![]() |
Kolejna żałoba narodowa?
Cytuj:
Jak podaje wikipedia w ciągu ostatnich 5 lat mieliśmy więcej żałób narodowych, niż jakiekolwiek inne państwo łącznie. Imo teraz żałoba narodowa, to bardziej chwyt na wyborców, niż jakikolwiek szacunek dla ludzi dotkniętych tragedią... |
I co znów się będziemy smucić przez cały weekend? -.-
http://www.youtube.com/watch?v=S-fyEW8-mME polecam, bardzo trafny tekst |
Teraz zacytuję zdanie, o którym myśli duża część Polaków, czytając przemyślenia Prezydenta nt. żałoby narodowej:
"Oby nie, bo meczu nie będzie na weekend"... |
Dla górników ze Sląska ? :] I po co im żałoba narodowa skoro się nie czują Polakami ?
Won z Polski do szwabów ! |
A bardzo chętnie, bardzo chętnie, myślę, że nam Ślązakom wyszłoby to dużo bardziej na zdrowie gdyby Śląsk byłby w Niemczech, niż wam :)
My się o żałobę nie prosiliśmy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Z tymi żałobami to już przesadzają... |
Nie obchodzi mnie to, niech sobie wprowadzają. Ja tam żadnej zmiany nie odczuję.
|
Dokładnie, jak napisał Yoh, większości z Was i tak nie dotknie ta żałoba, część pewnie nawet nie zauważy.
Nawet gdyby przenieśli jakiś mecz na późniejszy termin, to who fkin cares? Mama zawsze mi mówiła: "jutro też jest dzień" : P |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nie napisalem tego zeby ci 'dopiec' ale uwazam, ze jesli juz mamy zalobe w kraju to niemozliwym byloby nie odczuc tego w zaden sposob gdyz niesie to za soba pewne zmiany. mam teraz spowoniony net to ci nic nie znajde zeby zacytowac ale wiki>zaloba narodowa i na pewno jest tam napisane o odwolaniu imprez, zawodow sportowych itd
|
Hmm... Czyli wychodzi na to, że kolejna żałoba będzie 14 października.
K.Jay |
Cytuj:
I don't give a f*ck |
To, że mamy statystycznie 9 dni żałoby w miesiącu, nie oznacza, że żałoby są ze zbyt błahych powodów. To po prostu potwierdzenie, że Polska jest Chrystusem Europy, o czym zresztą wiemy od dawna.
|
Cytuj:
|
Nie obchodzi mnie to, nie mam zdania. Dla mnie mogą robić żałobe codziennie.
|
Tibia rox!
|
Cytuj:
Niedlugo bedzie nastepny wybuch, zawali sie kamienica, zginie 20 osob - dalej zaloba? Wspolczuc tym ludziom wspolczuje, wiem co to stracic bliska osobe, no ale bez jaj... Powstanie warszawskie - zginelo 200 tys ludzi - slusznie, ale przez te ostatnie lata to jest parodia... |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:15. |