Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Jak przeżyc poczatki - gdzie jest łatwe "mieso" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220928)

gapowata 12-09-2009 14:03

Jak przeżyc poczatki - gdzie jest łatwe "mieso"

Chciałam porozglądać się troche po Ab’denrie i znaleźć miejsca gdzie mogłabym popolowac… i zostałam zabita – kochana strata levelu ;( druga wyprawa – ledwo uciekłam smokowi:(. W dodatku aby cokolwiek zabic musiałam przejść szmat drogi, co sie nie opłaca – na Ab’ podobno są dobre expowiska z trollami, ale GDZIE?! (bardzo proszę o łopatologiczne wskazówki, bo bystra to ja nie jestem) Gdzie sobie poradzi poczatkujący:baby: 8lvl rycerz (spłukany do tego - tylko stówa na koncie)

Nie chodzi mi o to, aby zdradzać mi je wszystkie, ale chociaz 1-2 abym zarobiła troche kasy i nabiła z kilka lvl bo obecnie jestem dopiero na 8mym :/ oraz spłukana i zagubiona i wcale mi się to niepodobna. Mainland zamiast zachęcać mnie do gry odrzuca przez to :/ Przeszłam obie czesci BG obie czescu Diablo, EI ponoc wkurzajace olbrzymim poziomem trudnosci, IWD, NWN bez żadnej pomocy czy kodów, wiec chciałabym tez pokonac tego RPG

i jeszcze miłobyłoby abym sie dowiedziała jakich miejsc unikac...

Koran11 12-09-2009 14:15

dilejt plax

kochamcienzarufki 12-09-2009 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gapowata (Post 2646019)
wiec chciałabym tez pokonac tego RPG

O rotfl. Tipji się nie pokonuje/ przechodzi. Ona pokonuje ludzi. Grają w nią same dzieci neo i złodzieje, więc ja bym na Twoim miejscu przestał w ten shit grać, jeśli chcesz ją na jakiś sposób "przejść".

Charin 12-09-2009 15:06

Świat? Nick? Skile? Cokolwiek?

RedFOg 12-09-2009 17:21

na trolle idziesz tak:
w Ab depo schodami na -1
potem na wschód górą albo dołem aż dojdziesz do domków
schodami na -2
i na północ
piszesz do NPC hi->key->yes (kosztuje 50gp) i otwierasz nim drzwi

drugie expowisko to waspy koło miasta
wychodzisz bramą i idziesz na wschód
potem w górę
(po drodze 2 proachery)
i do dziury

trzecie to zamek na wyspie na wschód od miasta ale na 8lv nie masz po co tam iść
wbij 10 i próbuj
przed wejściem do tunelu są orce warriory, spearmany, zwykłe i elf
na -1 minosy, orce, troll i dwarf
na -2 minosy i orce
na -3 mino guard i zestaw z góry
powierzchnia tak od 30lv ze względu na zerki
na wieżach są elfy, orce, na szczytach: na 1 zerk, na 2 hunter, na 3 mino archer

jak chcesz zarobić to na południu od miasta są Wzgórza Fermour, z goblinów lecą small stones, za bp nieźle płacą

dla wysokich lv jest hellgate ale nigdy nie byłem to nie opiszę :|

jeśli grasz na Guardii to pomogę, anpisz tylko nick na pw

kropik 20-09-2009 19:13

Kurna, i po co zakładasz tyle durnych tematów? Są poradniki jak grać gdzie jest wszystko opisane od podstaw i nie trzeba zakładać co chwile tematu żeby się dowiedzieć jak grać. I tej gry się nie przechodzi to nie jest diablo gdzie se misje robisz tylko to jest jakby życie w magicznym średniowieczu i cel jest podobny jak w prawdziwym życiu

gapowata 20-09-2009 20:29

I chyba to jest twoje jedyne zycie skoro sie tak irytujesz z byle powodu.

