Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kolejna żałoba narodowa? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=221182)

domin3x 19-09-2009 02:04

Kolejna żałoba narodowa?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wp.pl
Prezydent Lech Kaczyński rozważa wprowadzenie żałoby narodowej w związku z katastrofą w kopalni "Wujek-Śląsk", w której zginęło 12 górników - poinformował prezydencki minister Paweł Wypych. Decyzja ma zapaść w sobotę.

Denerwują mnie już te żałoby narodowe. Rozumiem, że była tragedia, no ale bez przesady...
Jak podaje wikipedia w ciągu ostatnich 5 lat mieliśmy więcej żałób narodowych, niż jakiekolwiek inne państwo łącznie.
Imo teraz żałoba narodowa, to bardziej chwyt na wyborców, niż jakikolwiek szacunek dla ludzi dotkniętych tragedią...

Royal_Michael 19-09-2009 02:20

I co znów się będziemy smucić przez cały weekend? -.-
http://www.youtube.com/watch?v=S-fyEW8-mME
polecam, bardzo trafny tekst

Wylansowany 19-09-2009 07:30

Teraz zacytuję zdanie, o którym myśli duża część Polaków, czytając przemyślenia Prezydenta nt. żałoby narodowej:
"Oby nie, bo meczu nie będzie na weekend"...

Sey 19-09-2009 07:55

Dla górników ze Sląska ? :] I po co im żałoba narodowa skoro się nie czują Polakami ?
Won z Polski do szwabów !

Kefka 19-09-2009 09:21

A bardzo chętnie, bardzo chętnie, myślę, że nam Ślązakom wyszłoby to dużo bardziej na zdrowie gdyby Śląsk byłby w Niemczech, niż wam :)

My się o żałobę nie prosiliśmy.

Articuno 19-09-2009 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2650043)
Teraz zacytuję zdanie, o którym myśli duża część Polaków, czytając przemyślenia Prezydenta nt. żałoby narodowej:
"Oby nie, bo meczu nie będzie na weekend"...

Jak mi odwołają Eurobasket w Katowicach(o, ironio!) to zabije...............

piternet 19-09-2009 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Royal_Michael (Post 2650016)
I co znów się będziemy smucić przez cały weekend? -.-
http://www.youtube.com/watch?v=S-fyEW8-mME
polecam, bardzo trafny tekst

Genialne ;-)

Z tymi żałobami to już przesadzają...

Yoh Asakura 19-09-2009 11:25

Nie obchodzi mnie to, niech sobie wprowadzają. Ja tam żadnej zmiany nie odczuję.

Rybzor 19-09-2009 12:07

Dokładnie, jak napisał Yoh, większości z Was i tak nie dotknie ta żałoba, część pewnie nawet nie zauważy.

Nawet gdyby przenieśli jakiś mecz na późniejszy termin, to who fkin cares? Mama zawsze mi mówiła: "jutro też jest dzień" : P

Rav 19-09-2009 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2650164)
Nie obchodzi mnie to, niech sobie wprowadzają. Ja tam żadnej zmiany nie odczuję.

szczegolnie jak sie z domu nie wychodzi

Yoh Asakura 19-09-2009 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rav (Post 2650217)
szczegolnie jak sie z domu nie wychodzi

A jak wyjdziesz to odczujesz? Pewnie będziesz widział świat na czarno biało. Litości, ludzie, robicie się naprawdę strasznie żałośni, a wasze docinki są kompletnie bezsensowne. :baby:

Rav 19-09-2009 12:45

Nie napisalem tego zeby ci 'dopiec' ale uwazam, ze jesli juz mamy zalobe w kraju to niemozliwym byloby nie odczuc tego w zaden sposob gdyz niesie to za soba pewne zmiany. mam teraz spowoniony net to ci nic nie znajde zeby zacytowac ale wiki>zaloba narodowa i na pewno jest tam napisane o odwolaniu imprez, zawodow sportowych itd

K.Jay 19-09-2009 12:56

Hmm... Czyli wychodzi na to, że kolejna żałoba będzie 14 października.

K.Jay

Yoh Asakura 19-09-2009 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rav (Post 2650233)
Nie napisalem tego zeby ci 'dopiec' ale uwazam, ze jesli juz mamy zalobe w kraju to niemozliwym byloby nie odczuc tego w zaden sposob gdyz niesie to za soba pewne zmiany. mam teraz spowoniony net to ci nic nie znajde zeby zacytowac ale wiki>zaloba narodowa i na pewno jest tam napisane o odwolaniu imprez, zawodow sportowych itd

No np. jakie? Telewizji nie oglądam, wisi mi to, czy odwołają jakieś programy. Polska liga mnie nie obchodzi, świat nie zmieni barw na czarno białe, C+ Sport HD nie odwoła transmisji spotkań Premier League, nikt mi nie zabroni słuchać głośno muzyki...
I don't give a f*ck

Lasooch 19-09-2009 13:03

To, że mamy statystycznie 9 dni żałoby w miesiącu, nie oznacza, że żałoby są ze zbyt błahych powodów. To po prostu potwierdzenie, że Polska jest Chrystusem Europy, o czym zresztą wiemy od dawna.

Sey 19-09-2009 13:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kefka (Post 2650073)
A bardzo chętnie, bardzo chętnie, myślę, że nam Ślązakom wyszłoby to dużo bardziej na zdrowie gdyby Śląsk byłby w Niemczech, niż wam :)

My się o żałobę nie prosiliśmy.

I bardzo dobrze, lećcie robić pały szwabom ;)

Argen 19-09-2009 14:23

Nie obchodzi mnie to, nie mam zdania. Dla mnie mogą robić żałobe codziennie.

Duke Dran 19-09-2009 14:39

Tibia rox!

robek 19-09-2009 15:01

Cytuj:

Prezydent Lech Kaczyński podjął decyzję o wprowadzeniu dwudniowej żałoby narodowej w związku z tragicznym wypadkiem w kopalni w Rudzie Śląskiej. Zginęło 13 górników.

Żałoba zacznie się w poniedziałek o godzinie 6 rano. Decyzja prezydenta wymaga jeszcze kontrasygnaty premiera.
Z calym szacunkiem, ale pan prezydent jest idiota. Ile ludzi dzis zginelo w wypadkach, ile ludzi umarlo dzisiaj smiercia naturalna w Polsce?

Niedlugo bedzie nastepny wybuch, zawali sie kamienica, zginie 20 osob - dalej zaloba? Wspolczuc tym ludziom wspolczuje, wiem co to stracic bliska osobe, no ale bez jaj... Powstanie warszawskie - zginelo 200 tys ludzi - slusznie, ale przez te ostatnie lata to jest parodia...

Wielkimanitu 19-09-2009 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2650224)
A jak wyjdziesz to odczujesz?

Nie trzeba wychodzić z domu, żeby odczuć żałobę - przecież w telewizorni nie będą pokazywane komedie ani niektóre programy publicystyczne (Szkło kontaktowe). Uff, dobrze, że zdążyłem obejrzeć "Kowboja z Szanghaju" :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:15.