Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Coś jak na nude (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=21997)

Godado 02-01-2005 19:39

Coś jak na nude

Vallheru - jest to MUD [multi user dunegon] nie graficzny, czyli wszystko co sie dzieje przedstawione jest tlyko za pomoca tekstu. (np. Idziesz przez las. Atakuje Cie Smoczy Żuk...)

IMHO jets to naprawde Ciekawe... rozwijasz postac, troche jak w tibii, ale levele leca wolniej.
Do wyboru mamy kilka ras: Krasnolud, Elf, Czlowiek, Jaszczuroczłek, Hobbit, oraz klasy: wojownik, mag, rzemieslnik [ o dziwo najszybciej expi na poczatku!], zlodziej ;>, Barbarzynca.
Dodam ze jest to gra polska, nic nie trzeba sciagac- gra sie na stronie i loguje sie szybciej niz w tibie. Nie gra w to duzo osob w tej chwili jest 1463 zaresjetrowanych uzytkownikow z czego okolo polowa gra regularnie -.-.

Co bym jeszcze mogl dodac... co poziom dostajemy punkty astralne (AP) za ktore mozemy powiekszyc swoja sile, wytrzymalosc, inteligencje oraz inne zdolnosci, o wartosc zalezna od klasy.

Mozemy tez kupic wlasne kompalnie, zazazac straznica, hodowac chowance, wedrowac po lesie, czy gubic sie w labiryncie ;P oraz wiele wiele innych.
Na poczatku napewno szybko zuzyjecie energie... i co teraz? Energia regeneruje sie co 2h, w godz. od 12:00 - 24:00...

Wiecej odkryjcie sami

W temacie mozecie podawac imiona swoich postaci, klasy rasy itp...
Goraco polecam, niedawno byl wielki reset i niema zbyt wiele h-lvli wiec mozna smialo zaczynac i cos jesczez osiagnac.

rejestrujcie sie przez tego:
http://www.vallheru.net/register.php?ref=2620
linka, to da mi jednego vallara (sami odkryjcie co to jest ). O ile pamietam bedzie podczas rejestracji do wypelnienia takie pole jak 'Id polecajacego' tam wpiszcie koniecznie 2620 - jest to moj ID. ( dodatkowe korzysci )

Myshacheq 02-01-2005 19:51

Brzmi smacznie:P Zawsze lubiłem takie gry, ale czy można atakować innych playerów?

Edit:
Banda gra chwilowo wyłączona, to sobie nie pograłem...

Hamel 02-01-2005 19:53

Jak?
Zarejestrowałem sie i jak ta gre uruchomć?

Matheous 02-01-2005 20:23

Powiem od siebie, ze spotkalem juz 3 gry na tym silniku-Vallheru, Daimon i Thiel-ktore nie roznily sie praktycznie niczym, poza nazwami:P
Takie gierki sa calkiem... niezle, chociaz przez duza rozbieznosc damage w walkach to moze sie zdarzyc ze po pieciokrotnym pokonaniu jakiegos stworka to za szostym razem nagle znikad walnie za niewiadomoile i padniesz 0_o No i na poczatku energii jest tyle, ze zanim zaczniesz sie cieszyc gra to juz koniec, bo 0 energii...

sir Tifejo 02-01-2005 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myshacheq
Brzmi smacznie:P Zawsze lubiłem takie gry, ale czy można atakować innych playerów?

12. Każdy Obywatel Vallheru, któremu obca jest przemoc i chęć rozlewu niewinnej krwi, może wystąpić do miłościwie mam panującego Króla o przyznanie Immunitetu . Wojska królewskie (immunitet) będą chroniły rzeczonego Obywatela przed wszystkimi wrogimi mu siłami . Jednak Obywatel obdarzony łaską królewskiego immunitetu nie ma prawa walczyć(nie można atakować innych graczy ) . Immunitet jest stały i nie odwoływalny . Trwa aż do śmierci Obywatela (ostatecznej)

Wnioskuje z tego ze mozna atakowac - chyba ze ma sie immunitet
BTW. czyta sie regulamin :P

EDIT:
18. Nie wolno atakować innych Obywateli częściej niż jeden raz na odnowienie energii (reset).Jeżeli Obywatel nie będzie przestrzegał tego zakazu zostanie na niego nałożona grzywna w wysokości 500 sztuk złota(razy poziom postaci). Jeśli się to powtórzy kara wzrośnie do 1000 sztuk złota (razy poziom postaci). Jeżeli Obywatel nie zaprzestanie tego typu praktyk możliwa jest kara wygania z Miasta na okres dwóch niedziel

Godado, kiedy jest ten reset?:)
Kurde, cos mi ten link aktywacyjny nie wchodzi, wczytauje juz jakies 5 minut...:(

