Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Wygrałem PACCA, czy to nie jest ściema?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=22167)

rush 04-01-2005 17:58

Wygrałem PACCA, czy to nie jest ściema??

Witam, mam bardzo ważne pytanie, ponieważ dzisiaj dostałem list w Tibii od CipSoft. Napisali tam, że zostało wybranych 15 osób (w tym ja) i że mam wysłać do nich mejla z kodem aktywacyjnym, numerem mojego konta i moim hasłem. Obawiam się, że to może być próba hacka. Teraz przytocze treść tej wiadomości:

Rush paladyn
Carlin

Congratulations
You are 1 of 15 characters choosed by polish CipSoft Team.
the prize is free Premmium account for 3 months.
For activation Premmium account send your account number password and activation code for CipSoft e-mail:
[email protected]
activation code : xxxxxxx 8o

Once again congratulations and have a fun with Tibia game !
CipSoft

Czy rzeczywiście to nie ściema i czy ten adres e-mail jest prawdziwy??

Proszę o odpowiedź adminów.

Maniak Hip-Hopu 04-01-2005 18:01

Wyslij do nich a wygrasz hacka. Jasne ze to jest hack. LOL

Shin Chan 04-01-2005 18:02

Gratz Wygrales !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

Hacka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Dostaje take listy co tydzien

Dr.Unknown 04-01-2005 18:02

Jaka ściema, przecierz CipSoft ma konto na Onecie!!!Rotfl

Gixafe 04-01-2005 18:09

"For activation Premmium account send your account number password and activation code for CipSoft e-mail:[email protected]"

Ten tekst mnie zwalił z nóg. :D Nie wiem, jak można być takim frajerem i wymyślać coraz to nowsze tricki podobne do tego. ;/ A tak w ogóle, to "list" nspisany w stylu Cip'ów, więc..pewnie dużo osób dało się nabrać.

rush 04-01-2005 18:14

Ten e-mail wydał mi sie podejrzany X( ... dzieki za szybką odpowiedź.

Thero 04-01-2005 18:19

Wydał ci się aż taki podejrzany, że zataiłeś "kod aktywacyjny", RoTfL. Takie ściemy codziennie się dostaje, ale nie martw się, przywykniesz i zaczniesz to traktowac tak samo jak spam typu "Zrób zakupy z Onet już dziś!".

Prawo Kruka 04-01-2005 18:20

Zwykly standardowy ordynarny email ktory namawia cie od wyslania passow... ile razy mozna powtarzac ze CipSoft nie potrzebuje twoich passow!

Shinjix 04-01-2005 18:20

po 1 CipSoft jeszcze nieogłosił swojej działalności w polsce.
po 2 CipSoft ma własną domene a nie op.pl
po 3 po co im twój acc i pass do aktywacji pacca, oni mogą to zrobić na imię ^.-

Sierput 04-01-2005 18:24

Nigdy Nie Reaguj Na Podobne WiadomoŚci. Cipsoft Nie Potrzebuje Twojego Hasla, PrzecieŻ Ma Do Niego Dostep!!!!!

---Czarny--- 04-01-2005 18:32

op.pl

popatrz na domene i koniec problemu....

Koko 04-01-2005 18:34

BUahahah jaki gość, wysłali mu list z próbą hacka a ten się cieszy i robi szczęśliwe miny

Chopkers 04-01-2005 18:36

ej ja tez chce pacca!!
:D:D:D:D:D
blaga podaj i moj numer plax !!! ;)
account: 123456
password: fuckmymother

slimaczek 04-01-2005 18:58

Ten zrobiony przez polaka.. Widać mo emailu. ja takie widziałem w listach w tibii leżały se na ziemi :P ale email kierowal do cipsoft.com wiec bys raczek hacka nie dostal.

Matfiej 04-01-2005 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sierput
Nigdy Nie Reaguj Na Podobne WiadomoŚci. Cipsoft Nie Potrzebuje Twojego Hasla, PrzecieŻ Ma Do Niego Dostep!!!!!

Rzeczywiście CipSoft nie potrzebuje hasła, ale dlatego, że ma inne sposoby operacji na koncie, a nie dlatego, że ma dostęp do Twojego hasła. Nikt oprócz posiadacza nie zna hasła.

Sierput 04-01-2005 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matfiej
Rzeczywiście CipSoft nie potrzebuje hasła, ale dlatego, że ma inne sposoby operacji na koncie, a nie dlatego, że ma dostęp do Twojego hasła. Nikt oprócz posiadacza nie zna hasła.

Miałem na myśli: CipSoft ma dostęp do Twojego konta. I nie potrzebuje prosić Cię o hasło :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:54.