Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Wasz desert quest! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220090)

Deletke 24-08-2009 09:28

Wasz desert quest!

Nie wiem czy był taki temat, ale postanowiłem założyć. Piszcie tutaj swoje przygody związane z desert quest.

Przedwczoraj byłem na desercie 1 postacią, ok. Wszystko przebiega sprawnie, jesteśmy w final room a knight mówi, że nie ma sworda :D I znów 20 min czekania bo do dp musiał lecieć :D
Na następny dzień poszedłem knightem na deserta i wszystko ok idziemy, idziemy i weszliśmy w dziurę z 2xorc berserkerem :D Chyba 2 godziny wychodziliśmy bo było tylko jedno wyjście przez fire devile, a nikt potów nie miał, nic! :D Wszyscy z red hp, ale dokończyliśmy deserta po 2h.

luciferek123 24-08-2009 09:56

my wpadlismy do dziury po drodze i nie wiedzielismy jak wyjsc stamtad

Griendly 26-08-2009 10:53

Ja też kiedyś oomyłkowo wpadłem do dziury z zerkami, ale na szczęście zdołałem wrócić i dokończyć quest,
innym razem idąc na deserta aby ponim pkować okazało się, że każdy szedł pk charem :) Bitwa była, ale nikt nie padł.

Tibijczyk222 26-08-2009 12:22

Szedłem na deserta z kolegą - ja 21 sorc on 20 knight.
Każdy położył już swoją wymaganą rzecz , paladyn przeciągnął dźwignię i znaleźliśmy się w pokoju z nagrodami. A tu nagle pozostałe 2 osoby wzięły szybko nagrody i ustawiły trapa. Myśleliśmy że już po nas ale jakoś udało się mi i mojemu koledze ich zarąbać i w nagrodę otrzymaliśmy za quest po 20k , 2 rohy i dodatkowo z nich na współkę b roba :]

Kuva_RTN 26-08-2009 14:38

szedlem na deserta ale mnie dedli ;[

Zykfryd 29-08-2009 21:34

Zaczeło się od tego że wrzyscy staneli przy wejsciu z przygotowanymi itemami. Wtedy nie korzystałem z żadnych map, 3 pozostałych członków teamu (kumple) najwyraźniej też nie. Ale wrzyscy myśleli że zaraz po zejściu na dół będzie finish room. Zchodzimy i obłęd xd. Postanowiliśmy przetestować każdą drogę no i wchodzimy do pomieszczenia bez rope place'a (w którym jedyną drogą ucieczki jest śmierć od trucizny skorpiona) a tam już siedziały kolejne 2 osoby które coś tam bredziły po hiszpańsku i chyba prosiły o pomoc. Po głębszych oględzinach doszliśmy do wniosku że trzeba będzie strzelić zgona aby wyjść na powierzchnie. Ale dwójka hiszpanów nie miała zamiaru sie wylogować tak aby umożliwić skorpionowi zrespienie się. Daliśmy loga w nadzieji że następnego dnia będzie pusto, a kolega budzi mnie o trzeciej w nocy dzwoniąc: ''ej ci dwaj kretyni dalej tu są :( '' xd. Z rana wrzyscy pokolei pojawialiśmy się w świątyni z mniejszym o jeden levlem, ale tym razem nie mielismy zamiaru robić questa ponownie. (Dzisiaj dalibyśmy cenne przedmioty jednemu z kumpli i zrobilibyśmy mu tp, ale wtedy nie wiedziałem że istnieje taka mozliwość).

Piottr 10-09-2009 20:22

O ile mnie pamięć nie myli to jak poszedłem na deserta to spotkałem tylko fire devila i bez problemów go zabiłem. A na koniec 2 typów czy 3 założyło mi trapa, ale był to świat Non-PVP

refresher 10-09-2009 21:13

Heh. Ja robię deserta: 50 knight i reszta po 20-23 levele, idzie jeszcze jedna palka, cały czas nas wkurzała. No to powiedzieli, że zrobią jej później. Żadnych problemów(ja mogłem się w każdej chwili wylogować :) ) i potem kina mówi: "daj roha"
Ja: "Masz swojego"
Kina: "No daj"
Ja: "Eeee..."
Logout
:P

Vasth 11-09-2009 07:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zykfryd (Post 2637066)
Zaczeło się od tego że wrzyscy staneli przy wejsciu z przygotowanymi itemami. Wtedy nie korzystałem z żadnych map, 3 pozostałych członków teamu (kumple) najwyraźniej też nie. Ale wrzyscy myśleli że zaraz po zejściu na dół będzie finish room. Zchodzimy i obłęd xd. Postanowiliśmy przetestować każdą drogę no i wchodzimy do pomieszczenia bez rope place'a (w którym jedyną drogą ucieczki jest śmierć od trucizny skorpiona) a tam już siedziały kolejne 2 osoby które coś tam bredziły po hiszpańsku i chyba prosiły o pomoc. Po głębszych oględzinach doszliśmy do wniosku że trzeba będzie strzelić zgona aby wyjść na powierzchnie. Ale dwójka hiszpanów nie miała zamiaru sie wylogować tak aby umożliwić skorpionowi zrespienie się. Daliśmy loga w nadzieji że następnego dnia będzie pusto, a kolega budzi mnie o trzeciej w nocy dzwoniąc: ''ej ci dwaj kretyni dalej tu są :( '' xd. Z rana wrzyscy pokolei pojawialiśmy się w świątyni z mniejszym o jeden levlem, ale tym razem nie mielismy zamiaru robić questa ponownie. (Dzisiaj dalibyśmy cenne przedmioty jednemu z kumpli i zrobilibyśmy mu tp, ale wtedy nie wiedziałem że istnieje taka mozliwość).