Godado 03-01-2005 10:08

Tak w tej grze da sie atakować innych ludzi.
I uruchamia sie ją wpisując w takie miejsce gdzie pisze twuj adres e-mail wpisujesz tam swuj adres e-mail a pod tym jest hasło i wpisujesz tam chasło (te które podałeś przy rejestracji, a nie na swojego e-maila)

Gixafe 03-01-2005 11:55

Ta gierka jest bardzio podobna do niejakiej "Arcanii", o której była już mowa na forum. Moim zdaniem: Jak może rajcować kogoś taka gierka, gdzie wszystcko dzieje się w "tekscie", nie ma nawet najmniejszych i najbardziej beznadziejnych obrazków. Ale takie jest moje zdanie. Nie bawie się w to :P

Godado 03-01-2005 12:26

Każdy lubi co innego ale dla mnie to sie podoba i mnie wciągneło np jak idziesz w labiryncie i musisz rozwiązać zagadke:P i są tesz 2 inne krainy :P

Myshacheq 03-01-2005 18:11

Laubie takie gry bo wchodzą w klasyke RPG:P
DUpa bo 35 playerów max na servie, troche źle...

Tomciu 03-01-2005 19:17

[quote]Atakujesz strażnicę gracza -VAT- Humb lecz niestety przegrywasz!
(Siła ataku: 26257.86 Siła obrony: 3960246.42)
Zdobywasz 0.95 poziomu w umiejętności Dowodzenie.
Tracisz:
- 2012 piechurów
- 50 łuczników
- 622 katapult
Przeciwnik traci:
- 0 piechurów
- 2684 łuczników
- 0 katapult
- 0 fortyfikacji [\QUOTE]

Berburio 03-01-2005 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Godado
Vallheru - jest to MUD [multi user dunegon] nie graficzny, czyli wszystko co sie dzieje przedstawione jest tlyko za pomoca tekstu. (np. Idziesz przez las. Atakuje Cie Smoczy Żuk...)

IMHO jets to naprawde Ciekawe... rozwijasz postac, troche jak w tibii, ale levele leca wolniej.
Do wyboru mamy kilka ras: Krasnolud, Elf, Czlowiek, Jaszczuroczłek, Hobbit, oraz klasy: wojownik, mag, rzemieslnik [ o dziwo najszybciej expi na poczatku!], zlodziej ;>, Barbarzynca.
Dodam ze jest to gra polska, nic nie trzeba sciagac- gra sie na stronie i loguje sie szybciej niz w tibie. Nie gra w to duzo osob w tej chwili jest 1463 zaresjetrowanych uzytkownikow z czego okolo polowa gra regularnie -.-.

Co bym jeszcze mogl dodac... co poziom dostajemy punkty astralne (AP) za ktore mozemy powiekszyc swoja sile, wytrzymalosc, inteligencje oraz inne zdolnosci, o wartosc zalezna od klasy.

Mozemy tez kupic wlasne kompalnie, zazazac straznica, hodowac chowance, wedrowac po lesie, czy gubic sie w labiryncie ;P oraz wiele wiele innych.
Na poczatku napewno szybko zuzyjecie energie... i co teraz? Energia regeneruje sie co 2h, w godz. od 12:00 - 24:00...

Wiecej odkryjcie sami

W temacie mozecie podawac imiona swoich postaci, klasy rasy itp...
Goraco polecam, niedawno byl wielki reset i niema zbyt wiele h-lvli wiec mozna smialo zaczynac i cos jesczez osiagnac.

rejestrujcie sie przez tego:
http://www.vallheru.net/register.php?ref=2620
linka, to da mi jednego vallara (sami odkryjcie co to jest ). O ile pamietam bedzie podczas rejestracji do wypelnienia takie pole jak 'Id polecajacego' tam wpiszcie koniecznie 2620 - jest to moj ID. ( dodatkowe korzysci )

powiem jedno a nawet dwa:) : n00b i lamer jesteś!! wszystko skopiowałeś z www.tibia.org.pl/forum z tematu aliena

Iris on Eternia 03-01-2005 19:31

Juz mi uszami wychodzą modyfikacje exofusion/gamersfusion. Nagarlem sie w gry tego typu kiedys... ale Vallheru od zawsze mi się nie podobalo.

@upup
spam plx?

sir Tifejo 03-01-2005 21:12

Arcanii? heh, chyba Arkadii. Tak mi sie wydaje nigdy nie widzialem takiego tematu, moze arcania, ale najbardziej popularna jest Arkadia:D

W ogole, link aktywacyjny mi nie wchodzi:(
Nie chce sie wczytac badziewie jedno:/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:14.