Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   KSIĄDZ OKRADŁ BANK Oo (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=221440)

Hakuje_palte_sety 22-09-2009 17:21

KSIĄDZ OKRADŁ BANK Oo

Prokuratura potwierdza: człowiek, który napadł na szamotulską ajencję bankową to ksiądz
W poniedziałek o godz. 14 do ajencji bankowej przy szamotulskim rynku wszedł mężczyzna. Ubrany był w beżową kurtkę i krótkie spodenki, w ręku trzymał pomarańczową reklamówkę. Nie był zamaskowany. Podszedł do okienka i grożąc kasjerce nożem zażądał wydania pieniędzy. Zrabował ponad 6 tys. zł.

Policja obstawiła drogi wyjazdowe z miasta. Już po godzinie, w podszamotulskim Gałowie, legitymowali Norberta J., czekającego na autobus w kierunku Pniew. Jego wygląd odpowiadał rysopisowi przedstawionemu przez kasjerkę. Z jednym wyjątkiem: krótkie spodenki wymienił na garnitur. - Jestem z Białogardu, jestem księdzem - tłumaczył mundurowym 37-latek. Miał przy sobie skradzione z banku pieniądze: dokładnie taka kwotę, jaka zginęła z kasy. Przyznał się do napadu, wyjaśnił policjantom, gdzie schował odzież, którą nosił w jego trakcie.

- Mówiąc, że jest księdzem chciał pewnie wzbudzić zaufanie - domyśla się Jacek Michałowski, oficer prasowy szamotulskiej policji.

Okazuje się, że nie kłamał. Jeszcze trzy miesiące temu Norbert J. pracował jako wikariusz w jednej z białogardzkich parafii. Potem przeniósł się do Poznania, gdzie spędził ostatnie tygodnie zarabiając jako ochroniarz.

Prokuratura przesłuchuje księdza.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań

Jak myślicie, bug mu wybaczy ?

Wylansowany 22-09-2009 17:24

Czy "bug" mu wybaczy? Nie chce wzbudzać wojny nt. religijny, ale z tego co zapamiętałem na lekcjach religii, to tak.

Pomocny Murzyn 22-09-2009 17:28

Wpierw naucz sie pisac po polsku, a potem rob tematy na forum. Ksiedzem moze zostac kazdy, nawet taki idiota jak ty wiec w czym problem? Nie kazdy ksiadz jest swiet. Ksieza to tez ludzie, a jak wiadomo tym czesto do glowy wpadaja glupie pomysly.

RobAsh 22-09-2009 17:35

Uwarzam, ze bug mu nie pomorze bo go nie ma heheczky.

/ontop: No i? Wyjebane 100% na to, co zrobił. Szkoda, że jego nędzna historia wiąże się(jedynie na tle geograficznym) z moim rodzimym miastem.

AWE SZATAN.

Argen 22-09-2009 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuje_palte_sety (Post 2652417)
Okazuje się, że nie kłamał. Jeszcze trzy miesiące temu Norbert J. pracował jako wikariusz w jednej z białogardzkich parafii. Potem przeniósł się do Poznania, gdzie spędził ostatnie tygodnie zarabiając jako ochroniarz.

Taki "prawdziwy" ksiądz jak ze mnie baletnica.

P.S.: Ostentacyjne "ateista coolwannabe" i pisanie bug =/= bycie fajnym. Sad, but true.

@down

Aha, wierzysz w boga słońce? Czy w budde i kolejne wcielenia w waszki g?
Wiem o tobie tyle, że jesteś miernym prowokatorem : <

Hakuje_palte_sety 22-09-2009 17:40

Nie jestem ateistą.
Wiesz o mnie tyle co ja, o ciężkiej pracy. (zarówno fizycznej jak i umysłowej)

Po co zostawał księdzem skoro chciał se napaść na bank ?
Ksiądz wcale nie wzbudza zaufania..

Rybzor 22-09-2009 18:00

Lol, widać kryzys panuje, za mało na tacę dają.