A trzeba bylo tylko uzyc liny od gory.

Starstorm 12-09-2009 19:06

Jak już wziełem nagrody to zaczeła się bitwa. :cup:
Jak grałem jeszcze na pvp oczywiście.

Siriusen 15-09-2009 15:20

moj desert byl bardzo mieszny SLUCHAJCIE :

IDAC Z EKIPA palek mowil ze umie poprowadzic <sam takze znalem droge>
widzialem ze prowadzi zle <45. . sekund. po> zaprowadzil na ber.sherkery
sam tamwlazl wszysy popadali a ja tam nie wlazlem
dopiero bo message do olegi wyczyscil mi je i sprawdzilem dedy i prosze lista
< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

MarcinDeBoss 18-09-2009 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siriusen (Post 2647857)

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

Ta, a moze frytki do tego ?:)

Lachu1993 18-09-2009 20:11

dezert quest

To było tak.
bylem przed wejściem na dezert questa czekałem na ekipe z 30 minut szliśmy cały czas zgodnie z tibia.pl i jak tpneło nas do pokoju z nagrodami zaczeła sie bitwa. ja jako jeszcze bylem nieogarnienty w pvp poprostu dalem loga8o

Thorgus95 06-10-2009 19:01

odpowiedz

ja jak robiłem na pvp tego questa to wziąłem 2 znaomych z rl i jedengo jakiegoś przechodnia z 34lvl [o dziwo nie zrobił tego questa] potem go dedneliśmy i podzieliliśmy się lotem na 3 ^^

Ar'buz 06-10-2009 19:13

Heh, milion razy robiło się deserta.

Z czego ostatnie 20~razy organizowane były przeze mnie :)

Ja, jako poszukiwany druid, chętnie chodziłem na wyprawy na deserta. Poziom odpowiedni, 21 (żeby nie rzucać podejrzeń). Gdy tylko zbliżaliśmy się do skrzynek, na górze, zaraz na wyjściu z deserta czekał:

60kn (brat),
33dr (ja),
36sr (kolega).

Robiliśmy to dla zabawy. Zysk był nijaki (ba, zdażało się, że noobki nie brały nagród -.-), ale po szkole można się było rozerwać :)

Beh0lder 06-10-2009 23:54

moj ostatni hmm szedlem swoim b... charem z jakims 20 lvlem i drugim 20 lvlem i... 70 jeden sie lognol drugi ze mna mial wracac a profilaktycznie sprawdzilem x rayem a tam 120 rp + ten pallek co z nami szedl :baby:

Hexus 07-10-2009 21:53

Szedłem z jakimiś dwoma nieznajomymi i nie było problemów szliśmy zabraliśmy nagrody i 10k w kieszeni ;D

Jak przeczytałem twój post Siriusen to ... hahah :D
myślałem że padnę ... Magic long sword, g legi
Cytuj:

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

Novol 07-10-2009 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siriusen (Post 2647857)
....

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

Ty chyba tego Deserta na otsie robiłeś bo nikt poza 3 osobami z antyci nie ma MLS.(Antyka jakos tak nie pamietam nazwy ;p)
Po 2 niemożliwe zeby ludzie z takimi itami zostali zabici przez zerki chyba ze to pro evo 1kk hp bosski z otsa
Topic:
kiedys weszłem z kolegą tam bo niewiedzieliśmy co tam jest i przez 2 godziny chodziliśmy tam ale na zerki ubiły dopiero potem dowiedziałem sie ze tam jest desert quest xD.

Demise 08-10-2009 03:40

Moje wszyskie obeszly sie bez wiekszych komplikacji.

Couranger 08-10-2009 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Novol (Post 2662181)
Ty chyba tego Deserta na otsie robiłeś bo nikt poza 3 osobami z antyci nie ma MLS.(Antyka jakos tak nie pamietam nazwy ;p)
Po 2 niemożliwe zeby ludzie z takimi itami zostali zabici przez zerki chyba ze to pro evo 1kk hp bosski z otsa
Topic:
kiedys weszłem z kolegą tam bo niewiedzieliśmy co tam jest i przez 2 godziny chodziliśmy tam ale na zerki ubiły dopiero potem dowiedziałem sie ze tam jest desert quest xD.

A ty na jakim otsie masz tego 240 lvla? Antyka hahaha majac 240 lvl nie wiesz jak sie server nazywa ? NICE

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:14.