Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft, the best pvp class (3.2.0) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220920)

Xerden 12-09-2009 11:15

World of Warcraft, the best pvp class (3.2.0)

Jaka wg. was jest aktualnie najlepszą klasą do pvp? Głosujcie!

maxen13 19-09-2009 10:14

Hmm, mnie dziwi brak głosów na shamana. Tak trochę teraz poczytałem, i jako, że założyłem triala, chyba sobie zrobie nie warra, maga lub druida, ale shamana. Praktycznie można powiedzieć, że Shaman jest najlepszą hybrydową klasą obok druida. Ma szeroki zakres swoich umiejętności, i to czyni go dobrym. Gdy kiedyś grałem na jednym privie, może jakieś 2 lata temu, solowanie elitów o 2 lvl'e większych ode mnie nie było żadnym problemem.

Co do warriora to nie wiem. Ile jest głosów, dwa czy jeden? Teraz coś ludzie narzekają na nerfy, na obniżony DPS itd. Ja się nie wypowiadam bo nie wiem.

Kolejna sprawa to DK. Czy jest lepszy od Shamana? Raczej tak, bo to przecież mięśniak w plate z czarami, czyli dostajemy takiego Battle Maga.

Mój głos idzie na Shamana, bo wg mnie to jest bardzo dobra klasa i łatwo się zabija paladynów, a przecież wiemy ile teraz ich jest, szczególnie tych retri. Ale z naszym DPS'em nie mają szans, nawet bąbelki im nie pomogą!

Aeglos Tribunal 19-09-2009 11:05

Jak dla mnie nadal pozostaje warrior. Z dobrym buildem i dobrym skillem (bo wg. mnie nadal trzeba mieć skilla, żeby grać pvp warriorem) jest prawdziwą maszynką do zabijania : ).

eerion 19-09-2009 13:59

Cytuj:

Hmm, mnie dziwi brak głosów na shamana. Tak trochę teraz poczytałem, i jako, że założyłem triala, chyba sobie zrobie nie warra, maga lub druida, ale shamana. Praktycznie można powiedzieć, że Shaman jest najlepszą hybrydową klasą obok druida. Ma szeroki zakres swoich umiejętności, i to czyni go dobrym. Gdy kiedyś grałem na jednym privie, może jakieś 2 lata temu, solowanie elitów o 2 lvl'e większych ode mnie nie było żadnym problemem.
Nie wzoruj się piratami.
Aha no i pvp, w któym szaman niestety dominującą klasą nie jest.
Cytuj:

Kolejna sprawa to DK. Czy jest lepszy od Shamana? Raczej tak, bo to przecież mięśniak w plate z czarami, czyli dostajemy takiego Battle Maga.
Nie obrażaj magów, podciągając koło nich DK.

Co do obecnej sytuacji. Z jednej strony można złożyć maga hateowego na każdy build (arcane na retarded podobnych, frost na większość DPSów, fire na healerów), ale w praktyce nie jest tak różowo. Niestety obecnie w PvP dominuje retardyn, który jest klasą zbyt kochaną przez blizzarda. Więc chcąc nie chcąc głos idzie na gayboya.

CytrynowySorbet 19-09-2009 15:02

Dokładnie Retardyn, zaryzykowałbym jeszcze Protadyna.

_WrD_ 19-09-2009 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maxen13 (Post 2650101)
Shaman jest najlepszą hybrydową klasą obok druida.

I jedyną :]

Aeglos Tribunal 27-09-2009 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2650508)
I jedyną :]

jakby nie patrzyć Paladyna też można do tego zaliczyć ; ) wg. mnie

CytrynowySorbet 27-09-2009 12:58

Każda klasa zdolna to sprawowania więcej niż jednej roli w raidzie to hybryda. Więc DK, Warr, Pal to też hybrydy.

eerion 27-09-2009 13:14

Klasy hybrydowe: Druid, Warrior, Paladyn, Death Knight, Priest, Shaman
Klasy niehybrydowe (a jak toto nazwać? :P): Mag, Rogue, Hunter, Warlock

ponczus 27-09-2009 19:02

@Eerion mag może tankować na glucie :P Więc też jest hybrydowy :D A rogal też może tankować, przez jakieś 20 sekund :D

Nie ma czegoś takiego jak najlepsza klasa do pvp. Są klasy prostsze (DK) i trudniejsze (priest na przykład). Prostsze to typowy face roll. Był nawet filmik na youtube o kolesiu który w pvp używał makra grając DK. Makro używało zupełnie randomowo skilli i cooldownów, a koleś je tylko spamował. Średnio wygrywał 2 na 3 walki w 2vs2 w których nie trafiał na DK.

_WrD_ 27-09-2009 19:17

Każdą (no, prawie) klasę możnaby nazwać hybrydową. Każda (prócz rogue, locka i maga) może spełniać dwie funkcje, jedną lepiej, drugą gorzej. W przypadku WoWa hybrydą nazywa się klasy, które mogą pełnić trzy role (nie dwie): druid, pal i shammy.Ale niestety, jak to w hybrydach bywa, mogą robić niby wszystko, ale wszystko średniawo ;p

CytrynowySorbet 27-09-2009 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2655317)
Każdą (no, prawie) klasę możnaby nazwać hybrydową. Każda (prócz rogue, locka i maga) może spełniać dwie funkcje, jedną lepiej, drugą gorzej. W przypadku WoWa hybrydą nazywa się klasy, które mogą pełnić trzy role (nie dwie): druid, pal i shammy.

