![]() |
pk+hunted=niemoc ??
Chciałem poruszyć pewną sprawe.Chodzi mi o pekowanie,huntowanie postaci przez hlvl(np:zabiliśmy hlvl red skula w pare osób,który bezkarnie(on tak uwazał:P)moze biegac i zabijac.Za pare minut wpadła ekipa i shuntowała wszystkich i kazała płacić w sumie za to że postąpiliśmy słusznie.Pomine fakt ze na drugi dzień miałem już schakowaną postać-dziwny zbieg okolczności.) co wogóle przechodzi zapewne bez echa w środowisku GM-ów itp. mimo ze pisałam do nich wiele razy w tej sprawie.Więc dochodząc do sedna ,przecież zgłoszenia o takich incydentach są kompletną fikcją,po co wogole przy zakładaniu konta jest zgada, bądz nie na przestrzeganie regulaminu oraz okienko w Tibii:"napisz do GM jesli masz klopot".To sciema,nie spotkałem sie jeszcze z jakimiś reakcjami GM w takich sprawach a gram juz 2 lata!Rzucili ludziom "koło ratunkowe"-a niech se pisza i tak nas to nie obchodzi.Co sądzicie o tym i moze ma ktos pomysł jak ten problem rozwiązać?
|
Jesli liczba Gmow wzroslaby i byliby oni wspierani przez CIPow, sprawa moglaby ulec poprawie. Musialoby byc kilka GMow ''czynnych'' w kazdej godzinie na kazdym swiecie. Bo teraz sprawa wyglada mniej wiecej tak : 3 gmow siedzi i gada ze znajomymi, reszta offline, gra na swoich normal charach.
|
Hmmm...wygląda mi to tak jak sytuacja polityczna w Polsce:(
|
Cytuj:
@Topic Ja miałem przyjemność e-mailować z [email protected] czy jak to ma, i nie było tym razem automatycznego wysyłania do FaQ tlyko spokojnie mi łepek wytłumaczył. Może wygrał w totka? -,- Bo normalnie rutynowo gm to cham, który daje ci ignora bo mu "spamujesz"... |
Moze jestem ciemny, albo za malo gram w tibie, ale nierozumiem o co Ci chodzi. O to, ze znajomi zabitego high lvl zemscili sie za to ze im kolege utlukliscie...? To ma byc powod do msg'owania gm'a? Gdzie w regulaminie jest napisane, ze nie mozna zabijac ludzi, ktorzy ubili twojego rl/tibia przyjaciela, kiedy ten mial redskull'a? Owszem hack jest dosyc podejrzany... Ale zaloze sie, ze nie masz jak udowodnic, kto Cie zhackowal.
A pomijajac hac; byles/byliscie normalna/normalnymi ofiara/ofiarami power abusingu... |
GMi? Niezle leszcze :P Maja serce dla cziterow...
Wkleje ssa zebyscie dowod mieli http://img116.exs.cx/img116/6913/gm6sx.jpg Ten koles uzywal rybaka (i to takiego perfidnego co na jednym polu lowi tylko) a GM dal mu "sprawiedliwy" wyrok w postaci wywalenia do swiatyni... |
kto powiedzial ze oni nie moga zabijac (hlvle was)? Grasz na swiecie z systemem skulli wiec moga zabic bezkarnie 2 osoby na dzien (Ty zreszta tez). Gdyby GM'owie mieli interweniowac w kazdej takiej sytuacji to by im zycia nie starczylo na to... Niektore "przewinienia" sa po prostu czescia gry i inaczej juz nie bedzie bo kazdy lubi grac po swojemu.
|
No własnie! A niech mi ktoś powie, czy spotkaliście się kiedykolwiek z tym, że Gm ukarał w jaki koleiwek sposób osobe, która zabiła gracza na lvl mniejszym niż 10(nie pamietam dokładnie czy był to 10, czy 11), bo ja nie! I to jest właśnie przykre. Na moim świecie (Galana) nigdy nie spotkałem się z tym, że szanowyny pan Gamemaster był on-line. Spróbuj coś zgłosić na Ctra+R. Uzyskasz odpowiedź? Tak, to po jakim czasie? To samo jest z Power abuser i pk na h lvl....pozostawie to bez komentarza, bo się za bardzo wkur..rzyłem!
|
Cytuj:
Niektórzy red skulle zabiją dla ciebie dowolną postać za odpowiednią opłatą... to też jest biznes... tylko ze ich ofiarami są głównie nooby! A jeżeli widziałeś, to mogłes się najpierw zapytać dlaczego ich zabijał. Być może to po prostu pomsta. Masz prawo go zabić jeżeli zaatakuje kumpla lub ciebie... wtedy wal bez skrupułów! |
Kurde, ale to jest normalne, że mając kolegów, po śmierci przez panaX mścisz sie na owym gościu, a hacka chyba nie jesteś w stanie udowodnić.
Nie rozumiem waszego oburzenia, chodzi mi także o to, ze ja grając na Azurze, też miałem hlvl, i gdyby ktoś mnie ruszył, to powiedziałbym im, i mam nadzieję że pomogliby mi. A skulle są przecież dozwolone, co Cię obchodzi, że jakiś koleś ginie, jeżeli nie znasz go. Może to jakiś dupek, który wyzywa innych, i taki hlvl, dlaczego nie miałby go ... A może poprostu sobie przeskrobał za coś, tyle że owy noob mówi co innego, ..... bezsensu sie denerwować. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:25. |