Chociaż ciśnie mi się na usta tekst: no i co z tego, że to ksiądz? Tak samo łamią prawo jak "zwykli" (nie księża) obywatele ;;

Dark Sven 22-09-2009 18:27

A mie sie takie pytanie ciśnie na usta. Co mamy zrobić z tym fantem? Ftpl wypowiada wojne KK?

Beh0lder 22-09-2009 18:30

Na krzesuo z nim o/

Buenty ortograwiczne zamieżone

Duke Dran 22-09-2009 19:18

A mówiłem mu żeby schował tą kasę ehh. I kolejny za kratkami.

Chenieq 22-09-2009 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2652511)
A mówiłem mu żeby schował tą kasę ehh. I kolejny za kratkami.

On nie miał wspólnika.

kochamcienzarufki 22-09-2009 19:48

Miał. I hał. <kał też>

Zalgadis 22-09-2009 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pomocny Murzyn (Post 2652424)
Wpierw naucz sie pisac po polsku, a potem rob tematy na forum.

Wpierw naucz się dostrzegać ironiczne błędy ortograficzne a potem pisz innym co mają robić.

PS.
Fajny masz podpis lmao.

Rekin Master 22-09-2009 20:01

w sumie nie rozumiem co w tym takiego nadzwyczajnego?
Choć w sumie, coraz częściej mowa w TV o mojej miejscowości :p szkoda tylko, że kojarzy się w sposób negatywny
najpierw afera szpitalna z pozbawieniem płodności jakiejś patologicznej kobiety, teraz ksiądz-rozrabiaka...

Gordorczyk 22-09-2009 20:02

Cytuj:

Wpierw naucz sie pisac po polsku, a potem rob tematy na forum. Ksiedzem moze zostac kazdy, nawet taki idiota jak ty wiec w czym problem? Nie kazdy ksiadz jest swiet. Ksieza to tez ludzie, a jak wiadomo tym czesto do glowy wpadaja glupie pomysly.

nic dodac, nic ujac

Chenieq 22-09-2009 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 2652555)
w sumie nie rozumiem co w tym takiego nadzwyczajnego?
Choć w sumie, coraz częściej mowa w TV o mojej miejscowości :p szkoda tylko, że kojarzy się w sposób negatywny
najpierw afera szpitalna z pozbawieniem płodności jakiejś patologicznej kobiety, teraz ksiądz-rozrabiaka...

Przyko mi,popłacz sobie z tego powodu,ulżyj se ;(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kochamcienzarufki (Post 2652536)
Miał. I hał. <kał też>

ORLY?111jedenraz

Gagerr 22-09-2009 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2652437)
@down
Aha, wierzysz w boga słońce? Czy w budde i kolejne wcielenia w waszki g?
Wiem o tobie tyle, że jesteś miernym prowokatorem : <

Naśmiewanie się z cudzych religii, jednocześnie nie mając o nich żadnego pojęcia, nie jest fajne.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RobAsh

Bug istnieje. To taka rzeka.

Chenieq 22-09-2009 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RobAsh (Post 2652435)

Bug istnieje.To błąd w grze.

Hovvner 22-09-2009 20:57

Cytuj:

Nowa moda w internecie, krytykowanie ludzi za sposób pisania - wowow alesz ty zarombiasty jestes ziooomeq!

OnTopic:

To ksiądz złodziejem być nie może? Wtf?

Argen 22-09-2009 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagerr (Post 2652585)
Naśmiewanie się z cudzych religii, jednocześnie nie mając o nich żadnego pojęcia, nie jest fajne.

A co? Ja ironii sadzić nie mogę? : 0 Żeby nie było, uważam buddyzm za religię mądrą i nie wyśmiewam jej, staram się oddać moje zażenowanie postami autora i pokazać mu, że jego posty wcale nie są zabawne. Btw. MAM pojęcie o buddyzmie. : )

@Zalgadis

Weź ogarnij pojęcie ironii, bo to jest poprostu żenada. To zwykła prowokacja.

@up

Nowa moda w internecie - pisanie "Bóg" jako bug. Zważ, że może to obrażać uczucia różnych osób.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:23.