Oj nienienie. Właśnie że nawet dwie funkcje. Hybryda to połączenie czegoś (ilość nie ma znaczenia).

Hybryda to klasa, która może spełniać rolę DPSa i healera / tanka / obu.

_WrD_ 27-09-2009 20:20

No to w każdym razie każda klasa prócz rogue i locka jest hybrydą :d

kołbaś 27-09-2009 20:54

to zalezy bo kiedys warlock jak mial jeszcze fajnejszego talenta to tankowal casterow w bt wiec byl jako tank xD

eerion 27-09-2009 22:01

Cytuj:

Każdą (no, prawie) klasę możnaby nazwać hybrydową. Każda (prócz rogue, locka i maga) może spełniać dwie funkcje, jedną lepiej, drugą gorzej. W przypadku WoWa hybrydą nazywa się klasy, które mogą pełnić trzy role (nie dwie): druid, pal i shammy.Ale niestety, jak to w hybrydach bywa, mogą robić niby wszystko, ale wszystko średniawo ;p
Cytuj:

There are different views on how many possible functions are needed to consider a class a "hybrid". The most limited definition here would be any class that has three or more different possible functions they can be good at, given the correct talent spec and/or gear. This definition would only consider paladins, shamans, and druids as hybrids. Some, like Blizzard, consider hybrids to be any class that has two or more functions that they can spec for – their "token group role" (healer, tank, or damage dealer) and a side role, usually taken as helpful in soloing or in PvP. If the definition is widened in this manner then warriors, death knights, and priests are added to the list of hybrids.
Wychodzi na to, że własnie w wowie hybrydą są klasy, które mogą pełnić 2 z 3 funkcji xD
Cytuj:

@Eerion mag może tankować na glucie :p Więc też jest hybrydowy :D A rogal też może tankować, przez jakieś 20 sekund :D
Wiesz, że nie o to chodzi xD.

Cytuj:

No to w każdym razie każda klasa prócz rogue i locka jest hybrydą :d
Cytuj:

to zalezy bo kiedys warlock jak mial jeszcze fajnejszego talenta to tankowal casterow w bt wiec byl jako tank xD
Warlock, Rogue, Mag, Hunter nie mają drzewka, które by było pod tankowanie. Każda ich specka była skierowana pod DPS, więc nie mogą być nazywani hybrydą. To, że niektóre encountery są zrobione tak, że tankuje inna klasa niż zwykle, nie oznacza, że ta klasa jest hybrydą.

Novol 27-09-2009 23:27

Osobiście mam Palla 80 protection z kilkoma skillami w retri i powiem wam tak Jestem 100 razy lepszym tankiem niz byle jaki warrior ponieważ same aury leczenie bańki spelle na resista gbow gbok itp To tak jak bym miał wszystkie klasy po trochu w jednym. gram palem 3 lata na globalu i WIEM CO MÓWIE
A szaman tez jest bardzo dobra profesją ponieważ z totemami może wyciągnąć hity nawet po 10k na ture wiem bo na battlegroudach zawsze takie dostaje ale ze mam 40khp i 25k many i po 40 resista na wszystko z seta to mi to zwista a jak by ktoś nie wiedział Palladyn może też resac więc jest bardzo dobrze zbudowaną klasą DO WSZYSTKIEGO ma troche mało speli offensywnych jedynie min exorcism content ale da się grać i do expa polecam RETRI. Jak mam błędy ort to MACIE PECHA

kołbaś 28-09-2009 07:37

nie, wtedy wychodzisz...

eerion 28-09-2009 11:28

Cytuj:

ale ze mam 40khp i 25k many
Czekaj, czekaj... Pirat?
Ciekawe w jaki sposób na globcu wyciągniesz naraz tyle hp i many...

Vil 28-09-2009 11:48

pirat ?

255 lvl cap funserver...

Novol 28-09-2009 12:19

Od Samych setów macie po 170 OD ITEMA DO niektórych skilli a co dopiero jak masz enchantingi po 20 skilla do itema albo po 10 do każdego tak samo z enchantem do broni +8 ataku jak nie wierzycie to wjedzcie na worldof warcraft.pl i zobaczcie sreeny harów. Chyba was mama bije ze mówicie ze gram na fun servie 255lvl -.-.
JAK GRACIE NA PRIV SERVACH BEZ POŁOWY SETÓW W TBC TO SIĘ NIE WYPOWIADAJCIE CO JEST NA GLOBIE NO-COMENT -.-X(X(
MOGE WAM DAĆ DO MOJEGO SETA LINK CO DAJE TYLE HP ZE WAM WYWALI GAŁY -.-
http://www.wowhead.com/?itemset=-208 RETRI
http://www.wowhead.com/?itemset=-207 TANK
dziennie robie po 5 raidów więc mam co robić i stąd biore regalie na itemy
A sry 40k hp i 25k many z buffami

@Down pisze że to mój set pod retri bo mi się nie chciało szukać seta od tanka jakyście nie wiedzieli talenty można wymażywać i dawać inne za opłatą w goldzie a nie prawdziwą kasą.
Co ja na to poradze że czytać nie umiesz ;/ a się wypowiadasz....
Jak ci tak zależy to znalażłem tego seta od tanka http://www.wowhead.com/?itemset=-207

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:50.