A poradniki bym spokojnie poczytała etc zostawiając w spokoju forum ale niestety panuje w nich taki burdel i nawet przez szukaj trudno sie czegokolwiek dokopać, ze łatwiej było zamieścic temat. A o ile wiem nie masz obowiązku odpowiada na cudze posty wiec co psiuczysz? Zabili ci postać, straciłes ekwp i bierzesz sie za odreagowanie?

A przejść mozna - dobic do najwyższego lvl i zdobyć najlepszy ekwp oraz jezeli lubi sie biegac stadnie przejść wszystkie misje oraz zwiedzic tyle świata ile pozwala bezpłatne konto. Po tym gra juz raczej nie przedstawia Żadnego wyzwania prawda?

RedFOg 20-09-2009 20:50

@UP:
po tym wystarczy PACC kupić i masz do jego końca w trzy i troche wyzwań :D

Beh0lder 20-09-2009 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gapowata (Post 2651334)

A przejść mozna - dobic do najwyższego lvl i zdobyć najlepszy ekwp oraz jezeli lubi sie biegac stadnie przejść wszystkie misje oraz zwiedzic tyle świata ile pozwala bezpłatne konto. Po tym gra juz raczej nie przedstawia Żadnego wyzwania prawda?

Omg tu nie ma najwyzszego lvla bijesz w nieskonczonosc ;p , misji tez wszystkich nie przejdziesz bo nikt tak naprawde wszystkich nie zna.

gapowata 20-09-2009 21:26

red frog - pacc'a nie kupie bo gra nie jest warta wywalania na nia kasy ;)

ruszek 20-09-2009 22:26

To nie przejdziesz wszystkich misji bo 40 % jest dla pacc, do 20 % misji na facc jest potrzebny pacc, a do 10 % trzeba wcześniej wykonać misje na pacc. I zostaje nam... 30 % Misji z gry !

Powodzenia!

Upierz 20-09-2009 22:51

Nie graj w tibię, bo widzę, że wczuwasz się w klimat i szukasz epickich przygód w MMO. Tibia nie jest do tego, z tibii zabawy mieć nie będziesz. ;< Może to i tak wygląda, ale tylko na początku jest tak fajnie, z późniejszym poznaniem mechanizmów idzie utrata klimatu i zaczyna się expienie. Do tego masa debili, nie wczujesz się w rozgrywkę. Polecam kupno Guild Wars. ;)

gapowata 20-09-2009 23:06

mam 600 mhz, 192 ramu, 16 mb na grafice... guild wars moge kupić, ale ty kupujesz mi nowego kompa :)

Mezive 20-09-2009 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Upierz (Post 2651478)
Nie graj w tibię, bo widzę, że wczuwasz się w klimat i szukasz epickich przygód w MMO. Tibia nie jest do tego, z tibii zabawy mieć nie będziesz. ;< Może to i tak wygląda, ale tylko na początku jest tak fajnie, z późniejszym poznaniem mechanizmów idzie utrata klimatu i zaczyna się expienie. Do tego masa debili, nie wczujesz się w rozgrywkę. Polecam kupno Guild Wars. ;)

zgadzam sie z tym ze tibia moze zepsuc ten zapal ;/

gdyby byla mozliwosc z checia bym Ci oddal moejgo starego kompa,malo jest ludzi z tak pozytywnym zapalem

RedFOg 21-09-2009 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gapowata (Post 2651391)
red frog - pacc'a nie kupie bo gra nie jest warta wywalania na nia kasy ;)

żaby to ty w ogródku masz :D
a PACCa z radością po 100lv kupisz jak za godzinkę expa będzie ci 1% na FACCu leciał... PACC ma (niestety) najlepsze/najciekawsze quest (PoI, Demon Hunter Outfit, Demon Oak), potwory do expa na hight-lv, outfity itp. :\

gapowata 21-09-2009 17:58

sorka, fog ;] w tedy to poprostu pewnie gre w wiekszej mierze oleje i bede pinkać kiedy bedzie mi nudno. Jestem skompiradłem, a tibia mnie nie powaliła tak, zebym siedziała z zapałem przy monitorze.

a co do zapału uprzejmie dziekuje panom z góry :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:12.