![]() |
Czy aby nie za stary na Tibie ?
Witam wszystkich.
Od dluzszego czasu nosilem sie z zamiarem gry w Tibie, jako ze mam lata doswiadczenia w innych grach takich jak Lineage, World of Warcraft, Shadow od Legend, MuOnline, Conquer Online, Metin - Tibia jest ta jedna z pierwszych z gatunku.Oczywiscie nie bede rozpisywal sie o roznicach tej gry z wyzej wyemienionymi. Bardziej zalezy mi na wywnioskowaniu czy gracze w moim wieku (25lat) interesuja sie jeszcze Tibia? Czy sa osoby ktore graja aktywnie? Moze jakies gildie ktore zrzeszaja starszych graczy? No i prosilbym o konrety oraz o wypowiedzenie sie tych gdzies moze "ukrytych graczy" o to czy graja i czy zachecaja do gry. Osobiscie jestem znudzony grami 3D, grami pelnymi od efektow, dzwiekow, questow itp. Moje zauroczenie grami MMORPG mija a Tibia miala by pozostac takim relaxujacym musnieciem tejze kategori. |
Za stary. Tibia to gra dla napalonych nastolatków, a nie ludzi, którzy mogą oczekiwać czegoś innego niż pogoni za lvl/kasą.
|
Racja - banda infantylnych dzieciaków po prostu Cie zje przy każdej interakcji z nimi.
|
A graj se tylko nie laz mi na waspy kolo ab i folde bo ja tam b.... :P
@up na szczescie znajdzie sie zawsze rybzior ktory jest mila i uczynna osoba.... |
Jakieś 2-4 lata temu kiedy jeszcze aktywnie grałem w Tibie, znałem sporo graczy z zakresu 20-40 lat. Nie mam pojęcia jak sytuacja przedstawia się teraz, ale też myślę, że zdecydowana większość ludzi to podstawowka/gimnazjum.
|
Jeśli jesteś gotów grać w Tibię mając doświadczenie w grach o niebo lepszych, to jesteś wart tych 12latków.
|
Jak już powiedział Kele - kiedyś w Tibię grało sporo osób w wieku 20-25 lat (bylwali też i starsi). Obecnie jest to raczej gra dla dzieci, nie będziesz się w niej dobrze czuł. Jeśli jednak koniecznie chcesz spróbować, to stwórz postać na serwerze Antica - tam zapewne gra najwięcej "starych" graczy. Spróbuj przyłączyć się do gildii takich jak Red Rose, która jest jedną z najstarszych.
|
O własnie, o tym zapomniałem. Wybierz jakiś stary server, gdzie w sumie pewnie będzie duuuuuże zróżnicowanie wiekowe, ale też i najwięcej 'dziadków' ;) Antica albo jeśli chcesz non-pvp, Secura.
|
Nie no... Tak jak inni mówią Tibia to gra dla "napalonych" nastolatków. Myślę że do 18 lat jeszcze se można grać ale potem.. inne życie. Ja bym się zajoł życiem prywatnym, rodziną i pogonią za pracą:D
@edit A tak wogóle spotkasz psychiczne dziecko które poniosło zgon swoją postacią i zero szacunku. Nie ostudzisz. Podejdzie do ciebie jakieś dziecko będzie ci "spamować" i przeklinać. Odradzam.. |
Stary graj sobie w tibie ile chcesz kiedy chcesz :)
Wielu graczy jest po 20:) wiec nie martw sie niejestes sam,ale lebkow jest zdecydowanie wiecej....co czasem staje sie denerwujace... Nie tworz postaci na antice to zmulony swiat :) Na non-pvp tez nie zakladaj postaci bo bedziesz tylko sie denerwowal. Proponowalbym jakies starsze servery np. Nova,Danubia,Hiberna,Eternia,Galana wybieraj tez servery niemieckie,na nich masz lepszy transfer i niema lagow no i duzo polakow |
Cytuj:
|
Cytuj:
Niestety muszę się zgodzić. Zapewne w Twoim wieku nie jest normalne wyzywanie się itp. Osobiście znam gracza którego wiek podchodzi już pod 40 lat, ale właśnie przez zachowanie naszych rodaków odechciewa mu się grać. |
Cytuj:
Poza tym, na chwilę obecną Tibia nie ma ŻADNEJ przewagi nad innymi MMORPG. Jak kiedyś można było mówić o klimacie, czy graniu "dla przyjaciół", tak teraz praktycznie całkowicie to zginęło. A jeśli chodzi o sam gameplay to Tibia już absolutnie ssie. |
Dzieki wszystkim za wypowiedzenie sie. Mialem troche dylemat czy poswiecac czas ktorego i tak mam malo(tak jak ktos juz pisal, zajety jestem praca i rodzina).Pamietam jak 5 lat temu moi znajomi w tym wieku co ja teraz grali w Tibie i swietnie sie bawili.Mowili o klimacie. Teraz juz kazdy z nich jest przed tuz przed trzydziestka a ja bylem ciekaw czy cos takiego jest jeszcze mozliwe. Ciezko jest znalezc teraz dobrego MMORPG ktory albo nie ukuje w kieszen albo przyciagnie naprawde na dlugo swoja oryginalnoscia.Pozdrawiam
|
Powodzenia w życiu :p
|
Powiem wam chlopaki ze gdyby nie boterzy moze inaczej sytuacja by wygladala w grze:) i to przez nich ta gra stala sie zbyt nieciekawa. Z pewnoscia by sie polepszyla sytuacja na server~~ gdyby zwalczano ich skuteczniej. Byloby zdecydowanie wiecej osob....a jesli ktos szuka stare wygi z tibii to wlasnie je znajdzie na tych forach Tibia.pl:)
|
Radzilbym ci nie grac w tibie, glupia gra z b.dużą ilością noobów,boterów itp.
Już wiele lepsza jest ultima online, też 2D. |
Cytuj:
|
Akurat to w dużej mierze przez decyzje CipSoftu odeszła spora część starszych graczy, którzy czynili tę grę ciekawą.
|
trudno oczekiwac zeby cipy nic nie robily. zastanawia mnie czy Ty bys to zrobil lepiej.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:26. |