![]() |
Czarna Mafia
Temat zatytułowałem nieco prowokacyjnie. Chcę się podzielić tym dość wstrząsającym artykułem: http://wyborcza.pl/1,75480,7015924,B...k_i_milcz.html
Zachęcam do przeczytania całości. Największe wrażenie robi fakt, że działo się to tak niedawno, w kraju należącym obecnie do UE. |
poprawka: to sie nigdy nie działo, bo o tym w Polsce nie mówimy.
ironia zamierzona. |
To jest... po prostu okrutne i obrzydliwe...
|
Wiadomo, kościół to zaraza.
Nie zaskoczył mnie ten artykuł, wszyscy wiedzą, że to banda zboczeńców. |
Brak komentarza to najlepszy komentarz.
|
Cytuj:
@down Owszem. Wrzucasz wszystkich do jednego worka. |
Cytuj:
:) znaki |
Cytuj:
|
Cytuj:
I co to za określenie 'artykuł bardzo fajny'? Ten artykuł jest straszny i szokujący... |
Cytuj:
Artykuł jak artykuł, sprawa jak sprawa. Na świecie zapewne codziennie gwałci się chłopców i dziewczynki, czy wykorzystuje się dzieci do ciężkiej harówki. Mój żal tego nie zmieni. |
Dlaczego nie mówi się o, dajmy na to, księżach-złodziejach?
|
Ale nie wszędzie ofiary są wyciszane dzięki wpływom Kościoła. I nie wszędzie sprawcy, których wina jest jawna, unikają poniesienia odpowiedzialności.
Cytuj:
|
Cytuj:
I nie tłumacz tej duszy wiarą, bo ja nazwę tę wiarę głupotą - na tej zasadzie ja mogę wymyślić cokolwiek, i powiedzieć, że "tak jest i już". |
Cytuj:
|
Wyborcza - badziewia nie czytam.
|
Lasooch proszę bardzo. Cytując klasyka: nie naśmiewaj się z czyichś wierzeń bo ani to grzeczne ani bezpieczne.
Ad rem Bulwersujące w artykule jest podejście kościoła jako instytucji do tego co się dzieje. Brak wzięcia odpowiedzialności a próba zamiecenia pod dywan i "dania cukierka". A artykuł swoją drogą bardzo dobry. Genialnie pokazuje jak ludzie nie widzą pewnych rzeczy, albo raczej odmawiają widzenia pewnych rzeczy. Parafrazując: Szczęść Boże, mam na imię Wojtek i też mam 12 lat. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie muszę udowadniać Ci istnienia duszy, bo jest to bezsensowne. Ty i tak wszystkiemu zaprzeczysz, bo nie chcesz w nią wierzyć, ponieważ jest Ci tak wygodniej uważać się za zwierzę, bo nie stawia Ci się wtedy wymagań i tyle. Gdyby ludzka potrzeba rozmnażania szła by w parze z oddychaniem i jedzeniem, to byłaby konieczna do życia, a naruszenie tej funkcji powodowałoby w większości wypadków śmierć. A tak to pozostają grą hormonów, które człowiek może w większym i mniejszym stopniu kontrolować poprzez modlitwę i medytacje, o czym zapewne nie słyszałeś, bo nie chciałeś słyszeć. |
Jak ja bym był tym wy*******m za młodu przez księży Johnnem, najchętniej kontynuowałbym wiare muzułmanów i zabijał chrześcijan.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:21. |