![]() |
Hack
Dla niektórych może się okazać śmiesznym tematem, ale cóż.
Dziś dostałem hacka, oczywiście tam lvl spadł, itemów nie ma, i tera nasuwa się pytanie: jak wykryć keyloggera na komputerze? Ściągnąłem Tibia Find nic nie znalazła, nie przypominam sobie żebym jakiegoś gówna z nieznajomych stron ściągał, robiłem też skana kompa który nic nie wykazał. Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz formata? |
Jak ci zalezy na charze to tylko format. Wszystkie darmowe antywiry sa nic nie warte. Czyli ci nic nie pomoze oporcz formata chyba ze chcesz sie bawic w anty wiry ale to ci nie da 100% pewnosci:)
|
Został ci jeszcze HijackThis, zrób loga i wklej to na www.wklej.org, potem daj linka i ktoś co się zna ci powie co naprawić... Albo wklej na www.hijackthis.de i tam wklej loga i to ci samo sprawdzi.
|
Zrobiłem wszystko jak należy i wyskoczył tylko jeden żółty krzyżyk w folderze BitComent. Reszta zielone albo znaki za pytania. no więc nie wiem...
|
nie chce mi się dużo gadać więc powiem krótko, najprawdopodobniej nie masz lojalnych znajomych
|
sprawdź dokładnie , jeszcze raz , weź może załatw sobie lepszego antyvira i wtedy przeskanuj.
|
http://www.wklej.org/id/162188/
posiadam AVG z którego póki co jestem zadowolony. No cóż, jeśli hack się powtórzy no to chyba będzie wiadome, póki co nowy account i go lvl. |
Zobaczyłem loga, i puściłem go przez analizę hijacka, i ten krzyżyk mówi że ten plik nie jest ci potrzebny w systemie ale jest bezpieczny.
|
1. Scan antywirusem, darmowy avira jest calkiem przywoity
2. Sciagnij sobie program Combofix, na googlach znajdziesz bez problemu, przescanuj, badz cierpliwy, po skanowaniu usun folder Quubox~ z dysku c: 3. Spybot Search and Destroy, pierwsze scan przegladarek, potem scan komputera, oczywiscie pierwsze zaktualizuj. 4. Wyłacz dostep do Internet Explorera Star> Okresl dostep do programow i ich ustawienia domyslne(pod panelem sterowania)>Niestandardowa> przy IE odznaczasz "dostep do tego programu" i ok Na koniec scan z hijackthis zapisz w notatniku i wyslij na strone: hijackthis.de tyle ode mnie |
Combofix tam mi coś usunął. S&D znalazł tylko coś w cookies. Gadałem z kolesiem który mnie hackuje, powiedział, że już nie będzie mógł bo był update, czy to prawda?
|
Cytuj:
Ale może robić ciebie w konia, jeśli te małe poprawki w aplikacji "Tibia" nie robią różnicy temu kejowi. Druga sprawa to taka, iż to nie musi być skrypt ołntipji, tylko jakiegoś dobrego keya. |
Aby uniknąc hacka nie możesz wchodzić na żadne podejrzane strony o tematyce tibijskiej oraz co jakiś czas skanować komputer w poszukiwaniu wirusów.
Dobry Program Spybot S&D |
Cytuj:
|
No jak zmieniłem hasło to gadałem z tym kolesiem bo sobie lvl wbijał na Infernie, no i taka pogawędka i tyle. Nie każdy hacker to jakiś 12 latek co się od razu jara itd. A jak to niby robi, keylogger i tyle, ale niektórzy kończą informatykę no i wiedzą jak się włamać na 2 komputer czy coś, takie trudne to nie jest.
|
Ta skończył informatyke i dorabia sobie hakując konta tibijczyków xd
|
No to jakim cudem ten keylogger skoro w 1st poście piszesz , że nie ściągałeś nic ze stron niewiadomego pochodzenia ?
|
Cytuj:
|
Może to przykre co powiem i bezpodstawne, ale podejrzewam, że zachciało ci się bota (i ściągnąłeś "pewniaka") i to by wszystko wyjaśniało. Chęć zysku najmniejszym kosztem. Oczywiście mogę się mylić.
|
A ja podejrzewam, iż osoba tworząca ten temat, nie skorzystała z opcji szukaj.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07. |