jest ten reset?:) Kurde, cos mi ten link aktywacyjny nie wchodzi, wczytauje juz jakies 5 minut...:( |
Tak w tej grze da sie atakować innych ludzi.
I uruchamia sie ją wpisując w takie miejsce gdzie pisze twuj adres e-mail wpisujesz tam swuj adres e-mail a pod tym jest hasło i wpisujesz tam chasło (te które podałeś przy rejestracji, a nie na swojego e-maila) |
Ta gierka jest bardzio podobna do niejakiej "Arcanii", o której była już mowa na forum. Moim zdaniem: Jak może rajcować kogoś taka gierka, gdzie wszystcko dzieje się w "tekscie", nie ma nawet najmniejszych i najbardziej beznadziejnych obrazków. Ale takie jest moje zdanie. Nie bawie się w to :P
|
Każdy lubi co innego ale dla mnie to sie podoba i mnie wciągneło np jak idziesz w labiryncie i musisz rozwiązać zagadke:P i są tesz 2 inne krainy :P
|
Laubie takie gry bo wchodzą w klasyke RPG:P
DUpa bo 35 playerów max na servie, troche źle... |
[quote]Atakujesz strażnicę gracza -VAT- Humb lecz niestety przegrywasz!
(Siła ataku: 26257.86 Siła obrony: 3960246.42) Zdobywasz 0.95 poziomu w umiejętności Dowodzenie. Tracisz: - 2012 piechurów - 50 łuczników - 622 katapult Przeciwnik traci: - 0 piechurów - 2684 łuczników - 0 katapult - 0 fortyfikacji [\QUOTE] |
Cytuj:
|
Juz mi uszami wychodzą modyfikacje exofusion/gamersfusion. Nagarlem sie w gry tego typu kiedys... ale Vallheru od zawsze mi się nie podobalo.
@upup spam plx? |
Arcanii? heh, chyba Arkadii. Tak mi sie wydaje nigdy nie widzialem takiego tematu, moze arcania, ale najbardziej popularna jest Arkadia:D
W ogole, link aktywacyjny mi nie wchodzi:( Nie chce sie wczytac badziewie jedno:/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:14. |